Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Otvorenje izložbe "±100 godina djelovanja izviđača (skauta) u Osijeku"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.05.2019. 13:24 
Naslov:  GISKO: Otvorenje izložbe "±100 godina djelovanja izviđača (skauta) u Osijeku"
10.05.2019. 13:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom 100. obljetnice djelovanja izviđača u Osijeku, u petak, 10. svibnja 2019. godine s početkom u 13.00 sati bit će upriličeno otvorenje izviđačke izložbe pod nazivom "±100 godina djelovanja izviđača (skauta) u Osijeku". Izložba će biti otvorena u svečanoj auli Knjižnice, a sadrži knjige, značke, plakate, povijesne bilješke, ljetopise, uniforme, zastave, fotografije.

Na plakatima koji će biti izloženi predstavljeno je višegodišnje djelovanje skautske i izviđačke organizacije u gradu Osijeku, a premijerno su predstavljene nove povijesne crtice o osnivanju prvih skautskih družina.

Izložba pruža uvid u izviđačku memorabiliju (značke, oznake, ljetopise, fotografije, knjige, plakate, uniforme,...) s ciljem da posjetitelji preko tih predmeta budu bolje upoznati sa skautskom (izviđačkom) stranom života ili se prisjete svojih izviđačkih dana jer je tijekom više od sto godina djelovanja organizacije u Osijeku prošlo i nekoliko tisuća članova.

Izložba je dijelom manifestacije pod nazivom "Tjedan osječkih izviđača" koje organiziraju Izviđački klub "Javor" i Udruga izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka te uvod u "Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske" gdje očekujemo oko 1000 izviđača u gradu Osijeku na prostoru Krunske utvrde i cijelog grada.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: