Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mnogo noviteta u novom Pravilniku za roditelje Dječjeg vrtića Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.04.2019. 10:25 
Naslov:  Mnogo noviteta u novom Pravilniku za roditelje Dječjeg vrtića Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradsko vijeće pripremilo je Nacrt Pravila o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa ranog i predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću Osijek kojima se utvrđuju uvjeti i način sudjelovanja roditelja u cijeni programa ranog i predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću Osijek.

Mjesečna cijena korištenja usluga Vrtića s kojom roditelj korisnik usluga sudjeluje u cijeni programa ranog i predškolskog odgoja nije se mijenjala, a određuje se prema primanjima po članu obitelji i to tako da je vrtić za obitelji čija su primanja do 1000 kn mjesečno po članu obitelji besplatan, dok roditelji čiji su prihodi iznad 1000 kn plaćaju 640 kn za cjelodnevni boravak svog djeteta, 400 kn za poludnevni boravak bez ručka, 520 kn za poludnevni boravak s ručkom, odnosno 325 kn za program od dva sata dnevno.

Visina primanja po članu obitelji utvrđivat će se kao prosjek primanja na osnovu potvrde poslodavca o visini primljenog dohotka u zadnja tri mjeseca i uz priloženu izjavu o broju članova obitelji. U visinu primanja po članu obitelji ne uračunava se alimentacija i dječji doplatak. Roditelj korisnik usluge kojem je rješenjem Centra za socijalnu skrb odobrena novčana pomoć te je to jedini izvor prihoda obitelji oslobođen je plaćanja programa ranog i predškolskog odgoja u cijelosti.

Novozaposleni roditelj oslobođen je plaćanja programa ranog i predškolskog odgoja za prvi mjesec boravka djeteta/djece u Vrtiću po zaposlenju. Pravo se može iskoristiti samo jednom po svakom djetetu.

Roditelj korisnik usluge ostvaruje olakšice u plaćanju redovitog programa za drugo, treće i svako sljedeće dijete, ako je samohrani roditelj ili član jednoroditeljske obitelji s visinom primanja po članu obitelji preko 1000 kn, ako je dijete korisnik usluge invalid s utvrđenim stupnjem invaliditeta 3 i 4, odnosno ako je roditelj invalid s utvrđenim stupnjem invaliditeta 3 i 4. Kod olakšice za obitelji s više djece usluga se može koristiti za djecu do 18 godina.

Jedna od novina je to što roditelji Usluge Vrtića mogu koristiti i subotom ukoliko zahtjevi poslodavca nalažu rad i subotom. Za korištenje navedene usluge potrebna je potvrda poslodavca o radnom vremenu oba roditelja, odnosno jednog roditelja u slučaju da dijete živi samo s jednim roditeljem.

Roditelj korisnik usluge Dječjeg vrtića Osijek čije dijete ne ide u vrtić više od 30 dana zbog bolesti ili drugog opravdanog razloga plaća cijenu utvrđenu za program poludnevnog boravaka bez ručka, a koja iznosi 400 kuna.

Zbog korištenja godišnjeg odmora roditelj je oslobođen plaćanja usluge vrtića i jaslica ukoliko dijete ne koristi uslugu tijekom srpnja i kolovoza. Obitelj koja koristi pravo na besplatan vrtić temeljem prihoda po članu obitelji manjem od 1000 kuna, a jedan ili oba roditelja imaju status nezaposlene osobe, ne ostvaruju pravo na pohađanje vrtića tijekom srpnja i kolovoza.

Također, Pravila uvode i mogućnost rezervacije mjesta u vrtiću. Tako roditelj djeteta koje 1. rujna tekuće godine nema punih godinu dana, odnosno šest mjeseci, ima mogućnost plaćati rezervaciju mjesta u iznosu od 200 kuna mjesečno. Pravo na čuvanje mjesta moguće je ostvariti do djetetovih napunjenih godinu dana odnosno šest mjeseci, a za navedenu uslugu sklapa se poseban ugovor.

Sve detalje novog pravilnika možete pronaći dolje u tekstu. Pravilnik će se naći na dnevnom redu jedne od sljedećih sjednica Gradskog vijeća i stupit će na snagu nakon što bude usvojen.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: