Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ZOO vrt Osijek: Svjetski dan ptica selica [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.05.2019. 9:46 
Naslov:  ZOO vrt Osijek: Svjetski dan ptica selica [2019.]
10.05.2019. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svake godine 10. svibnja ZOO vrt Osijek obilježava Svjetski dan ptica selica, a ove godine će to učiniti uz pomoć studenata Odjela biologije Sveučilišta J. J. Strossmayera Osijek.

Konvencija o migracijskim vrstama (CMS), Sporazum između Afro-Europe i Azije (AEWA) i Okoliš za Ameriku (EFTA) udružili su snage kako bi ojačali globalno priznanje i uvažavanje ptica selica.

Ove godine tema Svjetskog dana ptica selica je "Zaštitimo ptice: budi rješenje za plastično zagađenje!"

U ZOO vrtu Osijek, u petak, 10. svibnja 2019., od 9 do 13 sati, stavit će naglasak na utjecaj plastičnog onečišćenja na ptice selice i njihova staništa.

Žele pojasniti posjetiteljima kako je plastika, s godišnjom proizvodnjom većom od 300 milijuna tona, jedan od najraširenijih materijala na svijetu. Procjenjuje se da godišnje oko 8 milijuna tona plastičnog otpada uđe u svjetske oceane, a plastika se ne raspada jednostavno. Razbijena u male čestice - vodom, sunčevom svjetlošću i vjetrom, često dovodi do smrtnih slučajeva kod divljih životinja.

Studenti će stajati na nekoliko lokacija po vrtu za svojim štandovima i tumačiti posjetiteljima zanimljivosti o pticama selicama, posebno o zagađenju plastikom.

U edukacijskoj učionici će se održati predavanje jednoj grupi osnovnoškolaca s početkom u 09:00 sati, a oko 09:30 planiran je obilazak vrta.

Potvrđen je i dolazak dvojice sokolara iz Slavonskog Broda sa svojim pitomim jastrebom i sokolom, što će posjetiteljima sigurno biti zanimljivo.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana ptica selica je djelovanje na svijest javnosti o važnosti očuvanja migratornih vrsta ptica.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: