Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Rektorat: Panel "Kreativna budućnost"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.04.2019. 13:56 
Naslov:  Rektorat: Panel "Kreativna budućnost"
10.04.2019. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organiziraju događanje pod nazivom Kreativna budućnost - Panel diskusija o gospodarskim, znanstvenim i umjetničkim potencijalima kulturne i kreativne industrije. Panel diskusija održati će se u srijedu, 10. travnja 2019., od 11 do 14 sati u prostorima Rektorata Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg svetog Trojstva 3).

Cilj panel diskusije Kreativna budućnost je okupljanje profesionalaca i znanstvenika iz područja kulturne i kreativne industrije (KKI), kreiranje platforme za dijalog o temama i problematici sektora i popularizacija znanosti koja se bavi temama vezanim uz kulturnu i kreativnu industriju. Na ovaj način Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku nastoje postati središnje mjesto znanstvene i stručne rasprave o svim temama relevantnim za problematiku KKI sektora.

Panel diskusija Kreativna budućnost na jednom će mjestu okupiti stručnjake iz područja kulturne i kreativne industrije – osječke, regionalne i nacionalne eksperte iz znanosti i prakse.

Panel diskusije održavat će se u više sekcija, tematski podijeljenih na sljedeći način:
- Glazbena industrija i industrija događanja;
- Suvremene scenske umjetnosti i filmska industrija;
- Kulturni i kreativni turizam;
- Izdavaštvo nakladništvo i mediji;
- Dizajn i oglašavanje;
- Digitalna kultura i industrija računalnih igara;
- Intelektualno vlasništvo – Izazovi jedinstvenog digitalnog tržišta EU;
- Budućnost KKI sektora i kreativna edukacija.

Panel diskusija okupit će četrdesetak profesionalaca iz različitih područja kulturne i kreativne industrije, koji će kroz dijalog nastojati ponuditi odgovore na izazove koji su pred sektorom.

Na čelu projekta su red. prof. dr. art. Robert Raponja, prorektor Sveučilišta u Osijeku za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju te izv. prof. art. Anđelko Mrkonjić, prodekan za razvoj kulturne i kreativne industrije Akademije za umjetnost i kulturu. Organizacijski tim događanja čine doc. dr. sc. Marta Borić Cvenić, doc. dr. sc. Iva Buljubašić, doc. dr. sc. Marija Šain i dr. sc. Igor Mavrin, poslijedoktorand.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: