Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Blagdani bez alkohola" - evidentiran 191 prekršaj u prometu; rekorder zaustavljen u Satnici Đakovačkoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2019. 20:07 
Naslov:  "Blagdani bez alkohola" - evidentiran 191 prekršaj u prometu; rekorder zaustavljen u Satni
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na području PU osječko – baranjske od 19. do 21. travnja 2019., policijski službenici provodili su pojačane mjere u prometu. Evidentirali su ukupno 191 prekršaj, od čega se 94 prekršaja odnosilo na prekoračenja brzine kretanja, 22 prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilima u vrijeme dok traje zabrana upravljanja motornim vozilima, tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 40 ostalih prekršaja.

Najveću koncentraciju alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 19. travnja u 10,30 sati u Ulici bana Jelačića u Satnici Đakovačkoj, kada su zaustavili 55-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 3,08 grama po kilogramu.

U petak, 19. travnja, u 18,20 sati policijski službenici zaustavili su u Strossmayerovoj ulici u Valpovu osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Istoga dana u 20,20 sati u Vukovarskoj ulici u Donjem Miholjcu policijski službenici zaustavili su teretni automobil kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je odbio alkotestiranje te je, budući odavao znakove alkoholiziranosti, uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 20. travnja, u 0,15 sati u Pavićevoj ulici u Đakovu policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,29 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Istoga dana u 3,15 sati, policijski službenici zaustavili su na Trgu Jurja Križanića u Osijeku osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,75 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 0,05 sati 20. travnja policijski su službenici u Svilajskoj ulici u Osijeku zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Budući da je više puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj, uhićen je temeljem članka 134., a u svezi članka 135. Prekršajnog zakona.

Također 20. travnja, u 16 sati, na cestovnom graničnom prijelazu Donji Miholjac na ulazu u Republiku Hrvatsku 44-godišnji hrvatski državljanin u prometu na cesti upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je presudom prekršajnog suda izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Policijski službenici utvrdili su i da vozač kod sebe nema vozačku dozvolu, kojoj je važnost istekla 2015. godine. Budući da je u posljednjih 36 mjeseci 14 puta pravomoćno kažnjen zbog počinjenog prekršaja uhićen je i predan Općinskom sudu u Osijeku.

U Ulici bana Jelačića u Đakovu policijski službenici su 21. travnja u 1,40 sati zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,86 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.





Tekst: PU osječko baranjska
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: