Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Otvoren bogat i zanimljiv sajam Osijek Drone Expo 2019.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.05.2019. 13:10 
Naslov:  [FOTO] Otvoren bogat i zanimljiv sajam Osijek Drone Expo 2019.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U velikom holu Dvorane Gradski vrt u Osijeku otvoren je dvodnevni sajam Osijek Drone Expo 2019. u organizaciji tvrtke Osječki sajam d.o.o. i Poduzetničkog inkubatora BIOS, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Sajam Osijek Drone Expo nudi bogat program koji - uz izložbu na kojoj dvadesetak izlagača pokazuje najmodernije bespilotne sustave i dodatnu opremu - uključuje panele i predavanja o poslovnom i zabavnom korištenju dronova, radionice za sve koji žele sklopiti vlastiti dron, računalne simulacije letenja race dronova, utrku Drone race kup Hrvatske, nagradne igre, druženje, zabavu, gastro ponudu i druge sadržaje.

Galerija 031: Osijek Drone Expo [dan #2, 2019.]
[Foto: Andrea Perković][10.5.2019., SD Gradski vrt]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Značajno veći od prošlogodišnjeg po broju sudionika i programu, jedini hrvatski sajam dronova koji uključuje sajmovanje, konferenciju, utrke i radionice održava se u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt, u čijem je sjevernom i istočnom dijelu postavljen sajamski dio, a u maloj dvorani održat će se najuzbudljivija utrka dronova u ovom dijelu Europe.

U okviru sajamsko-izložbenog dijela, generalni pokrovitelj događaja – Msan grupa – predstavlja certificiranu školu za drone operatere, koju provodi u suradnji s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. Zajedno s Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo predstavljaju se i novosti unutar zakonskog okvira za upravljanje dronovima. Nadalje, u suradnji s osječkim osnovnim školama i dvjema tvrtkama, Bakićevom IRIM te Algebrom, također su organizirane edukativne radionice programiranja i robotike za djecu.

Posjetitelje Sajma sutra (subota, 12. svibnja) očekuje najzanimljiviji dio cijelog programa, a to je utrka Drone race kup Hrvatske na posebno uređenoj stazi za utrke dronova na prostoru sajma/streljane. Sudionici će upravljati dronovima s FPV (first person view) naočalama, a bit će postavljena i zaštitna mreža za gledatelje zbog sigurnosti. Upravo je Drone race zaslužna za dolazak najpoznatijih drone vozača iz cijelog svijeta u Osijek. Pobjednike očekuje bogat nagradni fond, a Sajam dronova završit će druženjem i zabavnim programom.

Očekivanih pet tisuća ljubitelja bespilotnih letjelica i nove tehnologije uživat će u uistinu bogatom višednevnom programu koji je započeo jučerašnjom konferencijom na temu upotrebe dronova u poljoprivredi.

Pozdravnim govorom u ime Grada Sajam je svečano otvorila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Gamoš je pozvala publiku da pljeskom pozdravi Ivana Vidakovića i Vedrana Kralja na čiju je inicijativu i uz stručno vodstvo pokrenuta ova sajamska priredba, koja je svojim uspjehom nadmašila sva očekivanja.

Zamjenik župana Goran Ivanović u svom je govoru istaknuo kako Sajam pokazuje da je nova tehnologija već kod nas, primjenjiva je i čini život boljim i sigurnijim. Bespilotne letjelice ili dronovi su prisutni u svakom segmentu života, u poljoprivredi, zaštiti i spašavanju, koristi ih policija. Ovdje predstavljeni dronovi predstavljaju najnovija tehnološka dostignuća, a Ivanović je obećao kako će Osječko-baranjska županija nastaviti pružati potporu ovakvim manifestacijama.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Andrea Perković


Najava: Osijek Drone Expo [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: