Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Matej Husar iz Strojarske škole Osijek najbolji automehaničar u jugoistočnoj Europi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2019. 10:23 
Naslov:  Matej Husar iz Strojarske škole Osijek najbolji automehaničar u jugoistočnoj Europi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vrijeme je sve slabije popularnosti strukovnih zanimanja i sve češćeg odlaska mladih ljudi u inozemstvo, pa nam je zadovoljstvo objaviti jednu zaista lijepu vijest.

Naime, Leo Vonić i Matej Husar, maturanti 3.S2 razreda Strojarske škole Osijek, sudjelovali su na trećem međunarodnom natjecanju učenika automehaničara jugoistočne Europe koje se održavalo u Ljubljani, a išli su u pratnji mentora Davora Bičvića, prof. Danijela Kovačevića i ravnatelja Ivana Adrića.

Natjecanje za najbolju školu automehaničara u jugoistočnoj Europi održano je u Strukovnom izobraznom centru Ljubljana te u trening centru Renault Nissan u Novom Mestu, a sudjelovali su predstavnici iz sedam država jugoistočne Europe.

Natjecanje se sastojalo od tri zadatka. Prvi zadatak bio je spajanje sigurnosnih svjetiljki prema električnoj shemi na didaktičkoj ploči, drugi mijenjanje automobilske gume i treći dijagnosticiranje i upravljanje klimom u osobnom automobilu.

Svaki učenik se samostalno natjecao u izvršavanju zadataka, no nagrade su se dijelile za pojedinačnog pobjednika i pobjedničku školu. Ukupni pobjednik bio je upravo naš Osječanin Matej Husar.

Matejev uspjeh dolazi u teško vrijeme za autokuće jer je tek 15-ak automehaničara, pet autolimara te niti jedan autoelektričar upisan u Strojarsku školu Osijek. Uz navedeno, prisutan je i pritisak odlaska mladih u inozemstvo. S druge strane, tko god završi obrazovanje odmah nađe posao uz odlične uvjete.

Mi čestitamo Mateju na ovom uspjehu i nadamo se da će ova vijest barem malo popularizirati struku.








Tekst: Osijek031.com
Foto: Strojarska škola Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: