Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kinezi zainteresirani za ulaganja u osječku zračnu i riječnu luku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.04.2019. 8:56 
Naslov:  Kinezi zainteresirani za ulaganja u osječku zračnu i riječnu luku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nedavna „kineska invazija“ na Hrvatsku nije zaobišla ni Osječko-baranjsku županiju.

Tako su jučer predstavnici poslovne asocijacije Chinese Southeast European Business Association (CSEBA) iz NR Kine došli u radni posjet Osječko-baranjskoj županiji kako bi se izravno upoznali s mogućnostima gospodarske suradnje i investiranja.

U sjedištu Županije izaslanstvo, koje je predvodila kineska poduzetnica Jian Yu, primio je župan Ivan Anušić sa suradnicima koji su kinesko izaslanstvo upoznali s trenutnim stanjem, kapacitetima i potencijalima Zračne luke Osijek i Luke Osijek, tvrtkama s područja Osječko-baranjske županije koje se bave djelatnostima od posebnog interesa za kineske ulagače.

Župan Anušić je istaknuo kako su i riječnoj i zračnoj luci potrebni investitori i gospodarstvenici koje ne zanima samo koncesija nego koji donose i posao, koji će osigurati protok robe i ljudi. Osječka riječna luka ima velik gospodarski potencijal jer je preko Drave i Dunava povezana s Crnim morem i to je jedan od rijetkih riječnih puteva do Crnog mora. Zračna luka je također vrlo dobro pozicionirana, zbog svog geografskog položaja i potencijala, kako u putničkom, tako i u teretnom prometu.

Jiang Yu je naglasila kako je riječ o prvim susretima i razgovorima, a nakon što se njihov tim investicijskih stručnjaka detaljno upozna s konkretnim podacima i procijeni eventualnu isplativost ulaganja u ovaj kraj, moći će se izaći u javnost s daljnjim koracima i mogućnostima za buduća ulaganja.

Nakon sastanka predstavnici kineske investicijske asocijacije i Osječko-baranjske županije posjetili su Lučku upravu Osijek i Zračnu luku Osijek te se izravno upoznali sa stanjem i potencijalima tih tvrtki.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
N.N.
Offline
Ukupno postova: 290
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.04.2019. 13:20 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jordanci stižu na osječki aerodrom
18.07.2008.

FedEx zainteresiran za Zračnu luku Osijek
16.02.2011.

Sheikh Said Bin Ali Bin Nafal Al-Mas'hali u radnom posjetu Osijeku i Zračnoj luci
30.09.2011.

Milijarder iz Indonezije kupuje Zračnu luku Osijek?
11.09.2013.

Kineska tvrtka SHS Aviation zainteresirana za ulaganja u Zračnu luku Osijek
25.08.2018.

Pametan ce shavatiti

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 19.04.2019. 20:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zračna luka Osijek je dobro pozicionirana?
Imate Beograd 140km istočno, Budimpešta 250km sjeverno, Zagreb 250km zapadno. Aerodrom Osijek mora imati neki debeli razlog zašto bi netko htio tu investirati. A kakva je investicijska i poduzetnička klima U Osijeku najbolje pokazuije trenutni broj domaćih poduzetnika i investitora. Tu je klima za pobjeći a ne za doći. Uz Županiju i Grad, nažalost dobar dio krivice za to snosi sama država. Kad Osijek i Hrvatska budu poduzetnički raj za domaće ljude, neće nedostajati ni stranaca i neće ih trebati zvati.
A mi se primjerice nikako ne možemo riješiti javnih bilježnika i njihovih masnih troškova prilikom otvaranja firme ( kojih nekada nije bilo ali su smišljeno uvedeni), obveznih članstava u komorama, šumskih naknada, revizorskih naknada, solemnizacija itd itd.
Sve te parafiskalne namete uspjele su progurati i ozakoniti kojekakve interesne skupine koje parazitiraju na račun hrvatskog gospodarstva i tako ga guše.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: