Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svijet u Osijeku, Osijek i svijet uz gimnastiku – predstavljen DOBRO World Cup Osijek 2019.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.04.2019. 12:43 
Naslov:  Svijet u Osijeku, Osijek i svijet uz gimnastiku – predstavljen DOBRO World Cup Osijek 2019.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u prekrasnom osječkom Sokol centru najavljeno 11. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa DOBRO World Cup koje će se održati od 22. do 26. svibnja 2019., u dvorani Gradski vrt, ali i u parku ispred samog centra gdje posjetitelje, kao i prošle godine, očekuje Feelgood Weekend.

I ove godine, samo natjecanje ocijenjeno je izrazito visokom ocjenom na natječaju Središnjeg državnog ureda za sport i smjestilo se odmah uz bok velikoj Snježnoj kraljici: „Već dvije godine ova manifestacija je prepoznata kao velika i vrijedna. Od 22 manifestacije koje podržavamo, čak tri su iz Osijeka. Vjerujemo kako će ovaj događaj još dodatno popularizirati gimnastiku“, rekao je Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport.

Ispred organizatora natjecanja, novinarima se obratio Vladimir Mađarević, direktor natjecanja i istaknuo važnost osječkog natjecanja u svijetu gimnastike: „Kroz 10 godina izrasli smo u manifestaciju izvan okvira regije. Tako ove godine imamo preko 30 prijavljenih zemalja, a sve ono što radimo u svijetu gimnastike, dalo nam je komparativnu prednost u odnosu na slična natjecanja i time se svakako možemo pohvaliti“.

Gotovo nema osobe u svijetu gimnastike koja ne zna rezultate hrvatskih gimnastičara, ali i za osječko natjecanje koje svake godine podiže ljestvicu više. Tako je uz samo natjecanje, pripremljen i bogat program u parku ispred Sokol centra. Posjetitelje očekuje pravi glazbeni užitak i to uz besplatne koncerte Nene Belana & Fiumensa (24. svibnja) i Massima (25. svibnja) te javno izvlačenje startnih brojeva za finalne dane natjecanja na kojima će hrvatska reprezentacija nastupiti predviđena Tinom Srbićem, Robertom Seligmanom i Filipom Udeom.

U razgovorima s čelnicima Svjetske gimnastičke federacije, kad su prošle godine posjetili Osijek, bilo je vidljivo njihovo oduševljenje, a postavilo se i pitanje što još možemo pripremiti u narednim godinama. Odgovor je bio vrlo jednostavan – dozvolite da vas iznenadimo!“, rekao je Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

O važnosti poduzetnika u sportu govorio je predstavnik glavnog pokrovitelja natjecanja, predsjednik Uprave Žito grupe, gospodin Marko Pipunić: „Svatko u društvu ima svoju ulogu. Naša je između ostalog ulaganje u kvalitetu života u gradu u kojem živimo. Ponosni smo na ovakav centar koji je reprezentativan u svijetu i kamo sreće da imamo više ovakvih poduzetničkih primjera“.



Pipunić je govorio i o slici Slavonije i u javnosti i istaknuo: „Nismo, kako se često prezentira, jadna Slavonija i možemo puno uz podršku Zagreba. Kamo sreće da stvorimo i nešto bolje od Svjetskog kupa“.

Svakako bitan čimbenik, u samoj podršci natjecanju, čine i Grad Osijek te Osječko-baranjska županija te Hrvatska turistička zajednica koji su se i ove godine uključili u samo natjecanje.

Zahvaljujući entuzijazmu, danas smo tu, a svakako treba istaknuti naše sportaše predvođene našim sugrađaninom Robertom Seligmanom zbog kojih ćemo biti vidljivi diljem Europe. Svima njima trebamo dati podršku dolaskom na natjecanje i sami Feelgood vikend“, rekao je Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

Osječko-baranjska županija iz godine u godine ulaže sve više napora i sredstava u promociju turizma u našoj regiji, a ovakav događaj značajan je doprinos tome: „Svi, kao predstavnici jedinica lokalne samouprave, moramo podržati ovakve događaje. Ovo natjecanje, kao i sami sportski centar u kojem se nalazimo, je poticaj za buduće sportaše i zato ćemo i u budućnosti biti uz ovakve događaje“, rekao je župan Osječko-baranjski, Ivan Anušić.

Na kraju se medijima obratio i Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice, koji je ostao zadivljen uvjetima u kojima treniraju osječki sportaši. Upravo sportaše je posebno istaknuo u svom obraćanju: „Naši sportaši su najbolji promicatelji Hrvatske u svijetu, a ovakvi događaji stavljaju Osijek na kartu svijeta. Slavonija, koja je u fokusu HTZ ove godine, uz ovakve događaje, može biti prepoznata u svijetu“.

Svi koji dolaze u Osijek, iz njega nose nešto neprocjenjivo, pa ne sumnjamo kako će tako biti i ove godine od 22. do 26. svibnja.

Sve informacije možete pronaći na službenoj stranici eventa www.osijekgym.com, a vi već sada rezervirajte kraj svibnja za DOBRO World Cup Osijek!



Tekst i foto: Gimnastičko društvo Osijek - Žito


Na današnjoj konferenciji za medije u Sokol Centru Osijek predstavljene su sve novosti vezano uz organizaciju nadolazećeg Svjetskog kupa u gimnastici DOBRO World Cup Osijek 2019.

Jedanaesto izdanje DOBRO World Cupa održat će se od 22. do 26. svibnja 2019. godine i ponovno će okupiti olimpijske, svjetske i europske osvajače medalja, a mnogobrojnim gledateljima u dvorani Gradski vrt donijet će novu priliku da uživaju u fantastičnim izvedbama najboljih gimnastičara i gimnastičarki danas.

Direktor DOBRO World Cupa Osijek Vladimir Mađarević najavio je kako će ove godine na Svjetskom kupu sudjelovati natjecatelji iz 30 zemalja, uključujući i hrvatsku gimnastičku reprezentaciju koja će nastupiti u svom najjačem sastavu - Robert Seligman, Tin Srbić, Filip Ude, Ana Đerek i drugi.



Neizostavan dio DOBRO World Cupa Osijek i ove godine bit će Gastro&Wine&Music Festival Feelgood Weekend koji će se održati 24. i 25. svibnja 2019. u Parku Petra Krešimira IV. Kao i prošle godine, tijekom manifestacije upriličit će se javno izvlačenje redoslijeda nastupa finalista, a u glazbenom programu Osječane i sve goste Osijeka i DOBRO World Cupa zabavljat će Neno Belan (24. svibnja) i Massimo Savić (25. svibnja) uz, naravno, bogatu ponudu gastro delicija te vrhunskih vina i piva.

[Foto: Antonela Martinčević/Osijek031.com]


Okupljene su pozdravili Boris Piližota, dogradonačelnik Osijeka i Ivan Anušić, župan Osječko - baranjske županije, koji su posebno istaknuli činjenicu da je DOBRO World Cup Osijek manifestacija prepoznata izvan granica grada, županije i Hrvatske te da je već godinama ucrtana na gimnastičkoj mapi svijeta. Svjetski kup pomogao je Gradu i Županiji brendirati se kao top turistička i sportska destinacija u Hrvatskoj ali i kao najveće sportsko događanje na istoku zemlje koje je putem TV prijenosa prošle godine pratilo preko 550 milijuna gledatelja diljem svijeta.

Okupljene su pozdravili i Krešimir Šamija ispred Središnjeg državnog ureda za sport, Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, Marko Pipunić, direktor Žito grupe kao glavnog pokrovitelja natjecanja te proslavljeni sportaš Dubravko Šimenc ispred Hrvatske turističke zajednice.

Pod motom „Svijet u Osijeku, Osijek i svijet uz gimnastiku i vrhunski sportski event!“ od 22. do 26. svibnja očekuje nas još jedno uzbudljivo izdanje Svjetskog kupa u gimnastici DOBRO World Cup Osijek koje će, kao i prethodnih godina, u Osijek dovesti najbolje gimnastičare iz cijele Europe i svijeta na službenu etapu Svjetskog gimnastičkog kupa te koji će zasigurno dati sve od sebe da domaću publiku oduševe svojim nastupima!







Tekst i foto: Osijek031.com

Najava: Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek 2019.

[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: