Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dobar odaziv stanovnika Retfale na ideju da Strossmayerova ulica postane zelena avenija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.05.2019. 11:16 
Naslov:  Dobar odaziv stanovnika Retfale na ideju da Strossmayerova ulica postane zelena avenija
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, krajem prošle godine osječki HNS odlučio je pokrenuti anketu među građanima Retfale da se Strossmayerova ulica pretvori u zelenu Strossmayerovu aveniju, po uzoru na Europsku aveniju.

Prema tom prijedlogu, tramvajska pruga bi se odmaknula od kuća na prvi i četvrti kolni trak te bi se time stvorio zeleni pojas između pruge i okolnih kuća u kojemu bi se posadila stabla i zelenilo. Tramvajska stajališta nalazila bi se u ugibalištima što bi osiguralo da tramvaj ne stoji na prometnici.

Ovim prijedlogom također bi se malo usporio promet u Strossmayerovoj što bi povećalo sigurnost prometovanja za bicikle i pješake jednom od najprometnijih ulica u gradu. Osim toga, dobilo bi se prostora za parkirna mjesta koja građanima Retfale kronično nedostaju.

Provedba ankete obavljala se metodom od vrata do vrata. Prikupljeno je više od 300 potpisa, a anketirani stanovnici Retfale, ali i Višnjevčani i Josipovčani koji tom prometnicom voze do centra grada, insistirali su na tome da se tramvajska pruga odmakne od kuća.

To je na jučerašnjoj konferenciji za medije istaknuo predsjednik Ogranka HNS-a Retfala i pročelnik gradskog Upravnog odjela za urbanizam Dražen Slunjski koji je podsjetio kako GPP svakako planira premještanje tramvajske pruge u „Štrosiki“ koje će se financirati iz EU fondova. U tijeku je izrada idejnog projekta, potom slijedi ishođenje lokacijske dozvole za rekonstrukciju tramvajske pruge od Rokove ulice do trgovačkih centara na početku Višnjevca što bi bila idealna prigoda da se i ovaj projekt uključi.

Strossmayerova ulica ovim bi projektom poprimila sasvim drukčiji, humani izgled, izjavio je Slunjski te dodao kako se nada da će projekt zaživjeti te da će biti dvoljno sluha u Gradu i GPP-u za projekt zelene Strossmayerove avenije.

Na konferenciji je sudjelovao i saborski zastupnik Stjepan Čuraj koji je podržao ovu inicijativu podsjetivši na veliki problem stanara kuća uz tramvajsku prugu, a to je oštećenje zidova zbog vibracija koje proizvode tramvaji. Čuraj se založio za energetsku obnovu oštećenih obiteljskih kuća, bilo kroz novac iz EU-a ili iz nacionalne komponente.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Strossmayerova ulica postaje zelena Strossmayerova avenija?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 19.05.2019. 21:50 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ma nema ništa od toga. To samo HNS skuplja glasove pred EU izbore. A i ideja im je i tehnički i ekonomski čist promašaj.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: