Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Park prirode Kopački rit: Uklanjanje i ekološko zbrinjavanje ribolovnih mreža

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.05.2019. 12:25 
Naslov:  Park prirode Kopački rit: Uklanjanje i ekološko zbrinjavanje ribolovnih mreža
16.05.2019. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Park prirode Kopački rit jedno je od rijetkih preostalih poplavnih područja rijeke Dunav i uz deltu Dunava u Rumunjskoj, jedino preostalo veliko prirodno mrijestilište slatkovodne ribe.

Iz tog razloga matice smuđa, šarana, soma, štuke i ostalih vrsta riba iz sliva Dunava i Drave dolaze se mrijestiti u Kopački rit.

Jedna od osnovnih zadaća Službe čuvara prirode PP Kopački rit svakodnevni je obilazak područja Parka u cilju sprječavanja ribokrađe i krivolova. Šteta koja se čini ribokrađom na području mrijesta ribe odražava se na puno šire područje od samog područja Parka prirode.

Pri obavljanju svojih svakodnevnih aktivnosti, čuvari prirode nerijetko nailaze na protuzakonito postavljene ribolovne alate na vodenim površinama Parka.

U četvrtak, 16. svibnja 2019. u 10 h u kompleksu dvorca Tikveš obaviti će se uklanjanje i odvoz radi ekološkog zbrinjavanja ribarskih mreža i ostalih ribolovnih alata koje je Služba čuvara prirode PP Kopački rit tijekom proteklog vremenskog razdoblja pronašla na području Parka tijekom redovitih aktivnosti nadzora i kontrole. Sama količina oduzetih ribolovnih alata koji se šalju na uništenje najbolje pokazuje koliko su napora i vremena, često noću, po kiši i snijegu čuvari prirode JU Park prirode Kopački rit uložili u zaštitu ribljeg fonda.

Uz djelatnike Parka, uklanjanju mreža bit će nazočni djelatnici PGP, Policijske postaje Beli Manastir i inspekcije zaštite prirode.

S ciljem suzbijanja ribokrađe, otklanjanjem mreža i njihovim zbrinjavanjem u spalionici želimo ukazati na problem ribokrađe i provođenje mjera zaštite zaštićenog područja Parka prirode.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: