Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HPD-u "Lipa" nedostaje još samo 3.000 kuna za sudjelovanje u gala izvedbi "Requiema" G. Verdija u Barceloni, uplate do 25. svibnja!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2019. 10:17 
Naslov:  HPD-u "Lipa" nedostaje još samo 3.000 kuna za sudjelovanje u gala izvedbi "Requiema&q
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što je dijelu javnosti već poznato, članice i članovi Hrvatskoga pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka, jednoga od najtrofejnijih i najboljih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, pozvani su biti sudionicima velikoga i iznimno važnoga međunarodnog glazbenog projekta Sing Along Concert „On Tour“ Barcelona koji će se održati od 29. svibnja do 2. lipnja 2019. godine u Barceloni (Španjolska), a čija je okosnica izvedba glasovitoga djela Requiem talijanskoga skladatelja Giuseppea Verdija.

Budući da je i nakon višemjesečnoga prikupljanja sredstava te potpore koje su Lipi već dali Ministarstvo kulture RH, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija te drugi donatori i sponzori – pri čemu su dio sredstava osigurali i sami pjevači – početkom svibnja još uvijek bilo potrebno gotovo 17 000 kuna (oko 2500 američkih dolara) za zatvaranje cjelokupne financijske konstrukcije; Lipa je stoga odlučila pokrenuti tzv. crowdfunding kampanju, posljednjih godina sve popularniji način prikupljanja novca od domaćih i inozemnih donatora za određeni projekt ili određeni cilj (osobito u kulturi), u ovom slučaju sudjelovanje u svjetskom zborskom projektu u Barceloni. Zahvaljujući mnogim prijateljima i podupirateljima Društva, putem novčanih donacija preko kampanje te kroz uplate izravno na žiroračun Društva do sada je prikupljeno oko 14 000 kuna. Dakle, Lipa je nadomak svojega cilja: kako bi u potpunosti zatvorila financijsku konstrukciju, potrebno je još samo 3000 kuna.

Podsjetimo, crowdfunding kampanja provodi se putem Indiegogo internetske platforme namijenjene upravo u te svrhe. Postupak donacije je jednostavan, kratak i provodi se u nekoliko koraka:
1. Ukucate ili „kliknete“ na poveznicu indiegogo.com/projects/sing-along-concert-barcelona-croatian-choir-lipa#/ na kojoj se (na engleskom jeziku) nalaze svi potrebni podatci o Lipi i projektu
2. Ulogirate se putem svoje mail adrese ili Facebook stranice te pripadajuće lozinke
3. Upišete iznos u dolarima (odmah se vidi koliko je to u kunama)
4. Upišete svoje osobne podatke i broj bankovne kartice
5. „Klikom“ obavite uplatu

Uplate se mogu obaviti do subote, 25. svibnja 2019., do 23:59 sati. Ukoliko netko želi ili mu je tako lakše, predviđen iznos donacije može uplatiti i u hrvatskoj valuti (kunama) izravno na žiroračun HPD-a „Lipa“: IBAN HR72 2340 0091 1100 2017 9 (Privredna banka Zagreb).

Valja istaknuti kako je svaki iznos dobrodošao, a zahvaljujemo svima koji su do sada uplatili svoje novčane donacije ili koji će to tek učiniti. Sudjelovanje u ovakvom svjetskom projektu iznimno je važno za promociju Društva, grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske.





Tekst i foto: HPD „Lipa” Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: