Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tržnica Osijek: Eko trg "Pripremite (e)cekere, al' najprije kušajte"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2019. 11:57 
Naslov:  Tržnica Osijek: Eko trg "Pripremite (e)cekere, al' najprije kušajte"
23.05.2019. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Eko trg na glavnoj tržnici u četvrtak, 23. svibnja 2019.

Ako još uvijek niste otkrili Eko trg na glavnoj osječkoj tržnici, naša nova pozivnica u tu „eko-avanturu“ uvjerit će vas da je vrijedno truda i nekoliko koraka više – ulijevo ili udesno – ovisno od kuda dolazite. Dakle, pripremite svoje cekere, jer spreman je i Eko trg i eCeker, a najbolje od svih pripremio se gost-kuhar.

Andrej Kristek, vrhunski kuhar i strukovni nastavnik u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku prihvatio je izazov: ekološko povrće, brašno od butternut tikve, aroniju i med pretvorit će u neodoljive zalogaje na prvom kulinarskom showu Eko trga osječke tržnice. Vegetarijanski doručak eCekera (ukusni i dopadljivi kanapei, muffini s aronijom, sok od jabuke) prilika je da se posjetitelji Eko trga na najbolji i zasigurno najukusniji način upoznaju s proizvodima koje putem web trgovine eCeker nude lokalni, mahom eko-proizvođači. eCeker rezultat je međunarodnog projekta CAMARG financiranog u okviru programa transnacionalne suradnje Interreg Mediterranean, a provodi ga udruga Slap iz Osijeka u suradnji sa ŽRA OBŽ i agencijom Adverta.

Ovoga četvrtka od 9 do 12 sati na Eko trgu svoje će proizvode ponuditi OPG Ljubica Palček iz Orahovice, OPG Zdenka Dundović Kusturić iz Našica, OPG Lagator iz Viškovaca, OPG Grladinović iz Bilja, OPG Darko Dorkić iz Marijanaca, Organica Vita iz Čađavice, Protect Pharma iz Rakitovice, a svoj „premijerni nastup“ imat će OPG Bagarić iz Vinkovaca.

Iz Vinkovaca, naravno, stižu svježe šparoge. Nitko točno ne zna tko je i kako započeo priču sa šparogama na obalama Bosuta, no danas, svega nekoliko godina od prve berbe, šparoga je postala vinkovački brend i agro-poduzetnička uspješnica. OPG Bagarić šparogu uzgaja sedmu godinu na oko 1,5 ha površine, a svježe šparoge u njihovoj su ponudi do početka lipnja. Sezona se bliži kraju, valja uživati u toj ljekovitoj povrtnici, pa ćemo na marginama profesionalnog kulinarskog showa posjetiteljima Eko trga ponuditi krem juhu od šparoga osnaženu proteinom graška.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: