Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trg Ante Starčevića: "Šarana jaja bojama grada" [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.04.2019. 9:46 
Naslov:  Trg Ante Starčevića: "Šarana jaja bojama grada" [2019.]
13.04.2019. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu 13. travnja 2019. od 11 do 13 sati na Trgu Ante Starčevića održava se tradicionalna preduskrsna manifestacija u organizaciji Grada Osijeka "Šarana jaja bojama grada".

Tradicijsku gastronomiju i svoje uskrsne običaje predstavit će udruge nacionalnih manjina i čuvara tradicije iz grada i okolice. Stotine šarenih pisanica predstavit će tako sve boje našeg grada, ali i pobuditi druga osjetila.

Kušajte jela, koja su pred Uskrs i u proljeće jeli Osječani nekad, saznajte zašto mladi Mađari polijevaju djevojke vodom u ovo doba godine, zašto se Česi umivaju u vodi s cvjetnim laticama, kako se to "opliću" puhana jaja u Đakovačkim Selcima i još puno tih divnih i šarenih detalja skrivenih u posebnostima našeg grada. Izgubite se u zvucima desetina jezika, u melodijama narječja i starih napjeva, ritmovima plesova i stotinama okusa na šarenom osječkom stolu.

Ova je manifestacija jedinstvena u Hrvatskoj, a njenu posebnost dodatno ističe činjenica da u Osijeku žive sve nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Neka vam ove subote, proljeće u gradu bude još šarenije!





[KLIK] Uskrs u Osijeku [2019.] - događanja u gradu

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: