Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



56. obljetnica Centra "Ivan Štark"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2019. 15:03 
Naslov:  56. obljetnica Centra "Ivan Štark"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prigodnim programom Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark” obilježio je 56. obljetnicu. Tom je prigodom dodatno potvrđena uloga Centra kao predvodnika u radu s osobama koje imaju teškoća u razvoju.

Centar polazi gotovo 200 osoba s lakšim umjerenim i težim intelektualnim ili utjecajnim teškoćama u razvoju s područja Osijeka, prigradskih naselja (Čepin, Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Bijelo Brdo, Dalj), Baranje (Darda, Vardarac, Bilje) te ostalih naselja s područja Osječko-baranjske županije (Petrijevci, Koška, Donji Miholjac, Valpovo, Belišće, Bizovac, Beničanci, Ladimirevci, Cret). Od 2001. djeluje u Drinskoj ulici na području Industrijske četvrti.

No, ono što već duže vrijeme u radu Centra predstavlja izazov nastavak je skrbi za polaznike nakon što napune 21. godinu i završe obrazovanje. Tada proces skrbi postaje dodatno otežan što naglašava i ravnateljica Edit Lemal: "Na nama je zadatak da s Gradom i Županijom, koji već financiraju poludnevni boravak korisnika koji su stariji od 21. godine, jer uzalud je sav ovaj napor, sva uložena sredstva, ako nakon navršene 21. godine korisnici moraju otići kući i biti bez skrbi."

S druge strane, Grad Osijek je kao osnivač za proširenje centra još prošle godine izdvojio sredstva čime su dodatno poboljšali uvjeti rada. Istaknuo je to na današnjoj svečanosti i Davor Brust, pomoćnik pročelnika za društvene djelatnosti grada: "U prošloj je godini centar proširen izgradnjom novog aneksa. Napravljen je jedan dodatni prostor koji će omogućiti bolje funkcioniranje. Također, imamo pripremljen i kat za koji vjerujem da ga možemo još proširiti ako bude postojala potreba, jer postoji sve veća potreba za uslugama centra, koji s druge strane mogu računati na našu podršku", dodaje Brust.





Tekst i foto: VD/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: