Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki Obiteljski centar započeo projekt obnove zgrade vrijedan 2,75 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.05.2019. 9:34 
Naslov:  Osječki Obiteljski centar započeo projekt obnove zgrade vrijedan 2,75 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki Obiteljski centar, podružnica Centra za socijalnu skrb, igra važnu ulogu u pružanju usluga u zajednici, a trenutačno djeluje u neprimjerenim uvjetima u Jegerovoj ulici.

Stoga je Obiteljski centar predstavio novi projekt – „Društveni putokaz“, 2,75 milijuna vrijedan projekt uređenja infrastrukture zgrade, kojeg financira Europski fond za regionalni razvoj.

U sklopu projekta u podrumu zgrade obavit će se kompletna renovacija - uredit će se prostorija za grupni rad, omogućiti pristup osobama s invaliditetom, sanirat će se vlaga i kotlovnica, preurediti sanitarne prostorije te urediti čajna kuhinja i ured. U prizemlju će se preurediti tri ureda i igraonica te zajednički prostor, a u dvorištu će se napraviti igraonica na otvorenom i nova terasa. U sklopu projekta nabavit će se i terapijska oprema te novi automobil za potrebe mobilnog tima centra koji će moći pokrivati cijelu županiju, a u planu je i zapošljavanje još nekoliko djelatnika.



Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Osijek Ivka Kaurinović pojasnila je kako je zgrada u jako lošem stanju, prostorije u kojima provode aktivnosti su male i neadekvatne, a stolarija i kotlovnica su „iz srednjeg vijeka“. Najavila je kako će prioritet projekta biti riješiti grijanje do početka sljedeće sezone. Projekt bi, kako je rekla, trebao biti dovršen do kraja iduće godine.

Cilj projekta je kvalitetnije pružanje usluga u zajednici, tj. deinstitucionalizacija ugroženih skupina i sprečavanje smještanja djece u ustanove te neometana provedba aktivnosti edukacija, savjetovanja i interaktivnih radionica u prostorijama centra i na terenu. U novim prostorijama djelatnici centra moći će se posvetiti radu s grupama korisnika, primjerice posvojiteljima i posvojenom djecom, žrtvama i počiniteljima obiteljskog i vršnjačkog nasilja itd.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić izrazio je zadovoljstvo ovim projektom, istaknuvši kako će se povećati uključenost korisnika Centra u svakodnevne aktivnosti, društvene i radne procese.

Velika je to pomoć Gradu i Županiji - mi smo nadogradnja socijalnih programa i usluga na terenu, a imamo izvrsnu suradnju kroz svakodnevnu komunikaciju jer su i korisnici zajednički. Fiksna će usluga tako postati mobilna i dolazit će korisniku, tako da će biti pokriveni i oni koji nisu u samom gradu, već u širom prstenu“, zaključio je Kristić.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: