Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svjetski dan upalnih bolesti crijeva [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.05.2019. 8:41 
Naslov:  Svjetski dan upalnih bolesti crijeva [2019.]
15.05.2019. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

19. svibnja izdvaja se kao Svjetski dan za podizanje svijesti o dvije kronične bolesti koje utječu na milijune ljudi širom svijeta - Crohnova bolest i ulcerozni kolitis. Zajedno su poznate još kao upalne bolesti crijeva ili IBD. Uzroci nisu poznati, a o bolestima se jako malo zna, dok se istraživanja nastavljaju, trenutno ne postoji lijek. Organizacije iz cijelog svijeta provode različite edukativne kampanje s ciljem „Poboljšanje kvalitete života osoba s IBD-om“. Predavanje "Biološki i bioslični lijekovi" održat će se 15. svibnja 2019. godine s početkom u 18:00 sati u prostorijama udruge. Predavač: Vladimir Borzan,dr.med.

Ovogodišnja tema je "Učinimo nevidljivo vidljivim" tj. osvjetljavanje različitih dijelova IBD-a koji nisu "vidljivi" javnosti.

Udruga ColonOs uoči Svjetskog dana upalnih bolesti crijeva organizira predavanje s ciljem informiranja javnost o ovim bolestima, te poziva da taj dan obučete nešto ljubičasto u znak podrške oboljelima od IBD-a.

Pozivaju vas, pridružite se cijelom svijetu u organizaciji i poduprite lokalnu aktivnost, kojom se zalažemo za podizanje svijesti o upalnim bolestima crijeva i poboljšanju kvalitete života oboljelih.

Obucite nešto ljubičasto! Ljubičasto za Svjetski dan upalnih bolesti crijeva!




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: