Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro započinje kompletna obnova Doma za starije i nemoćne osobe u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65428
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.05.2019. 9:31 
Naslov:  Uskoro započinje kompletna obnova Doma za starije i nemoćne osobe u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dom za starije i nemoćne osobe Osijek u Drinskoj ulici jučer je obilježio 50 godina rada.

Tom prigodom održana je prigodna svečanost kojoj su nazočili Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije i Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća.

Riječ je o jednom od najkvalitetnijih domova za starije i nemoćne osobe na području Osječko-baranjske županije, doma koji je uvijek popunjen te s dugom listom čekanja. Smještajni kapacitet doma od 353 korisnika je popunjen, na listi čekanja nalazi se 1.565 osoba, a u fazi obrade ih je još 868. Na smještaj u Domu čeka se od pet do deset godina.

Ravnatelj Doma Vjekoslav Ćurić podsjetio je kako se Dom sastoji od tri objekta, stambenog i stacionarnog dijela gdje su smješteni teško pokretni i nepokretni korisnici. Iako se djelatnici trude poboljšavati uslugu te osigurati povoljne uvjete prostora i opreme, problem je što u Domu nije razvijen kapacitet za osobe koje boluju od Alzheimera i drugih vrsta demencija. U jednom objektu postoji adekvatan prostor kojega je moguće adaptirati i napraviti moderan odjel za takve osobe.

To je potvrdio i župan Ivan Anušić obećavši kako će uskoro započeti radovi na energetskoj obnovi te će Dom dobiti novu fasadu i stolariju čime će se poboljšati uvjeti smještaja.

Osječko-baranjska županija je započela projekt energetske obnove cijele zgrade Doma u vrijednosti 12 milijuna kuna, što je jedan od najskupljih projekata energetske obnove na području naše Županije. Upravo se završava postupak javne nabave, a uskoro ćemo odabrati najpovoljnijeg izvođača i započeti radove. Ujedno je u županijskom proračunu osigurano gotovo 120.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za nadogradnju potkrovlja Doma za prihvat osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti, što će biti prvi takav specijalizirani odjel na području Slavonije i Baranje. Potrebe za domovima za starije i nemoćne osobe su velike i stoga Županija kao osnivač osječkog Doma, zajedno s njegovom upravom, kontinuirano ulaže u modernizaciju Doma“, istaknuo je Anušić.

U ime Grada zahvalnicu Doma primio je Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća, koji je tom prilikom naglasio:

Grad Osijek orijentira se na one usluge koje su potrebne: nabavku inventara, opreme, tehničkih sredstava i svega onog što korisnicima poboljšava kvalitetu života. Kapacitet Doma je nedostatan, lista čekanja je predugačka i utoliko – mi iz Grada, Županije, resornog ministarstva i Ministarstva državne imovine – imamo obvezu riješiti ovaj gorući problem. Što se Grada tiče, možete biti sigurni da će biti poduzeto sve što je u našoj moći, kako bi se pronašlo najkvalitetnije rješenje“.

Glazbeni ugođaj tijekom obilježavanja ovog vrijednog jubileja povjeren je Vokalnom sastavu Akvarel i Hrvatskom obrtničkom pjevačkom i glazbenom društvu “Zrinski”.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: