Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Osijek Drone Expo otvoren konferencijom o upotrebi dronova u poljoprivredi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.05.2019. 15:47 
Naslov:  [FOTO] Osijek Drone Expo otvoren konferencijom o upotrebi dronova u poljoprivredi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

2. sajam dronova Osijek Drone Expo otvoren je danas svečanom konferencijom pod nazivom „Upotreba dronova u poljoprivredi“ koja se održala na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku.

U zajedničkoj organizaciji Osječkog sajma i Poduzetničkog inkubatora BIOS, na konferenciji su predstavnici renomiranih domaćih tvrtki govorili o važnosti upotrebe novih tehnologija u unaprjeđenju proizvodnih procesa te osposobljavanju kadrova za upravljanje bespilotnim sustavima. Cilj konferencije je bio povezati korisnike s proizvođačima te im omogućiti da se iz prve ruke uvjere kako im ova tehnologija može pomoći u poljoprivredi.

Galerija 031: Osijek Drone Expo [dan #1, 2019.]
[Foto: Andrea Perković][9.5.2019, Građevinski fakultet]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Ivan Vidaković iz organizacijskog tima Osijek Drone Expo-a istaknuo je kako se, uz primjenu moderne tehnologije, troškovi proizvodnje mogu značajno smanjiti, a urod i kvaliteta proizvoda povećati. Po njegovim riječima, osnovna prednost upotrebe dronova u poljoprivredi je ušteda jer današnje tehnologije omogućavaju poljoprivrednicima puno bolji uvid u to što se događa s tlom, biljkama i atmosferom. Uz korištenje sustava koji ima kameru, proizvođači jednostavno mogu dobiti uvid u polje i vidjeti gdje se pojavila bolest ili gdje nedostaje vode ili gnojiva, što dovodi do optimiziranja njihovog djelovanja i do velikih ušteda.

Senzori i dronovi sve su rašireniji i u vinogradarstvu gdje se koriste za procjenu površina za tretiranje zaštite, planiranje berbe i potrebnog ljudskog rada u vinogradima.

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić također je istaknuo kako su moderna tehnološka rješenja budućnost poljoprivrede, a to je temeljna gospodarska grana Slavonije. Anušić je podsjetio i na činjenicu da je dobar dio Slavonije još uvijek miniran, gdje dronovi također mogu biti jako korisni.

Tvrtka Msan na konfereiji je predstavila prvu hrvatsku certificiranu školu za osposobljavanje kadrova za upravljanje bespilotnim sustavima naglasivši kako su operateri dronova kadar za kojim postoji sve veća potreba na tržištu rada.

Saša Lamza, direktor BIOS-a Osijek, najavio je kako BIOS uskoro otvara hardverski laboratorij gdje će svi zainteresirani s područja Osijeka moći izrađivati prototipe dronova i dijelova za dronove.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo i Hrvatska kontrola zračne plovidbe predstavili su novosti vezano uz zakonodavni okvir u Republici Hrvatskoj.

Konferencija se pokazala veoma uspješnom i na najbolji je način najavila 2. sajam dronova Osijek Drone Expo koji će se održati 10. i 11. svibnja u dvorani Gradski vrt.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Andrea Perković


Najava: Osijek Drone Expo [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: