Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Udruga Dokkica: STEM Kitteens [2019.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2019. 10:22 
Naslov:  Udruga Dokkica: STEM Kitteens [2019.] [program]
11.05.2019. 8:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prijavite se na STEM Kitteens u Osijeku 11. svibnja 2019.! Cilj je probuditi interes djevojaka za područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Mjesto održavanja je Udruga Dokkica.

Radionice su besplatne uz prijavu na linku - entrio.hr/event/stem-kitteens-6412

Organizira ga skupina entuzijasta na volonterskoj bazi, a inicijativa je potekla iz udruge Osijek Software City. Iza sebe ima mnogo uspješnih događaja diljem Hrvatske i više od 20 suradnika i predavača.

Namijenjen je djevojkama 7., 8. razreda i srednje škole; Naglasak je, osim obrazovanja, na razmjeni ideja, druženju i upoznavanju. Veliki trud je uložen kako bi radionice svojim temama i načinom prenošenja bile zanimljive i opuštene.

Predavači su mahom karizmatične i pristupačne osobe iz struke i informiraju sudionike o svojoj struci, obrazovanju koje su morali proći i znanjima potrebnim u svakodnevnom radu.

08:30 - 09:00 sati - Okupljanje
09:00 - 10:30 sati - Maxi fun with MicroBit, Ivana Ivošević
Skriveno: 
Svi pričaju o micro:bitu! Zašto je toliko poseban? Kako ga mogu prilagoditi svojim interesima?

Ova pločica s mikrokontrolerom i mnoštvom senzora omogućava početak rada s programiranjem i na jednostavan način objašnjava logiku kojom se stvaraju programi.

Možda je micro, ali ima veliku sposobnost transformirati se u ono što ti želiš.

Objasnit ćemo Micro:bit kroz četiri verzije primjene: kao kalkulator, igrica, gitara ili GPS.

Autor: Ivana Ivošević

10:30 - 12:00 sati - Blender na interaktivan način
Skriveno: 
Blender! Ne, ne mislimo na blender iz kuhinje, već na jedan moćan alat za kreiranje 3D modela i još puno toga. Proći ćemo kroz osnove kreiranja 3D modela, te ćemo vidjeti kako na interaktivan i zabavan način možemo proširiti Blender koristeći micro:bit.

Autor: Luka Šimić

12:00 - 12:30 sati - Ručak
12:30 - 14:00 sati - Game Development
Skriveno: 
Zakorači u svijet izrade video igara! Ova radionica na zabavan način objašnjava inače kompliciran proces dizajniranja i stvaranja video igara. Svaki projekt zahtjeva vještine programiranja, ilustracije i maštu, no može biti vrlo zabavan.

Kako bi se stvorila jedna igra igrači i programeri moraju proći kroz nekoliko manjih

procesa. Zajedno ćemo proći kroz sve procese, upoznati uloge i potrebne vještine, te pokušava dati ideju o tome kako jedan Indie Game Development studio funkcionira u svojoj potrazi za stvaranjem nekih od najcjenjenijih igara vani.

Autor: Leo Tot

14:00 - 15:30 sati - Izrada robotske ruke
Skriveno: 
Jesi li se ikad zapitala kako radi robot? Što mu je sve potrebno da može uhvatiti neki predmet? Ima li sve to što učiš na fizici veze s ovim?

Na ovoj radionici polaznici će izraditi jednostavnu robotsku ruku s pneumatskim pogonom. Pokazat ćemo ti kako s materijalima koje imaš kući možeš napraviti vlastitu robotsku ruku. Dođi i budi inženjerka na jedan dan.

Cilj radionice je potaknuti polaznike na inženjerski način razmišljanja i rješavanje problema te pokazati kako se fizika može primijeniti u praksi.

Autori: Mateja Hržica i Stefani Majić

15:30 - 16:30 sati - Podjela diploma i Kitteens piknik
16:00 - 17:00 sati - Druženje za nastavnike/učitelje


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: