Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro energetska obnova društvenog doma u Podravlju i opremanje parka kod ZOO vrta u Tvrđavici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.04.2019. 10:24 
Naslov:  Uskoro energetska obnova društvenog doma u Podravlju i opremanje parka kod ZOO vrta u Tvrđavici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Mjesnom odboru Lijeva obala mogu biti zadovoljni time što će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća na dnevnom redu naći čak dvije točke koje se odnose na ulaganja u ovaj dio grada na lijevoj obali Drave.

Najprije je tu prijedlog odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području grada u okviru mjere 3.1.1. „Potpora za ulaganja u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga“ za energetsku obnovu društvenog doma u Podravlju.

Riječ je o projektu koji je pokrenula Lokalna akcijska grupa Baranja, a podržao ga je Mjesni odbor Lijeva obala, projektu energetske obnove zgrade Mjesnog odbora. Projekt je ukupne vrijednosti 110.650 kuna, od čega je 80% financirano novcem Europske unije, a 20% je udio Grada Osijeka. Sredstva su osigurana u proračunu Grada za 2019.

Radovi obuhvaćaju obnovu vanjske ovojnice zgrade površine 320 m2, postavljanje sloja toplinske izolacije i zamjenu dotrajale vanjske stolarije. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.

Cilj projekta je podizanje društvenog standarda, kvalitete života i socijalne uključenosti stanovništva u ruralnim sredinama tako što će ovaj objekt moći koristiti tijekom cijele godine, a očekuju se i značajne uštede u potrošnji energije.

U sklopu iste mjere planirano je i opremanje parka kod ZOO vrta u Tvrđavici. I ovaj je projekt pokrenula Lokalna akcijska grupa Baranja uz potporu Mjesnog odbora Lijeva obala. Opremanje parka je vrijedno 109.825 kuna, od čega je 80% financirano novcem Europske unije, a 20% je udio Grada Osijeka. Sredstva su osigurana u proračunu Grada za 2019.

Projektom se planira postavljanje suvremene komunalne opreme - dvije solarne pametne klupe s javno dostupnim Internetom, autobusna nadstrešnica s pripadajućom opremom i servisni stup za bicikle. Time će se podići standard življenja u prigradskom naselju Tvrđavica, a bit će od koristi i posjetiteljima lijeve obale Drave obzirom da se u blizini nalazi niz sportsko-rekreacijskih terena uz rijeku.

Cilj projekta je poticati korištenje obnovljivih izvora energije, promicanje korištenja bicikala u javnom prijevozu te korištenje javnog gradskog prijevoza kao udobnog i ekološki prihvatljivog. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: