Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županijska skupština: Novi KBC, nove zračne linije, energetska obnova...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.04.2019. 13:18 
Naslov:  Županijska skupština: Novi KBC, nove zračne linije, energetska obnova...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je održana 19. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

Među brojnim točkama dnevnog reda bila je i informacija o gradnji novog Kliničkog bolničkog centra. Župan Anušić potvrdio je kako će se novi KBC definitivno nalaziti u Gackoj ulici na površini od 16 hektara. Na sljedećoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem potpisat će se Ugovor za financiranje projektne dokumentacije vrijedne 40 milijuna kuna, od čega 35 milijuna dolazi iz EU fondova, a 5 milijuna kuna od Ministarstva zdravstva. Nakon izrade projektne dokumentacije, koja će trajati dvije godine krenut će se s izgradnjom, a novi KBC trebao bi biti završen 2025. godine. Izgradnja novog KBC-a vrijedna je između milijardu i pol i dvije milijarde kuna i predstavlja najveće ulaganje u Slavoniju i Baranju u novijoj hrvatskoj povijesti, naglasio je Anušić.

Anušić je također potvrdio kako je osječko-baranjska županija izravno uključena u projekt Gospodarskog centra koji će se graditi na S cesti između Avenue Malla i Portanove, a za koji će se također na sljedećoj sjednici Savjeta za Slavoniju i Baranju potpisati početak izrade projektne dokumentacije.

Na vijećničko pitanje o raskidu ugovora Zračne luke Osijek s Wizz Airom vezano uz let za Basel, župan je najavio uspostavljanje nove linije za jednu od njemačkih destinacija, a pregovara se o Frankfurtu, Düsseldorfu i Stuttgartu. U tijeku su i nova ulaganja u Zračnu luku Osijek jer je riječ o strateškom projektu Županije, tako da definitivno ide obnova putničkog terminala za koji će se za projektnu dokumentaciju izdvojiti oko deset milijuna kuna i onda još iduće godine deset milijuna kuna za izvedbu, najavio je Anušić.

Na pitanje o tijeku energetske obnove, župan je istaknuo kako Osječko-baranjska županija prednjači u Hrvatskoj po tim projektima. Završeno je 19 projekata energetske obnove osnovnih i srednjih škola vrijednosti 62 milijuna kuna, a započela su još 23 projekta obnove javnih objekata, dok ih je 12 u pripremi za energetsku obnovu. Do kraja ovog mandata u potpunosti će biti obnovljene sve škole, domovi zdravlja i domovi za stare i nemoćne kojima je Županija osnivač.

Također je započela izrada projektne dokumentacije za I. Gimnaziju, tu je 16 sustava za navodnjavanje, a Regionalni distribucijski centar je u završnoj fazi projektiranja. Radi se na Regionalnom centru za gospodarenje otpadom, te nizu drugih projekata, rekao je župan.

Anušić je vijećnike upoznao i sa svojim prošlotjednim posjetom Kini. „S Kinom se počinje ozbiljno raditi na nacionalnoj razini i to od kada je Hrvatska potpisala ugovor s kineskim izvođačima o izgradnji Pelješkog mosta. Tada je počela nova era u komunikaciji između Kine i Hrvatske. To se osjetilo i prigodom boravka izaslanstva Osječko-baranjske županije u Šangaju i na neki način imamo potvrdu kineskih investitora, turističkih agencija koji žele i hoće dublju i kvalitetniju suradnju s Hrvatskom. Kina je toliko moćna i jaka da može podići ne samo Osječko-baranjsku županiju i Hrvatsku nego i Europu i šire područje“, rekao je Anušić.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 09.04.2019. 23:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nije loše ubaciti par obećanja pred izbore. Bar su obećanja besplatna, a do 2025. zaboravit će ih i oni s najboljim pamćenjem.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: