Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Državni arhiv Osijek: Predavanje uz prezentaciju gradiva "Urbarski, zemljišno-knjižni, ostavinski i kazneni sudski spisi, registracije i stečajevi"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65734
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2019. 10:24 
Naslov:  Državni arhiv Osijek: Predavanje uz prezentaciju gradiva "Urbarski, zemljišno-knjižni, ostavins
24.04.2019. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predavanje uz prezentaciju gradiva "Urbarski, zemljišno-knjižni, ostavinski i kazneni sudski spisi, registracije i stečajevi" održat će se u srijedu, 24. travnja 2019. u 19 sati, u Državnom arhivu u Osijeku.

Predavačica:
Melita Rončević, arhivska savjetnica

Niz predavanja s raspravama :
Državni arhiv u Osijeku nastavlja tijekom 2019. godine nuditi zainteresiranim građanima niz predavanja s raspravama u mjesečnim razmacima koja bi se održavala na odgovarajuću temu povezanu s arhivskim gradivom. Arhivisti će iz fundusa arhivskoga gradiva za koje skrbe otkrivati javnosti bogatstvo sadržaja arhivskih fondova i zbirki Državnog arhiva u Osijeku.
Treće u nizu predavanja, s prezentacijom gradiva, održat će Melita Rončević, arhivska savjetnica, voditeljica Odjela za sređivanje i obradu gradiva pravosuđa. U predavanju će predstaviti gradivo pravosuđa u Državnom arhivu u Osijeku uz prezentaciju zanimljivih dokumenata.

Izbor iz gradiva arhivskih fondova Odjela za sređivanje i obradu gradiva pravosuđa: Kraljevski sudbeni stol u Osijeku, Urbarski sud u Osijeku, Okružni privredni sud u Osijeku, Zemljišno-knjižni ured Općinskog suda u Osijeku.

Predavačica:
Melita Rončević, arhivska savjetnica
Melita Rončević, rođena je u Osijeku gdje je i diplomirala na Pravnom fakultetu. U Državnom arhivu u Osijeku zaposlena je od 1994. godine. Zvanje arhivske savjetnice stekla je 2016. godine. Voditeljica je Odjela za sređivanje i obradu gradiva pravosuđa. Arhivistički je obradila i sredila veliku količinu arhivskih fondova te izradila brojne sumarne i analitičke inventare. Poslove vršiteljice dužnosti ravnateljice Arhiva obavljala je tijekom tri mjeseca 2012. godine. Autorica je brojnih stručnih radova s područja arhivistike te je objavila nekoliko radova u domaćim i inozemnim stručnim časopisima i zbornicima.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: