Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Biraj bolje: Stop diskriminaciji prigradskih naselja Osijeka od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2019. 9:36 
Naslov:  Biraj bolje: Stop diskriminaciji prigradskih naselja Osijeka od strane Ministarstva regionalnog razv
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U srijedu 17. travnja 2019. nakon sjednice Gradskog vijeća održane u 17 sati u Osijeku, predsjednik stranke BIRAJ BOLJE i osječki gradski vijećnik Kristijan Šimičić, održao je konferenciju za medije.

Medijima je iznio problematiku s kojom se suočavaju pojedine općine i mjesni odbori Osijeka koji ne mogu povući sredstva iz fondova Europske unije zbog birokratskog ograničenja koje je diskriminatorno prema općinama i naseljima koja imaju više od 5.000 stanovnika.

„Okupljanje jedinica lokalne samouprave u LAG-ove omogućuje manjim općinama i prigradskim naseljima kao što su Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš i Brijest da osiguraju sredstva iz fondova Europske unije za uređenje svojih naselja kroz sadržaje poput tržnica, dječjih igrališta, biciklističkih i pješačkih staza i sl.

LAG Vuka-Dunav putem Europskog fonda za ruralni razvoj omogućio je ove godine gotovo 900.000 kn za projekte svojih članova među kojima su Čepin, Višnjevac i Tenja.
Grad Osijek plaća članarinu nekim mjesnim odborima za sudjelovanje u LAG-u, a zajednički interes svih građana Osijeka je da se što više novca privuče u Osijek i u sva prigradska naselja.

Stoga apeliram na Grad Osijek da reagira prema ministrici Žalac i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije kako bi ukinuli diskriminatornu odluku prema kojoj Čepin, Tenja i Višnjevac ne mogu koristiti sredstva LAG-a Vuka Dunav iako su članovi istog LAG-a samo zato što imaju više od 5.000 stanovnika.

Svima nam je cilj ravnomjerni razvoj svakog naselja Osijeka i kao gradski vijećnik ne mogu šutjeti i pristati na diskriminaciju ministarstva kroz administrativno ograničenje zbog kojeg Višnjevac, Tenja i Čepin svake godine ostaju bez nekoliko stotina tisuća kuna koje žele uložiti u svoja naselja.“


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: