Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Idući tjedan OBŽ će objaviti javni poziv za subvencioniranje stambenih kredita

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65753
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2019. 15:33 
Naslov:  Idući tjedan OBŽ će objaviti javni poziv za subvencioniranje stambenih kredita
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Župan Ivan Anušić danas (18. travnja 2019. godine) potpisao je ugovore o poslovnoj suradnji Osječko-baranjske županije sa sedam banaka u provedbi projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“. To su Agram banka d.d., Erste&Steiermarkische Bank d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., OTP banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Podravska banka d.d., Zagrebačka banka d.d.. Iduće srijede (24. travnja) Županija će objaviti javni poziv i time počinje konkretna realizacija projekta.

Kroz projekt „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ Osječko-baranjska županija subvencionira kamatnu stopu od jednog postotnog poena na odobreni kredit poslovne banke s kojom Županija zaključi ugovor o poslovnoj suradnji, i to u prvih 10 godina otplate kredita, a minimalni rok otplate kredita je 15 godina.

Ukupni kreditni potencijal je 50.000.000,00 kuna, a najviši iznos kredita koji će Županija subvencionirati je 500.000,00 kuna. Na poziv župana dodatnim subvencioniranjem kamata u projekt su se uključili gradovi Osijek i Beli Manastir te općine Bilje, Koška, Erdut i Magadenovac, pa je za korisnike kredita s njihova područja otplata kredita još povoljnija.

- S bankama smo uspjeli ispregovarati kamatu od 2,49 posto, Županija subvencionira jedan postotni poen, a jedan postotni poen subvencionira još pet jedinica lokalne samouprave. Na taj način za neke korisnike kredit će biti gotovo bez kamate, pa je to zaista dobra mjera demografske politike. Već sada postoji veliki interes, a ovim putem pozivam ostale općine i gradove, kao i gospodarske subjekte da se uključe u projekt te tako pomognu našim sugrađanima - rekao je župan Anušić.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: