Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



EXIT 2019.: Završen No Sleep Festival u Beogradu: Rasprodani najveći prostori uz rekordan broj stranih gostiju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.10.2018. 11:36 
Naslov:  EXIT 2019.: Završen No Sleep Festival u Beogradu: Rasprodani najveći prostori uz rekordan broj stran
Od 04.07.2019. 20:00 do 07.07.2019. 19:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[13.11.2019.] Završeno je izuzetno uspješno, drugo po redu izdanje No Sleep Festivala, koje je ovog vikenda prevazišlo očekivanja i samih organizatora. Ljubitelji elektronske glazbe iz više od 40 zemalja svijeta okupili su se u Beogradu tijekom besanog vikenda od 8. do 10. studenoga kako bi na deset lokacija širom grada popratili nastupe nekih od najtraženijih i kultnih imena elektronske scene. Glavni Hangar u Luci Beograd, udarna i po kapacitetu ubjedljivo najveća festivalska lokacija, već prve noći je bila kompletno rasprodana, a u odnosu na prošlu godinu, zabilježena je i veća posjeta u klubovima kao što su Drugstore, 20/44, half, Mladost, Gadost, Gajba, Dot i drugi. Publika je već prve noći ovacijama ispratila fantastičan nastup belgijske superzvijezde Amelie Lens, ali i sjajan set zatvaranja koji je pripao trenutno najtraženijem rezidentu kluba Berghain, Kobosilu. Ljubitelji klupske kulture iz cijelog svijeta mogli su upravo u Beogradu proslaviti 20. rođendan svjetskog simbola clubbinga, londonskog kluba fabric, a postavu ove posebne noći predvodio je britanski zvjezdani dvojac Bicep, koji je sinoć u Hangaru imao dugoočekivani, premijerni nastup u Srbiji. Tijekom ovog vikenda, na glavnoj lokaciji No Sleep Festivala još su nastupali i talijanski hit duo Mind Against, dansko-ruska zvijezda u usponu Anastasia Kristensen, rezidenti kluba fabric Terry Francis i Anna Wall te belgijski duo Joyhauser i Farrago, vedeta izdavačke kuće Amelie Lens. Maratonski provod je počeo u petak već u podne u prodavnici ploča Yugovinyl, da bi se zatim nakon 48h neprestanog programa kasnije završio u klubu Drugstore, uz najposjećenije jutarnje partyje čije glavne zvijezde su bile poljska techno heorina VTSS i australski DJ mag YokoO. Upravo Drugstore je prve noći bio mjesto možda i najvažnije trap zabave ove sezone gdje je plejadu mladih zvijezda predvodio Klinac, balkanska glazbena senzacija! Posebni dio programa činila je i posjećena No Sleep konferencija na kojoj je govorilo nekoliko desetina vodećih stručnjaka iz raznih oblasti koje danas čine nerazdvojivi dio glazbene i festivalske industrije.

Bicep DJ Set@No Sleep Festival 2019:




Festival je u subotu proključao zahvaljujući atmosferi koja je vladala pod zastavom jednog od najpoznatijih klubova - fabric. Uvertiru za program u Hangaru u Luci Beograd priredili su rezidenti ovog kluba, Anna Wall i Terry Francis, a štafetu je potom preuzela popularna danska zvijezda Anastasia Kristensen, čiji je set postavio savršenu scenu za najtraženiji britanski dvojac Bicep koji su prvi put nastupili u Srbiji! Zavjesu na rave u industrijskom okruženju Luke Beograd, uz glasne ovacije brojne publike, spustio je talijanski tandem Mind Against. Kao i prethodnog festivalskog dana, party se potom preobratio u afterparty provod u klubu Drugstore, koji je bio u rukama techno i house zvijezde „All Day I Dream kolektiva“ pod imenom YokoO, kao i DJ-eva Bokee i Popi Divine. Tijekom noći, u nedavno otvorenom klubu half dominirao je distopijski retro zvuk za koji je zaslužan bio Djedjotronic, a ništa manje gorljivo bilo je i u drugim klubovima u kojima se odigravao program No Sleep Festivala tijekom dana, noći i jutra.



U petak, prvog dana festivala, tisuće techno fanova našlo se u Glavnom Hangaru kako bi ovacijama ispratili miljenicu svjetske elektronske scene Amelie Lens, a u stopu ju je pratila DJ zvijezda u usponu Kobosil, dok je prava rejverska atmosfera zavladala još tijekom nastupa imena poput Joyhausera i Farraga. Završetak besanog provoda prvog dana, koji je započeo još u podne, odigrao se u klubu Drugstore, gdje je ujutro na afteru prevladavala klupska underground atmosfera na čelu s fantastičnom VTSS, ali i regionalnim producentima Lagom i Forest People. U večernjim satima, Drugstore su zapalile trap zvijezde koju su predvodili neumorni Klinac, njegov Apollo kolektiv, osječki reper Z++, trio FAM i partimejkeri Cake Boys.

Amelie Lens at No Sleep Festival 2019:




No Sleep Konferencija u subotu je predstavila drugi dio programa, s panelima koji su se bavili gorućim temama kreativnih industrija. Najviše pažnje privukao je eksluzivni panel fabric ekipe, gde su iskusni glazbeni znalci Anna Wall, Terry Francis i Judy Griffith podijelili svoje višegodišnje iskustvo iz glazbene industrije. O primjeni novih umjetničkih izraza u produkciji događaja uživo diskutirali su profesionalci koji stoje iza kluba s aktivističkom crtom MMA Munich, popularnog serijala partyja Elrow, festivala Dev9t i Fondacije 2021, a panelisti su se bavili i medijskim izvješćivanjem o elektronskoj glazbi, modelima partnerstva i sponzorstva u kreativnoj industriji i mnogim drugim temama. I prethodnog dana, 8. studenoga, prisutni su imali prilike čuti „No Sleep Exclusive Talks“ dio programa, a ovaj put je govorio agent vodećih elektronskih zvijezda Roman Trystram. Pored toga, o trap sceni u petak govorili su mladi i iskusni treperi, a panelima su obuhvaćeni i potencijali festivala u okviru privrednih doprinosa gradovima, mentalno zdravlje i položaj žena u glazbenoj industriji, štetnost narkotika koja je predstavljena ove godine u okviru „Stay Clean“ kampanje, i mnoge druge interesantne teme koje su okupile kako iskusne znalce kreativne industrije i medijske scene, tako i sve zainteresirane da čuju iskustva i mišljenja profesionalaca iz glazbenog svijeta.







[6.11.2019.] Nakon ovogodišnjeg, po brojnim parametrima i svog najuspješnijeg izdanja dosad, EXIT festival iduće godine, od 9. do 12. srpnja proslavit će jubilarni, 20. rođendan! Petrovaradinska tvrđava narednog srpnja bit će u centru pažnje svjetske glazbene javnosti, na kojoj će se na preko 40 pozornica i zona okupiti neki od najznačajnijih glazbenih zvijezda današnjice, ali i nekoliko odabranih EXIT izvođača iz prethodna dva desetljeća, čiji su nastupi zauvijek postali nerazdvojan dio povijesti festivala. Pod simboličnim sloganom EXIT 2.0, festival označava početak svoje nove ere, kojim najavljuje brojne inovacije u svim oblastima svog djelovanja. „Cijeli EXIT tim, kao i brojni naši prijatelji i suradnici, odlučan je da nadmaši čak i prethodne rekordne godine za nama, kako bi upravo iduća donijela dosad najbolje izdanje i jedan novi EXIT, spreman za narednih dvadeset godina!" izjavio je ovim povodom Dušan Kovačević, osnivač festivala.

EXIT 2.0 - Celebrating 20 Years in Unity:



Predstojeće festivalsko izdanje, kao i prateća kampanja, slavit će jedinstvo naizgled sasvim različitih fanova Exita, od pankera i metalaca do repera i rejvera, preko publike iz svih krajeva regije pa sve do onih koji prelaze i cijele oceane da bi stigli u Novi Sad i tako potvrdili zašto je popularni britanski časopis DJ Mag rekao da je EXIT "više od festivala i više od brenda, jedan pokret i kultura za sebe".

Uz objavu datuma, zakazan je i početak prodaje ulaznica za petak, 22. studenog, točno u podne, kada će izuzetno ograničen broj ulaznica biti dostupan po poklon cijeni od 450 kn, što je ušteda od čak 55% u odnosu na njihov finalni iznos! Prve ulaznice se svake godine rasprodaju za svega par sati, a njihova sljedeća cijena bit će automatski podignuta nakon što najbrži razgrabe ovaj prvi kontingent. Ulaznice će se prodavati putem stranice exitfest.org.

Prvi izvođači za EXIT, ali i za ostale festivale u organizaciji EXIT tima, kao što su Sea Star u Umagu u Hrvatskoj, Revolution u Temišvaru u Rumunjskoj i Sea Dance u Budvi u Crnoj Gori, bit će objavljeni uskoro. Svi ljubitelji festivala mogu očekivati neke od najaktualnijih izvođača svjetske glazbene scene u kombinaciji s provjerenim imenima, uz izuzetno veliku raznolikost glazbenih žanrova, po čemu je EXIT čuven na svjetskoj festivalskoj sceni.






[15.10.2019.] Nastao prije dva desetljeća na temeljima društvenog aktivizma, EXIT je u tijeku svoje povijesti pokrenuo čitav niz projekata od društvene važnosti, a kao najavu velike proslave 20 godina festivala sljedećeg srpnja, novosadski festival lansira do sada najveći ekološki projekt pod nazivom "LIFE STREAM". Od idućeg srpnja, svi najbolji nastupi na Exitu bit će direktno prenošeni s jasnim društvenim ciljem da animiranja svjetskih vođa i opće javnosti da poduzmu odlučne i hitne korake ka zaštiti planeta i života na njoj. Prvi u nizu Exitovih "LIFE STREAM" događaja bit će održan već naredne nedjelje, 18. listopada na Amsterdam Dance Eventu 2019, najvećoj svjetskoj smotri elektronske glazbe, kada će u senzacionalnom klubu i hotelu Crane Feralda, smještenom u velikom kranu transformiranom u klub, posebno za ovu priliku nastupiti fantastični ARTBAT, dobitnik nagrade za najbolji novi DJ duo. Njima će se pridružiti i regionalni DJ talenti, Coeus, After Affair, Andrew Meller i DJ Jock, a cijeli događaj prenosit će se putem službenog "LIFE STREAM" Facebook eventa!

U duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, a u svjetlu sad već sasvim razrađene antikampanje protiv šesnaestogodišnje djevojčice koja se usudila dići glas u ime planeta na kojoj živimo, EXIT je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine, Greti Tunberg, dodijelio "LIFE STREAM" priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

"U posljednje vrijeme svjedoci smo lavini komentara na račun Gretinog izgleda, tona i gestikulacije, čuju se brojne teorije zavjere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignoriraju suštinu - da su podaci koje Greta Tunberg iznosi točni i znanstveno potvrđeni. Skeptici koji ne vjeruju u ove činjenice, povjerovat će za pet ili deset godina, kada vlastitim očima budu svjedočili pogubnim posljedicama klimatskih promjena. Našem planetu nije potrebno spašavanje, on će preživjeti sve, spašavanje je potrebno ljudima i životu oko nas", izjavio je ovim povodom osnivač Exita Dušan Kovačević.

Mlada Greta je nakon svog beskompromisnog aktivizma i inspirativnog govora u Ujedinjenim narodima pred najvećim svjetskim moćnicima, koji su vidjele milijarde ljudi širom svijeta, postala zaštitno lice ekološkog pokreta, a bila je nominirana i za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir!

Greta Tunberg dospjela je u fokus svjetske javnosti kada je održala sjajno primljen govor na UN konferenciji o klimatskim promjenama u Poljskoj, a na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u siječnju, izgovorila je već čuvenu rečenicu upućenu utjecajnim vladama i liderima: „Želim da se ponašate kao da vam kuća gori“, a kao i milijuni mladih koji su izašli na ulice u posljednjih nekoliko mjeseci, također poručuje: „Sustavne promjene, ne klimatske promjene!“ Svoje poruke zaokružila je na Samitu o klimatskim promjenama UN u New Yorku: "Svijet se budi, a promjene dolaze, svidjelo se to vama ili ne!"




[6.10.2019.] Maratonski No Sleep Festival koji će tijekom vikenda, počev od petka popodne 8. pa sve do duboko u nedjelju 10. studenoga, u Beogradu okupiti tisuće ljudi iz preko 30 zemalja svijeta, upravo je dobio nova pojačanja! Nizu fantastičnih imena među kojima su Amelie Lens, Bicep, Mind Against, Kobosil, Anastasia Kristensen i brojni drugi, pridružit će se i najtraženija mlada zvijezda berlinske techno scene, VTSS, kao i popularna zvijezda vodeće DJ ekipe Burning Man festivala i izdavačke kuće "All Day I Dream", YokoO. Prvog jutra na glavnom plesnom podiju kluba Drugstore, nastupit će i Human Rias, rezident kultnog minhenskog kluba MMA, s kojim će DJ pult dijeliti i regionalni techno producenti sa zavidnom međunarodnom karijerom Lag i Forest People, a već sutradan, u isto vrijeme i na istom mjestu, uz perjanicu ADID ekipe vrtit će i vedete beogradskog progressive zvuka, Bokee i Popi Divine. Uskoro stižu i prve ulaznice za pojedinačne događaje poput ovih žurki u Drugstoreu, ali i u Glavnom hangaru u Luci Beograd, i to po prvim i najboljim cijenama samo za najbrže u četvrtak 10. listopada točno u 10h.

The official No Sleep Festival afterparties at Drugstore:



Fantastični setovi već su najavljeni za petak, 8. studenoga na glavnoj festivalskoj lokaciji u Glavnom hangaru u Luci Beograd te će prijestolnica ugostiti imena među kojima su Amelie Lens, Kobosil, Joyhauser i mnogi drugi čija će imena uskoro biti poznata javnosti. Prikladnu završnicu ovog spektakularnog programa priredit će VTSS u subotu ujutro na službenom afteru u Drugstoreu. Ova umjetnica poljskog porijekla polako zauzima poziciju vodećeg izvođača novog berlinskog vala, a sirovim pristupom techno, acid, EBM pa čak i hardcore žanrovima osvaja publiku širom svijeta, kako svojim setovima, tako i izdavanjem materijala za etikete Skin i Haven i doprinosu njujorškom kolektivu Discwoman. Slavu je stekla kao rezident kultnih Brutaż događaja u Varšavi, i u svom matičnom klubu Jasna1, dok danas redovno nastupa u klubovima kao što su berlinski Berghain, amsterdamski De School, madridski Mondo i londonski fabric.

Upravo ova, jedna od vodećih svjetskih institucija elektronske glazbe, na svega par odabranih svjetskih lokacija, među kojima se našao i Beograd, ove godine obilježava 20 godina besprijekornog rada. Program velike proslave londonskog kluba fabric na No Sleep Festivalu 9. studenoga predvode DJ tandemi Bicep i Mind Against, danska zvijezda Anastasia Kristensen, kao i rezidenti kluba Terry Francis i Anna Wall. Snažne emocije iz Glavnog hangara u Luci Beograd bit će prenesene i na službeni afterparty drugog festivalskog dana, jer u kultni Drugstore sa svojim blendom francuske zavodljivosti i australske neposrednosti stiže YokoO. Nakon što je guru "All Day I Dream" ekipe Lee Burridge prošle godine nastupio na No Sleep Festivalu, a potom na No Sleep pozornicu Exita doveo i cijelu svoju ekipu, i ove godine Beograd je nezaobilazan za ADID obitelj čiji će zvuk u trosatnom setu predstaviti producent čiji je album "Nothing Can Compare" već obilježio godinu na izmaku.

No Sleep Festival 2018 - The Official Aftermovie:



Za ovogodišnji No Sleep Festival vlada ogromni interes te će Beograd 8. i 9. studenoga ugostiti izuzetno veliki broj fanova elektronske glazbe iz preko 30 zemalja svijeta. Samo u preliminarnoj prodaji otišlo je gotovo tri puta više ulaznica nego prošle godine, a ograničeni kapacitet kolosalnog Glavnog hangara u Luci Beograd, već je dostigao prvu trećinu i ovim tempom ide ka rasprodaji prije festivala. Cijene ulaznica u prvoj i najpovoljnijoj redovnoj seriji su 190 kn za standardnu festivalsku i 340 kn za VIP narukvicu, a mogu se pronaći na stranici Nosleepfestival.com i na svim prodajnim mjestima u mreži Entrio i Ticketshop.

Glazbena platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, već četvrtu godinu zaredom okuplja neke od vodećih aktera i brendova svjetske elektronske i klupske scene, a No Sleep događaji održani su u nekim od najvećih metropola kao što su New York, London, Moskva, Sao Paulo, Barcelona, Rim i drugi. I ove godine, No Sleep se vraća u Beograd, i to u svom festivalskom formatu od 48 sati programa na nekoliko različitih lokacija, gdje će uz spektakularne događaje u Luci Beograd, biti održane i razne dnevne žurke, ali i No Sleep konferencija na kojoj su i prošle godine govorile neke od vodećih zvijezda festivala.








[19.9.2019.] Fabric, jedan od vodećih svjetskih klubova i simbol noćnog života Londona, proslavit će u Beogradu 20 godina besprijekornog rada uz trenutno najtraženiji britanski duo Bicep! Nakon što su prošle godine priredili noć za pamćenje na Petrovaradinskoj tvrđavi, a prije toga organizirali i veliki EXIT party u srcu Londona, ekipa kluba fabric u subotu 9. studenoga dolazi na No Sleep Festival, kako bi donijela duh londonskog clubbinga na veliku žurku za tisuće ljudi iz cijelog svijeta. Na spektakularnoj produkciji u Glavnom hangaru Luke Beograd, program predvode Bicep, londonski produkcijski i DJ duo porijeklom iz Belfasta, čiji istoimeni, univerzalno hvaljeni album iz 2017. mnogi smatraju i najvažnijim elektronskim izdanjem desetljeća. Originalno nastali kao DJ duet, nakon prošlogodišnje "live" turneje s kojom su obišli planet, u 2019. godini vraćaju se svom izvornom formatu kao DJ-evi čija selekcija ima gotovo kultni status. Energični čikaški house, detroitski techno setovi, i britansko acid nasljeđe u miksu s njihovom produkcijom ispunjenom deep i progressive melodijama, DJ set dvojca koji čine Andy Ferguson i Matt McBriar, čine unikatnim iskustvom na svjetskoj sceni.

fabric brings XX tour to No Sleep Festival 2019:



Na događaj koji se unaprijed kvalificira za jednan od partyja godine, fabric i No Sleep su u goste pozvali i još jedan fantastičan tandem Mind Against! Talijanski dvojac godinama niže epske stvari za vodeće izdavačke kuće kao što su Life & Death, Afterlife, Cocoon i Hotflush, a nakon što su imali najuspješniju godinu iza sebe i nastupali na većini najvažnijih događaja širom planeta, u Beograd dolaze s novim setom i materijalom za album koji se očekuje na proljeće. A fantastičnu godinu iza sebe ima i danska DJ zvijezda odrasla u Moskvi, Anastasia Kristensen, koju smo nakon odličnog nastupa na Exitu 2018. godine, nedavno mogli gledati i na naslovnici Mixmaga! Njeni visoko-energični setovi ove su godine obilježili niz najvećih festivala, a njeni nedavni remiksi omogućili su joj mjesto na Houndstooth, izdavačkoj kući kluba fabric i Arcoli, podetiketi kultnih Warp Records. Uz ovakve goste u Beograd dolaze i rezidenti fabrica, a među njima i londonska DJ ikona Terry Francis, kome je već 20 punih godina povjerena komanda jednog od najprestižnijih miks pultova. S njim dolazi i mlada Anna Wall, koja predvodi novu generaciju kućnih izvođača fabrica, ove prestižne londonske institucije koja je u proteklih 20 godina, snažno obilježila cijelu povijest svjetske elektronske glazbe.

No Sleep Festival 2018 - The Official Aftermovie:



Za ovogodišnji No Sleep Festival, na kojem su svoje nastupe već potvrdili Amelie Lens, Kobosil, Joyhauser i brojni drugi koji će uskoro biti objavljeni, već vlada izuzetno veliki interes i Beograd će 8. i 9. studenoga ugostiti izuzetno veliki broj fanova elektronske glazbe iz preko 30 zemalja svijeta. Samo u preliminarnoj prodaji otišlo je gotovo tri puta više ulaznica nego prošle godine, a ograničeni kapacitet kolosalnog Glavnog hangara u Luci Beograd, već je dostigao prvu trećinu i ovim tempom ide ka rasprodaji prije festivala. Cijene ulaznica u prvoj i najpovoljnijoj redovnoj seriji su 200 kn za standardnu festivalsku i 350 kn za VIP narukvicu, a mogu se pronaći na stranici Nosleepfestival.com i na svim prodajnim mjestima u mreži Entrio i Ticketshop.

Glazbena platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, već četvrtu godinu zaredom okuplja neke od vodećih aktera i brendova svjetske elektronske i klupske scene, a No Sleep događaji održani su u nekim od najvećih metropola kao što su New York, London, Moskva, Sao Paulo, Barcelona, Rim i drugi. I ove godine, No Sleep se vraća u Beograd, i to u svom festivalskom formatu od 48 sati programa na nekoliko različitih lokacija, gdje će pored spektakularnih događaja u Luci Beograd, biti održani i razni dnevni partyji, ali i No Sleep konferencija na kojoj su i prošle godine govorile neke od vodećih zvijezda festivala.




[3.9.2019.] Spektakularna završnica ovogodišnjeg Sea Dance festivala održanog od 30. kolovoza do 1. rujna na plaži Buljarica kod Budve, bila je ujedno i najbolji mogući vrhunac cijele ljetne sezone! Preko 63.000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta prodefiliralo je kroz vrata festivala tijekom prethodne tri noći, a nastup Davida Guette osim što će ostati upisan u glazbenu povijest ovih prostora, ujedno je označio i početak nove ere za Sea Dance! Francuski producentski mag pred publikom od nekoliko generacija redao je svoje najveće hitove, od novijih poput „Say My Name“, do apsolutnih himni kao što su „Titanium“, "When Love Takes Over" i brojne druge, zborski dočekane na prepunoj glavnoj pozornici! Scenski efekti kakve smo dosad gledali samo na festivalima kao što su Tomorrowland, Ultra ili EXIT, publiku su ostavljali bez daha, a Guettina neposrednost i otvorenost prema publici koja ga je oduvijek odvajala od ostalih najvećih zvijezda našeg vremena, ostavila je dubok trag na publici koja dugo nije nekog ispratila tako glasnim ovacijama. I britanski hit trio Disciples pred nastup u Crnoj Gori priznali su da jedva čekaju upoznati se s domaćom publikom, a obećanje da će prirediti provod za pamćenje održali su od prve do posljednje minute svog nastupa koji je u svakom pogledu već sazrio da nosi i središnje mjesto u programu! Talent regije posljednjeg dana predstavljali su domaćini festivala Who See, rap senzacija Klinac i mlada njemačka DJ zvijezda Lovra! I prva dva festivalska dana, glavnu pozornicu zapljuskivale su dobro poznate pjesme zahvaljujući globalnim zvijezdama kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Robin Schulz i Ofenbach, kao i regionalna imena među kojima su bili vodeći magovi Bassivity kolektiva Senidah, Kuku$, Fox, Hazze, Surreal, ali i Darko Rundek & Ekipa.

Sea Dance Festival 2019 - THANK YOU:





Završnica na No Sleep pozornici bila je vrhunac tri besane noći na plaži uz plavi Jadran, a planetarno voljeni Recondite donio je istinsku glazbenu magiju. Nijemac raskošnog opusa uživo je izvodio svoje bravurozne kompozicije zbog kojih je plaža bila ispunjena čak i tijekom Guettinog nastupa na do kraja popunjenoj glavnoj pozornici. Čast da zatvori ovogodišnje festivalsko izdanje pripala je trenutno najtraženijem izvođaču s naših prostora Tijani T, koja je nakon nastupa u preko 50 zemalja svijeta, odmah uz gotovo sve najveće svjetske festivale, jutros s velikom radošću upisala i Sea Dance. Da cijela noć bude besprijekorna pobrinuli su se i međunarodno priznati crnogorski producent Darko Milošević, kao i nikšićka DJ legenda Proximus, novljanski mag P.S. i mlada Sabinaa. U prethodna dva dana na No Sleep plaži nastupali su još Helena Hauff, Eelke Kleijn, Marko Nastić, Audiostorm, Double Needle Project, Skeptik aka Pero Fullhouse, Haris, Mili Sefić, Popi Divine i drugi.

David Guetta - Sea Dance Festival:





Provod na ovogodišnjem Sea Dance festivalu trajao je i tijekom dana, zahvaljujući dnevnim žurkama, a tijekom večeri, pored glavne i No Sleep pozornice, publika je pohodila i TDI pozornicu te su za žurku posljednji dan bili zaduženi Danny Cruz, Oysha, Davor Billyc, Rosske, Wreckage i Leo Fragogiannis, a završnica na Silent Dance pozornici upriličili su i ovaj put Mr. Fanatik, _djura i Dirty. Raznolikost sadržaja ogledala se i u projektu “Kreativna Crna Gora” koji je Sea Dance razvio s Ministarstvom kulture Crne Gore i UNDP, a koji je mladim domaćim umjetnicima pružio priliku da se predstave publici iz cijelog svijeta na pozornicama Living Culture Music i Living Culture Cinema!




[17.7.2019.] Za samo nekoliko dana otkako je počela registracija za novo izdanje EXIT festivala idućeg srpnja, prvih 17.000 fanova iz cijelog svijeta već se prijavilo za prve ulaznice! Ovako snažan start i prve brojke ne čude mnogo, budući da publiku i sam festival očekuje veliki jubilej, jer u srpnju 2020. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, EXIT slavi 20. godina festivala! Pod simboličnim sloganom EXIT 2.0, jedan od najznačajnijih svjetskih festivala označava početak svoje nove ere, kojim najavljuje brojne inovacije u svim oblastima svog djelovanja. Očekuje se da će idućeg srpnja Petrovaradinska tvrđava biti najatraktivnija svjetska glazbena destinacija na kojoj će se okupiti neki od najznačajnijih glazbenih izvođača današnjice, kao i odabrana imena koja su kreirala dvodesetljetnu povijest festivala. Imajući u vidu korijene nastanka festivala, uz glazbu, i društveni aktivizam će biti u prvom planu, sa značajnim projektima lokalne, regionalne i globalne razine.

Ovim tempom očekuje se da će ukupan broj prijavljenih za prve serije ulaznica nadmašiti prethodne godine, zbog čega je već sad izvjesno da će jubilarno izdanje zabilježiti najveći interes otkako EXIT postoji. Budući da se radi o velikoj godišnjici, mnogima će registracija biti i najsigurniji put do ulaznice, jer se očekuje da će cijele serije ulaznica nestajati ranije nego ikad prije. Prijavljivanje za najpovoljnije ulaznice i dalje je u tijeku, a svi koji se registriraju mogu potencijalno osvojiti i dodatne ulaznice, turističke pakete, backstage iskustva i mnoge druge vrijedne nagrade! Ulaznice će na jesen biti puštene u prodaju, a svi koji žele do njih prije svih mogu se prijaviti na sljedećem linku: bit.ly/RegisterForExit2020.

I iduće godine, osim glazbe vrhunskih izvođača, Petrovaradinska tvrđava bit će centar društvenog aktivizma koji EXIT i više od dva desetljeća njeguje, još iz perioda kada je nastajao kroz niz akcija tadašnjih studenata Novosadskog univerziteta. A najbolje zagrijavanje za EXIT 2.0 predstavlja službeni festivalski „aftermovie“, objavljen samo dan nakon službenog zatvaranja festivalskih vrata. Film je zabilježio i mnoge neočekivane situacije, i kadrove izvođača u njihovim najemotivnijim reakcijama tijekom fantastičnih nastupa koje su mnogi od njih uvrstili među najbolje u karijeri.

EXIT Festival 2019 - The Official Aftermovie:



Devetnaesti EXIT festival održan je od 4. do 7. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, okupivši gotovo 200.000 ljudi iz preko devedeset zemalja širom svijeta, uz rekord posjete koji je bio oboren već na samom startu s preko 56.000 ljudi! Tvrđavu je posjetila plejada fantastičnih izvođača kao što su The Cure, Greta Van Fleet, The Chainsmokers, Dimitri Vegas & Like Mike, Philip H. Anselmo & The Illegals, Skepta, Carl Cox, Solomun, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Tom Walker, IAMDDB, Jeff Mills, Charlotte De Witte, Maceo Plex, Lee Burridge, Peggy Gou, Tale of Us, Chase&Status, Desiigner, Whitechapel, The Selecter, Lost Frequencies, Boris Brejcha, Dax J i stotine drugih.



[13.7.2019.] Zajedničke fotografije dviju djevojaka obučenih u hrvatsku majicu i srpsku zastavu na EXIT festivalu, izazivaju oduševljenje na društvenim mrežama. U pitanju su Jelena iz Novog Sada, koja je došla obučena u majicu sa šahovnicom, kao i Iris iz Osijeka, koja je za svoj festivalski outfit odabrala zastavu Srbije. Obje su za ovaj simbolički čin dobile niz aplauza gdje god bi se pojavile na Petrovaradinskoj tvrđavi, a upravo EXIT festival je ranije ove godine pokrenuo veliku regionalnu akciju #SHARELOVE, inspiriran hrabrim aktom Jure Zubčića iz Zadra koji je ispravio grafit nacionalne mržnje u natpis koji poziva na ljubav prema susjednom narodu. Exitova zapažena društvena kampanja je za cilj imala upravo širenje ljubavi, tolerancije i održavanje dobrih susjedskih odnosa, a u njoj su inspiraciju pronašle upravo ove dvije djevojke koje su na festival došle obučene u simbole susjednih zemalja!



Izazvale su pažnju gdjegod su se pojavile, a, kako Jelena objašnjava, na ovu ideju došle su zajedno: "Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga tko smo i smatramo da bi i ostali ljudi trebalo tako da se ophode jedni prema drugima. Zar je uopće bitno tko je odakle, tko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo se mi mladi trebamo osloboditi tih okova i granica.

Jelena je otkrila i da su se sjajno provele na festivalu: "Iris je ovo prvi festival i oduševljena je, pritom je slušala svoj omiljeni bend The Cure, meni je ovo treći Exit i naravno provela sam se i više nego prelijepo, svitanja uz drage ljude na Dance Areni i taj divan osjećaj ne mogu se tako lako opisati. U našem društvu se ne gleda tko je koje nacionalnosti, niti pravimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega! Želimo poslati poruku da se konačno treba gledati u budućnost, a ne u prošlost i trebamo napraviti da se više nikada ne dogodi onako nešto strašno kao što je rat jer smo isti! Vjerujemo da ne treba osuđivati ljude na osnovu bilo koje razlike! Stop mržnji, širimo ljubav!" - poručuje ova razborita djevojka iz Novog Sada.

Jelena i Iris dobile su od organizatora Exita ulaznice za Sea Dance festival, koji će biti održan od 30. kolovoza do 1. rujna na plaži Buljarica u Budvi, ne bi li nastavile širiti ljubav i toleranciju po cijeloj regiji!


I prije početka ovogodišnjeg EXIT festivala znalo se da će ovo izdanje biti po mnogo čemu posebno. Osim pozitivne energije koja je vladala među publikom iz oko 90 zemalja svijeta, i izvođačima je bilo jasno da se radi o festivalu kakav se rijetko viđa! Mnogi od gotovo tisuću akreditiranih umjetnika koji su nastupali na preko 40 pozornica i zona širom tvrđave, podijelili su svoje utiske na društvenim mrežama, medijima i festivalskom timu zahvaljujući se za iskustvo koje su mnogi opisali kao jedno od najboljih u karijeri! Tako su glavne zvijezde festivala, The Cure s tvrđave otišli prepuni utisaka, dok je Robert Smith zahvalivši se na gostoprimstvu poručio da „mu je bilo sjajno“ i da je „publika bila fantastična“. Ovo nije promaklo ni oku recenzenta čuvenog glazbenog magazina NME koji je izjavio da se moglo jasno vidjeti da je bend, naspram drugih nastupa koje je gledao ove godine, uključujući i čuveni Glastonbury, na Exitu uživao od početka do kraja, dodavši da mu je njihov nastup na Tvrđavi bio i najbolji!

EXIT Festival 2019 - The Official Aftermovie:



Status vodećih svjetskih hitmakera The Chainsmokers opravdali su nastupom u petak, a oduševljenje su podijelili s osam milijuna Instagram fanova, objavivši nekoliko fotografija uz riječi: “SRBIJA je moja nova omiljena država!” i „Vratite nas natrag!“. Sve ovo najbolje potvrđuje snimak nestvarnog trenutka kada je Alex Pall, osjećajući se kao kod kuće, sišao skroz u publiku i provodio se s fanovima!

The Chainsmokers:



Čuveni DJ dvojac Dimitri Vegas & Like Mike zahvalio se publici putem Instagrama: „Malo kiše nije nas moglo zaustaviti da razvalimo s tobom, Srbijo! Kakvo ludilo od večeri!“ Britanski hitmaker Tom Walker ravno je u kameru podijelio svoje utiske nakon sjajnog nastupa koji je opisao kao „potpuno novu razinu“ i kao „jednu od najboljih svirki“ koju je imao ovog ljeta!

Tom Walker:



Mlade rock zvijezde Greta Van Fleet također su se nakon nastupa zahvalili EXIT festivalu, a isto je učinila i trap-jazz diva IAMDDB koja je postavila na Twitter dvije fotografije s Exita s kojih se jednostavno osjeti njena karizma, i dodala da je bilo zabavno!

Greta Van Fleet:



Uzajamna ljubav Carla Coxa i EXIT publike potvrđena je još jednom tijekom njegovog solo nastupa i b2b seta s Maceom Plexom, a Cox je na Instagramu, između ostalog, napisao: “Kakav festival!!!”, dok se Solomun zahvalio festivalu i dodao: “Ovo je bilo fantastično!” Neokrunjeni kralj Ibize organizatorima je poručio da mu je ovo dosad bio najbolji EXIT!

Maskirani maestro Boris Brejcha uz mnoštvo emojija je opisao svoje utiske: “EXIT festival, wow! To je bilo… Divno sam se proveo zatvarajući Dance Arenu, hvala!” A nakon premijernog nastupa na EXIT festivalu, korejska DJ zvijezda Peggy Gou na Instagramu se na ćirilici zahvalila svima i otkrila da je bila naježena i oduševljena reakcijom publike, dok se na postavljenom snimku jasno čuju glasne ovacije prisutnih!

Britanski bass velikani Chase & Status tvrđavu su nazvali “nevjerojatnom”, a utiske dijeli i techno veteranka Monika Kruse koja je bila oduševljena lokacijom, Arenom i činjenicom da nastupa pred više od 20.000 ljudi!

Phil Anselmo, legendarni frontmen Pantere, podijelio je nevjerojatnu fotografiju sebe, svog benda The Illegals i publike s glavne pozornice, napisavši “HVALA SRBIJO! BILO JE OVO JEDNO DIVNO ISKUSTVO!” Metal operna diva i nekadašnja frontmenica čuvenog Nightwisha, Tarja, tvrđavu je napustila prepuna utisaka: „EXIT festival u Srbiji ostat će mi u pamćenju. Drago mi je što smo nastupali nakon jake oluje“ i dodala da se zahvaljuje svima uključenim i „prelijepoj“ publici.

Sljedeće izdanje bit će ujedno i veliki 20. rođendan EXIT festivala, koji će označiti početak nove festivalske ere, pod nazivom EXIT 2.0!




[9.7.2019.] Jučer je u Novom Sadu završeno 19. po redu, i po mišljenju publike i brojnih izvođača, dosad možda i najbolje izdanje EXIT festivala! Uoči iduće godine kada EXIT slavi 20. rođendan, naš najveći i jedan od vodećih svjetskih festivala dostigao je svoj povijesni maksimum po brojnim parametrima. Rekord posjete bio je oboren već prve noći kada je kroz vrata na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo 56.000 od ukupno oko 200.000 posjetitelja koji su se rasporedili na 40 pozornica i zona od 4. srpnja uvečer do 8. srpnja ujutro. Nikad duža lista headlinera učinila je da ove godine publika uživa na svim pozornicama, a program na glavnoj pozornici je svakako najviše obilježio povijesni koncert jednog od najvećih svjetskih bendova The Cure, koji je naša publika čekala čak četiri desetljeća! Rokenrol se vratio na velika vrata uz američku senzaciju Greta Van Fleet čiji visokoenergetski nastup je opravdao status grupe o kojoj se najviše govori u posljednjih par godina. Američki sastav The Chainsmokers su pokazali zašto važe za jedne od najpopularnijih glazbenih zvijezda današnjice, čiji hitovi, zborski pjevani na glavnoj pozornici, zajedno premašuju i deset milijardi YouTube pregleda! Na dosad najspektakularnijem izdanju mts Dance Arene čija kolosalna produkcija je sadržavala i staro vinčansko pismo, nastupale su vodeće zvijezde svjetske elektronske scene. Već prve noći je ljestvica postavljena na energetski maksimum u zajedničkom nastupu Carla Coxa i Maceo Plexa, kao i tandemskoj rapsodiji Solomuna i Tale of Us od preko šest sati! Čast da zatvori cijeli EXIT i mts Dance Arenu imala je najtraženija techno zvijezda današnjice Amelie Lens, koja je prve ovacije i skandiranje imena dobila već po izlasku na scenu! Inspirirana poviješću grupe The Prodigy i EXIT festivala, na samom kraju besprijekornog seta pustila je "Firestarter", u čast preminulog pjevača grupe Keitha Flinta što je izazvalo opću euforiju kod publike za jedan od najboljih prizora zatvaranja Exita.

What is Exit Tribe to you? | EXIT 2019:





A da EXIT nije samo glazbeni festival, potvrdili su Yoko Ono i Novak Đoković, svojim video porukama upućenim publici, a uživo na otvaranju festivala i stari prijatelji Exita, društveni aktivisti iz sjevernoameričkog plemena Standing Rock, ogranka Siouxa čiji su članovi danas na prvoj liniji borbe za očuvanje života na Zemlji. Završne večeri, prije spektakularnog nastupa najbolje rangiranog svjetskoj DJ dvojca Dimitri Vegas & Like Mike, popularni američki motivacijski govornik Henry Ammar ukazao je na važnost održavanja mentalnog zdravlja i poručio publici da sve što traže već imaju u sebi i da im nije potrebno koristiti narkotike. Upravo „Ostanimo čisti“, velika nacionalna kampanja, koja je podigla Srbiju na noge neposredno pred festival, bila je intenzivno promovirana na EXIT festivalu apelirajući na posjetitelje da izaberu čist život bez narkotika.

EXIT 2019 | Solomun +1 ft. Tale Of Us Live @ mts Dance Arena:


S Exita je krenula i nova humanitarna akcija "Izgradimo vrtiće zajedno" koju su zajedno pokrenuli Fondacija Novak Đoković i EXIT fondacija, uz podršku Radio televizije Srbije, a u koju se tijekom festivala putem video poruke uključio i košarkaški as Nikola Jokić! Posjetitelji festivala i ljudi dobre volje pozivani su s festivalskih ekrana i društvenih mreža da pošalju poruku na poseban humanitarni broj, a uplate se mogu vršiti i iz inozemstva putem www.paypal.me/novakfdn. I najpoznatiji regionalni YouTuberi poslali su ekološku poruku milijunima svojih pratitelja na društvenim mrežama, ali i uživo publici EXIT festivala. Predstavljena je i kampanja “Vrati prirodi – Pridruži se i posadi drvo” kao akcija sadnje drveća na nekoliko lokacija u Vojvodini tijekom jeseni koju organizira Delegacija Europske unije u Srbiji uz podršku Exita i OPENS-a.

Nikola Jokić pozvao da izgradimo vrtiće zajedno:



Na festivalu je održana i tribina „How to start Serbian export office for Art?“, o sustavnim mjerama za pravljenje povoljnog ambijenta za plasiranje domaćih glazbenih talenata na međunarodnoj sceni, na kojoj su sudjelovali istaknuti pojedinci glazbene industrije. Uz posvećivanje čitavog prvog dana festivala, u vidu imena OPENS Day, tituli Novog Sada kao Omladinske prijestolnice Europe, EXIT je i ove godine na OPENS State of EXIT zoni predstavio mogućnost civilnim organizacijama da tisućama posjetitelja predstave svoje programe.

Desiigner:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4mr7T8whFPQ[/youtube]






[7.7.2019.] I poslije prve dvije noći s ukupno 105.000 posjetitelja koji su prošli kroz kapije EXIT festivala, i subotnja, tradicionalno najposjećenija noć, ove je godine dostigla vlastiti rekord s više od 53.000 posjetitelja! Noć je obilježio čistokrvni rokenrol američke grupe Greta Van Fleet, sastava o kojem se najviše priča na svjetskoj muzičkoj sceni u posljednjih godinu dana. Mladi heroji i "spasioci rokenrola" kako su ih mnogi prozvali, opravdali su i najviša očekivanja s besprijekornom svirkom uživo i fanatičnim zanosom na sceni kakav je karakterističan samo za stadionske rok zvijezde! Atmosferu na glavnoj bini visoko je podigao fascinantni Tom Walker, koji je pred početak svog planetarno obožavanog hita „Leave a Light On“ pozvao publiku da žive čisto i bez narkotika, nakon čega je zajedno sa oduševljenom publikom otpjevao jedan od najvećih svjetskih hitova. Jedan od zasebnih brendova unutar Exita je i čuveni izlazak sunca nad mts Dance Arenom koji je publika je doživjela uz svjetskog DJ maga Solomuna i njegovu planetarno poznatu „+1“ žurku. Šef svjetske house scene porijeklom s Balkana, uz svoje goste i jednim od vodećih DJ dueta Tale of Us, napravio je pravu šestosatnu rapsodiju i donio zvuk Ibice u spektakularni amfiteatar mts Dance Arene.

Solomun b2b Tale Of Us:



Groznicu subotnje večeri na glavnoj bini upotpunile su i indie nade Buč Kesidi i karizmatični Dub FX koji je još jednom svima prisutnim isporučio jedinstveni nastup uz pjesme poput „Love Someone“, a hitmejkersku notu pružio je i Mahmut Orhan uz pjesme „Feel“ i „Save Me“. Za magičnu noć na mts Dance Areni, pored Solomuna i Tale of Us, pobrinuo se i popularni tandem Adriatique, kojem je ovo ujedno bio i premijeran nastup na EXIT festivalu, kao i holandski producent balkanskog porekla Satori! Publiku prepune Addiko Fusion bine na noge je digla proslavljena Bassivity Showcase ekipa uz vodeće regionalne muzičke zvijezde među kojima su bili Fox, Surreal, Senidah i Sara Jo, a žestoki program upotpunili su i rap šefovi Frankie Kontra Indigo i world music majstori Kal. Energije nije manjkalo ni na Cockta Beats bini uz neodoljive Black Serbs s kojima je publika u glas pjevala „Ballin Like Jokic“, te specijalni nastup našeg najpoznatijeg jutjubera Baka Prase, a na Explosive bini su Spermbirds, Total Chaos i Siberian Meat Grinder još jednom pokazali zašto je upravo ovo najekstremnija bina festivala! Trećeg dana festivala, na No Sleep Novi Sad bini, pod okriljem nadaleko poznatog gruzijskog kluba Bassiani, nastupila je beskompromisna underground ikona DVS1, kao i JASSS, Dadub i NDRX,.

Štaje Tribe?



Na EXIT festivalu održana je i promocija nove nacionalne humanitarne kampanje „Da i za mene bude mjesta - izgradimo vrtiće zajedno“ koju organiziraju Fondacija Novak Đoković i Exit Fondacija, uz podršku Radio televizije Srbije. Globalna direktorica fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković, kao i osnivač EXIT festivala, Dušan Kovačević, predstavili su suradnju i pozvali javnost da se priključi tako što će poslati poruku na poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cijena poruke iznosi 100 dinara.

OPENS State of EXIT zonu festivala je posjetio šef Delegacije Europske unije u Srbiji, ambasador Sema Fabrici, koji je uz predsjednika Vlade Vojvodine, Igora Mirovića, kao i Ivana Petrovića iz EXIT fondacije, predstavio akciju “Vrati prirodi – Pridruži se i posadi drvo”.

U pitanju je akcija sadnja drveća na nekoliko lokacija u Vojvodini tijekom jeseni koju organizira Delegacija Europske unije u Srbiji, EU info mreža, EXIT fondacija i Omladinska predstojnica Europe Novi Sad (OPENS). Na OPENS State of EXIT zoni, posjetitelja mogu svojim koracima da pomognu u oslikavanju krošnje drveta na platnu i tako se prijave za akciju sadnje drveća. Festivalska publika za ovu ekološku akciju može da se prijavi večeras na festivalu i putem linka https://www.exitfondacija.org/treezone.

Žurka se nastavlja i danas, a posljednjeg dana EXIT festivala na glavnoj bini publiku očekuje prava vožnja kroz hip-hop žanrove, jer stiže jedan od najpoticajnijih britanskih grime zvezda Skepta, a za veliko nedjeljno finale pobrinut će se i besprekorni MC iz Bruklina, Desiigner, kao i urban jazz umjetnica IAMDDB. Vodeći DJ duo Dimitri Vegas & Like MIKE na glavnoj bini priredit će spektakularan šou prepun hitova, a na mts Dance Areni priprema se velika završnica koju će omogućiti detroitski techno virtuoz Jeff Mills, junakinja novog doba Amelie Lens, te jedan od najboljih DJ-eva današnjice Dax J. Na No Sleep bini željno se iščekuje svjetski poznata „All Day I Dream“ žurka, a ovaj house doživljaj lično će da predvodi legendarni DJ guru Lee Burridge, s kojim dolaze i njegove najistaknutije vedete Sebastien Leger, YokoO i Newman! Ništa manje zanimljivo neće biti ni na Addiko Fusion bini gdje će se uživati uz spektakularni nastup nekadašnje frontmenske benda Nightwish nevjerojatnog vokala, čuvene Tarje, kao i nastup maestra panonske šansone, legendarnog Zvonka Bogdana. Eksplozivna energija publiku očekuje i na Cockta Beats uz nastup Vojka V, High 5 i Krankšvester, a za završno „prženje“ u nedjelju na Explosive bini zaduženi su Soilwork, Enforcer i Entombed A.D!

Ulaznice za EXIT su i danas u prodaji širom Srbije po cijeni od 2.990 dinara, dok će na festivalskim ulazima cijena dnevne ulaznice biti viša. Cena VIP jednodnevne ulaznice za nedjelju iznosi 12.000 dinara.


Nakon što je već prve noći oboren dnevni rekord posjete otkako EXIT postoji, Petrovaradinska tvrđava je bila izuzetno posjećena i druge noći jer se tijekom 13 sati programa na oko 40 bina i zona rasporedilo više od 49,000 posjetitelja. Na glavnoj bini nastupile su vodeće muzičke zvijezde današnjice The Chainsmokers, britanske bass zvijezde Chase & Status i legendarni frontmen Pantere, Phil Anselmo, a program je trajao sve dok Boris Brejcha nije završio svoj nastup na mts Dance Areni u ranim jutarnjim časovima. Posjetitelja iz preko devedeset zemalja već uveliko borave u Novom Sadu obilazeći najatraktivnije lokacije aktualne Omladinske prijestolnice Europe i buduće Europske prijestolnice kulture, ispisujući još jedno poglavlje u povijesti EXIT festivala koji sljedeće godine slavi 20 godina.

Paul Kalkbrenner:





Epicentar festivala je bila glavna bina, gdje je nastupio legendarni Phil Anselmo, čuveni frontmen Pantere, koji je sa svojim novim bendom The Illegals pripremio specijalni nastup sastavljen od izvanvremenskih Panterinih hitova. Nakon njih na scenu su izašli Partibrejkersi, koji su zagrijali atmosferu za nastup najpopularnijih drum and bass producenata Chase & Status, koji su nedavno petnaest godina besprijekorne karijere proslavili novim albumom s koga je publika imala prilike uživo da čuje izvorni jungle zvuk. Ovaj nastup, kao i poseban video pre početka, bio je posvećen preminulom pjevaču grupe The Prodigy, Keithu Flintu. Nakon njih najveću binu festivala zaposjele su vodeće muzičke zvijezde današnjice, duo The Chainsmokers, koji su izvodili planetarne hitove „Closer“, „Paris“, „Something Just Like This“, ali i singlovi s njihovog novog albuma u izradi, poput „Who Do You Love“, „Call You Mine“ i „Do You Mean“.

Phil Anselmo&The Illegals:





Na mts Dance Areni izuzetno uspješan nastup imao je berlinski producent Paul Kalkbrenner, koji pokazao zašto je jedan od najboljih svjetskih producenata današnjice. Uvertiru za njegov nastup priredila je korejska zvezda Peggy Gou, a u jutarnjim časovima slijedili su njemački producent Johannes Brecht, te Boris Brejcha, koji je publiku uveo u još jedno festivalsko jutro. No Sleep Novi Sad sinoć je vodio najistaknutiji južnoamerički klub D-Edge iz Sao Paula, uz program koji su predvodili Blawan, Giorgia Angiuli i duo 999999999, a domaću podršku pružili su im u zajedničkom nastupu Lag i Monosaccharide. Addiko Fusion bina ugostila je slovenačku grupu Elvis Jackson koji su obilježili dvadesetogodišnjicu rada, dok je novosadski Atheist Rap u punoj postavi obilježio i 30 godina postojanja. Na Explosive bini svirali su američka grupa Whitechapel i velikani norveške scene Arcturus, koji su imali i kostimirani spektakl za vrijeme svog nastupa. Na novoj bini Exita posvećenoj hip-hop muzici, Cockta Beats, program su predvodili Bekfleš i Krešo Bengalka, dok se na bini X-Bass Pit izdvojio nastup Technomatica.

The Selecter:





U hotelu Leopold na Petrovaradinskoj tvrđavi održana je tribina “How to start Serbian export office for Art?” o sistemskim mjerama za pravljenje povoljnog ambijenta za plasiranje domaćih muzičkih talenata na međunarodnoj sceni. Sudjelovali su Ruud Berens, jedan od ključnih ljudi „Eurosonic“ festivala(Groningen, Holandija), Allan McGowan, urednik „Vip News“ platforme globalne muzičke industrije, Ivan Petrović, predsjednik UO Exit fondacije, Martin Cluff, ekspert za kreativne industrije pri kabinetu predsjednice Vlade Srbije i Slobodan Trkulja, svjetski poznata world music zvezda, dok je razgovor moderirao zamjenik glavnog i odgovornog urednika magazina „Nedeljnik“ Branko Rosić.

Na omiljeni dan na Exitu, famoznu subotu uvečer, dolaze pjevačka nagrađivana senzacija Tom Walker, najupečatljiviji rokenrol bend današnjice Greta Van Fleet, te nezaustavljivi globalni hitmejker Mahmut Orhan! Tu su i nove indi nade Buč Kesidi i bass heroj Dub FX. Vatreno će biti i na spektakularnoj mts Dance Areni uz nastupe balkanskog producenta Satorija, popularnog tandema Adriatuque, a sa Ibice pravo na EXIT stiže svjetski poznata Solomunova „+1“ žurka, kome će se na bini pridružiti vodeći svjetski duo današnje techno i house scene Tale of Us! Na Addiko Fusion stage dolazi proslavljeni Bassivity Showcase uz jaka hip-hop i trap imena, Frenki, Kontra i Indigo, i world music senzacija Kal, dok na scenu Explosiva izlaze Spermbirds, Total Chaos i Siberain Meat Grinder! Na No Sleep Novi Sad binu u režiji poznatog gruzijskog kluba Bassiani dolaze DVS1, JASSS, Dadub, NDRX, Zitto i Klaus.

EXIT poziva svoje posjetitelje, ali i sve ljude dobre volje da sudjeluju u novoj nacionalnoj humanitarnoj kampanji „Da i za mene bude mjesta - izgradimo vrtiće zajedno“ koju organiziraju Fondacija Novak Đoković i Exit Fondacija, uz RTS. Za ovu namjenu za sve korisnike domaćih mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cijena poruke iznosi 100 dinara.

Ulaznice za EXIT su i danas u prodaji širom Srbije po cijeni od 3.590 dinara, dok će na festivalskim ulazima cijena dnevne ulaznice biti viša. Cena VIP jednodnevne ulaznice za subotu iznosi 15.000 dinara.




[6.7.2019.] Devetnaesti po redu EXIT festival prije dva dana je otvoren uz najposjećeniju noć u devetnaest godina dugoj povijesti Exita sa prestignutih više od 56.000 posjetitelja u toku 13 sati programa na 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave! Veče su obilježile izvanvremenske pjesme jedne od najvećih muzičkih grupa svih vremena, The Cure! Punokrvni, cjelovečernji koncert u trajanju od preko dva ipo sata upisao se u najsvjetlije trenutke Exita, ali i kompletne muzičke povijesti na ovim prostorima. Među skoro trideset pjesama koje su Robert Smith i ekipa odsvirali našle su se i "Friday, I'm In Love", "Just Like Heaven", "Close to Me", te brojne druge koje su se horski pjevale na glavnoj bini ispunjenoj do posljednjeg mjesta. Reka ljudi prema tvrđavi krenula je najranije ikad, još pre 19 časova, dok su prvi fanovi svoja mjesta ispred festivalskih kapija zauzeli čak sedam sati pre njihovog otvaranja! Fantomska kiša koju nije prikazao nijedan radar čak ni u trenutku dok je pala na samom početku koncerta, samo je pojačala razmjenu emocija publike i benda. EXIT je ovaj povijesni dan proglasio za OPENS Day kako bi zajedno sa stranim i domaćih posjetiteljima proslavio titule Omladinske prestonice Europe koju ove godine nosi Novi Sad. Svi oni mogli su da vide spektakularni vatromet uz koji je završena ovogodišnja ceremonija otvaranja koja je za temu imala zaštitu Planete Zemlje, a u okviru koje su se publici obratili društveni aktivisti iz sjevernoameričkog plemena Standing Rock, ogranka Sijuksa čiji su članovi danas na prvoj liniji borbe za očuvanje života na Zemlji, te Henry Ammar, pozvavši posjetitelje da šire mir i ljubav i tako započnu globalnu "revoluciju svesti". Njima su se na glavnoj bini pridružili najpoznatiji jutjuberi s ovih prostora koji su, u suradnji s Balkan Tube Festom, prenijeli ekološku poruku svojim pratiocima putem društvenih mreža, a u ceremoniji su sudjelovali i Marko Louis koji je svoju pjesmu Tribe posvetio upravo festivalu, te Genadi Tkachenko.

The Cure - Just Like Heaven:





Nakon tradicionalnog vatrometa, mlada belgijska superzvijezda Lost Frequencies još jednom je uzburkao publiku uz hitove “Melody”, “Are You With Me” i “Crazy”, a nit zaraznog provoda nastavio se uz ruske partimejkere Filatov & Karas i belgijski sastav Two Pauz. Naizgled nenadmašna ljestvica koju je prošle godine postavila mts Dance Arena ponovo je podignuta, prvenstveno zbog prave lekcije iz elektronske muzike na završnici prvog dana, koju su održali Carl Cox i Maceo Plex u zasebnim setovima, ali i u b2b nastupu koji će se prepričavati isto koliko i nestvarna slika izlaska sunca iznad masivnog rova u kojem je smještena Arena, ove godine ukrašena EXIT Tribe elementima, uz interpretaciju starih vinčanskih slova koja su u direktnom prijenosu prikazana u svim krajevima sveta. Uzajamna ljubav i energija između EXIT publike i Carla Coxa i ovaj put je bila evidentna, te je techno kralj zatvorio OPENS Day upravo kako dolikuje – u atmosferi koja je prštala od pozitivnosti! Coxovom i Plexovom nastupu prethodili su maestralni setovi imena među kojima su bila trenutno veoma tražena DJ zvezda Charlotte de Witte i techno majstorica Monika Kruse.

Maceo Plex:





Fuzija muzičkih stilova zbog kojeg je Addiko Fusion bina već godinama među najvoljenijim odredištima EXIT festivala odmah se pokazala u punom sjaju prve večeri, te su britanske ska legende The Selecter publici poklonili nastup koji je nepogrešivo navodio na ples, a deo bogatog hip-hop programa ovogodišnjeg EXIT festivala isporučili su rap kraljevi Bad Copy, neustrašiva Sajsi MC i sarajevski trio Helem nejse. Trap i rap bitovi čuli su se i s Cockta Beats Stage gdje su žurku predvodili popularni Hazze, a osim s glavne bine, gitarski rifovi tradicionalno su odjekivali tvrđavom i zbog Explosiva, jer su se na bini smjenjivala imena među kojima su bili obožavani punk majstori Peter and the Test Tube Babies, sastavi Booze and Glory i Das Ich, i mnogi drugi. Pored mts Dance Arene, elektronski provod do jutra odigrao se i na No Sleep Novi Sad bini, gdje su pod zastavom minhenskog kluba MMA – Mixed Munich Arts beskompromisne i žestoke setove priredili buntovni Francuz I Hate Models, kao i Shdw & Obscure Shape, Boston 168 i drugi.

EXIT - Dan 1:





Večeras The Chainsmokers, Paul Kalkbrenner, Chase & Status...
Gorljiv provod na Petrovaradinskoj tvrđavi nastavlja se i danas, a na glavnoj bini nastupit će vodeći svjetski hitmejkeri The Chainsmokers, drum and bass heroji Chase & Status, legendarni frontmen Pantere Phil Anselmo uz svoj novi sastav The Illegals, i mnogi drugi! Mts Dance Arenu okupirat će velika imena poput high-tech minimal pionira Borisa Brejche, berlinske ikone Paula Kalkbrennera i korejske techno zvijezde Peggy Gou. Addiko Fusion bina predstavi će postavu koju će, između ostalog, činiti Atheist Rap koji će u punom sastavu proslaviti 30 godina karijere, i popularni rap dvojac Who See. Dok na Explosive stižu Whitechapel i Arcturus, No Sleep Novi Sad bina poželjet će dobrodošlicu brazilskom klubu D-Edge pod čijim okriljem dolaze Blawan i Giorgia Angiuli. Popularna rap imena predstavit će i Cockta Beats bina, jer stižu Krešo Bengalka, Bekfleš i drugi. Ulaznice će tijekom dana biti u prodaji na svim prodajnim mjestima Gigs Tix po cijeni od 3.590 dinara za petak i subotu, te 2.990 dinara za nedjelju do 17h, dok će kad se otvore kapije festivala ulaznice moći da se kupe isključivo na festivalskim blagajnama po višoj cijeni.







Zadnja promjena: Redakcija 031; 13.11.2019. 8:13; ukupno mijenjano 61 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.10.2018. 21:39 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Što su to headlineri? Da nisu vodeći glazbenici, ili štogod drugo? Ja sam dugo bio u zabludi da dobro znam taj naš hrvatski jezik, meni najljepši.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.01.2019. 19:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[16.10.2018.] Jedan od najvećih bendova u povijesti popularne glazbe napokon stiže na EXIT! Nakon što su ove godine rasprodali Hyde Park za 65.000 posjetitelja u Londonu, vijest da će rock divovi The Cure iduće godine krenuti na jubilarnu i možda posljednju turneju povodom nevjerojatnih 40 godina postojanja benda, nedavno je odjeknula širom svijeta. Čuveni Guardian povodom ovog velikog jubileja navodi da je u pitanju sastav koji je „protutnjao kroz osamdesete onako kako su Beatlesi protutnjali kroz šezdesete ili Bowie kroz sedamdesete, divlje kreativni, neprekidno se mijenjajući“, dok kultni NME njihov nedavni koncert opisuje kao „čistu perfekciju“ velikog rock benda koji je "na vrhuncu svog umijeća", nazivajući ih „Božanskim genijima“.



The Cure će sljedeće godine biti apsolutni headlineri na malom broju europskih festivala te su ulaznice prvih objavljenih datuma za 2019. planule u rekordnom roku. Na osobno inzistiranje benda, EXIT, trenutni nositelj europske šampionske titule, našao se među odabranim festivalima pa će na zadovoljstvo publike The Cure prvi put u Srbiji i regiji nastupiti 4. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na danas održanoj konferenciji za novinare, Dušan Kovačević, osnivač Exita naveo je da nije lako bilo doći do benda s vrha popisa želja svih velikih festivala: “Svake godine od osnivanja Exita slali smo ponudu za The Cure, a paradoksalno, baš u trenutku kad su najveći otkako postoje i kreću na najtraženiju turneju iduće godine, dogodilo se da se oni jave nama!” Poznati rock kritičar Dragan Ambrozić dodao je da je u pitanju nevjerojatna vijest te "s velikom sigurnošću može se reći da je u pitanju jedan od najznačajnijih koncerata u povijesti EXIT festivala ”.






Budući da se radi o turneji s malim brojem datuma i imajući u vidu da se radi o bendu koji slušaju stotine milijuna fanova iz nekoliko generacija, očekuje se da ulaznice za njihove koncerte budu najtraženije za 2019. godinu, što potvrđuju već rasprodani koncerti samo nekoliko sati od lansiranja ulaznica! To se upravo dogodilo u Irskoj, gdje je nedavno nastao opći kaos kada je objavljeno da će The Cure nastupati iste noći u Dublinu kada i Metallica, ali na drugom velikom open-air koncertu. Fanovi su ubrzo pali u još veći očaj jer su The Cure uspjeli svoj koncert odmah rasprodati, i to za samo par sati!

The Cure vrijede za bend koji uživa u svakom izlasku na scenu, a Rolling Stone ocjenjuje njihov nedavni koncertni spektakl pred 65.000 fanova u Londonu kao rijetko intiman za događaj te veličine. Bilo da sviraju na festivalu ili samostalno, set liste im se protežu kroz cijelu karijeru zbog čega im nastupi uvijek traju od dva do tri sata pa će i nastup na Exitu biti istinski koncertni spektakl s najvećim hitovima kao što su „Friday I’m in Love“, „Lovesong“, „Pictures of You“, „In Between Days“, „Boys Don’t Cry“, „Close to Me“, "Love Cats", "Just Like Heaven", "A Forest"...

U isto vrijeme zavodljivi, kontroverzni i emotivni, spajajući post-punk, indie i alternativni rock, tijekom četiri desetljeć The Cure su prodali na desetine milijuna albuma, izdali 40 singlova, održali 1.500 koncerata, najavljujući čak i novi album uskoro. Utjecali su na formiranje goth rocka, iako oni sami to nisu. Utjecali su na Adele, Rihannu, Manic Street Preacherse, Massive Attack, Nine Inch Nailse, Mogwaija, Franka Oceana i druge žanrovski svjetlosnim godinama udaljene izvođače, dok su oni sami ostali neponovljiva pojava na glazbenoj sceni. Upravo to je recept za besmrtnost ovog benda čiju trenutnu vrhunsku postavu čine Robert Smith, Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O’Donnell i Reeves Gabriels.

Tijekom svoje karijere The Cure su osvojili najprestižnije glazbene nagrade kao što su BRIT, Q, NME, MTV i brojne druge. Elegantna melankolija kultnog albuma „Disintegration“, izdanog 1989. godine, utjecala je na milijune ljudi širom svijeta i zacementirala njihovu poziciju kao najboljeg britanskog indie benda te je 2004. godine MTV svoju godišnju MTV Icon emisiju i dodjelu posvetio upravo njima. Pjesme s potpisom The Cure neizostavni su dio soundtracka za neke od najikoniskijih filmova u suvremenoj kulturi, kao što su Vrana, Sudac Dredd, Svatovski pjevač, Underworld, 50 poljubaca za pamćenje, Zemlja avanture, Djevojka iz Jerseya, John Tucker mora umrijeti, Nick i Nora: Veza za jednu noć i brojne druge, dok Vogue, Highsnobiety i drugi poštovani modni izvori navode Roberta Smitha, njegovu crnu kosu bogatu lakom, crveni ruž i olovku za oči, kao besmrtnu modnu inspiraciju. Uz njegov stil i glas, u glazbenom svijetu Smithov ukus i riječ duboko se cijene. Naime, Smith je već godinama programski savjetnik poznatog Meltdown festivala, a koliko je na ovu poziciju teško doći, jasno je iz činjenice da su njegovi prethodnici bili besmrtni David Bowie te međunarodno prepoznata umjetnica Yoko Ono.

Ulaznice po poklon cijeni od 23. listopada!
Već sljedećeg tjedna, u utorak 23. listopada, stižu i prve četverodnevne EXIT ulaznice s nevjerojatnih 55% popusta, po poklon cijeni od 445 kn!

Istog datuma u prodaju bit će pušten i vrlo ograničen kontingent dnevnih ulaznica za prvi dan festivala, četvrtak, 4. srpnja, kad će nastupati The Cure, po poklon cijeni od 199 kn. Isti dan stižu i ulaznice za FAN PIT po cijeni od 269 kn, kao i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. srpnja po cijeni od 799 kn. Ulaznice će biti dostupne na prodajnim mjestima Entrio i Ticketshop.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.02.2019. 12:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[21.10.2018.] Prošlogodišnji festivalski poduhvat pod nazivom EXIT Freedom, obuhvatio je dosad rekordnih pet festivala u pet različitih država i tako okupio preko 330.000 ljudi u Novom Sadu, Budvi, Umagu, Temišvaru i na Jahorini. Ovogodišnji uspjeh stvorio je dosad najveći interes i za sljedeće izdanje Exita pa je brzo dostignut broj od preko 22.000 prijavljenih ljudi iz rekordnih 90 zemalja širom planeta koji će imati priliku nabaviti ograničenu količinu prvih ulaznica po posebnim uvjetima i najboljim cijenama! Imajući u vidu nedavnu objavu jednog od najvećih alt-rock sastava svih vremena, The Cure, koji će predvoditi program festivala, očekuje se da će interes za EXIT ulaznice biti najveće do sada, što potvrđuju već rasprodani koncerti ovog benda svega nekoliko dana od lansiranja ulaznica, kao što se nedavno dogodilo u Irskoj, gdje su ulaznice za njihov nastup razgrabljene za svega nekoliko sati.

The Cure to Headline Exit Festival 2019:



Uz tradicionalno veliki broj fanova iz Srbije i susjednih zemalja, najveći broj zainteresiranih posjetitelja dolazi iz Velike Britanije, Nizozemske, Njemačke, SAD-a, Turske i Bugarske, a porast broja registracija bilježe Mađarska, Tunis, Austrija i Grčka. Zanimljivo je da su se za EXIT ove godine više nego ikada registrirali posjetitelji iz dalekih zemalja te su prijave zabilježene iz Irana, Indije, Libana, Hong Konga, Burkine Faso, ali i s Kube i Kostarike i egzotičnih destinacija kao što su Sao Tome i Principe, Zimbabve, Maldivi, Obala Slonovače, Sejšeli, Kuvajt te brojnih drugih.

Globalna prodaja ulaznica za EXIT 2019 počinje u utorak, 23. listopada točno u podne

U utorak 23. listopada, stižu i prve četverodnevne EXIT ulaznice s nevjerojatnih 55% popusta, po poklon cijeni od 445 kn!

Istog datuma u prodaju bit će pušten i vrlo ograničen kontingent dnevnih ulaznica za prvi dan festivala, četvrtak, 4. srpnja, kad će nastupati The Cure, po poklon cijeni od 199 kn. Isti dan stižu i ulaznice za FAN PIT, po cijeni od 269 kn kao i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. srpnja po 799 kn. Ulaznice će biti dostupne na prodajnim mjestima Entrio i Ticketshop.

Samo EXIT festival ove godine posjetilo je oko 200.000 posjetitelja koji su tijekom četiri noći i dana prošli kroz festivalska vrata na putu ka nekoj od 40 pozornica i zona širom tvrđave. Osvojena titula europskog, a po mišljenju mnogih i svjetskog festivalskog šampiona, imala je proslavu dostojnu ovog povijesnog uspjeha, a izjednačen je i dnevni rekord od 55.000 ljudi na festivalu. Sljedeće izdanje EXIT festivala bit će održano od 4. do 7. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.02.2019. 14:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[27.11.2018.] Svakog ljeta EXIT je mjesto glazbenog hodočašća za publiku iz svih krajeva svijeta, a sudeći po nikad ranijoj prodaji i nezabilježenom interesu, Petrovaradinska tvrđava od 4. do 7. srpnja idućeg ljeta bit će ispunjena do posljednjeg mjesta! I prve objave izvođača ove godine stižu ranije nego ikad, a već najavljenom kultnom sastavu The Cure, pridružit će se i najupečatljiviji rock bend današnjice Greta Van Fleet! Strani mediji zovu ih "spasiteljima rock'n'rolla" i "prvim velikim bendom generacije Z", dok čuveni magazin Rolling Stone piše da su "uspjeli nemoguće i učinili da rock'n'roll ponovno bude cool novim generacijama"! Nezaustavljivi kvartet iz okoline Detroita podigao je pravu buru na svjetskoj sceni oživljavanjem istinskog rock zvuka i energijom za koju Elton John kaže da nije viđena u ovom cijelom stoljeću, dok je čak i Robert Plant potvrdio da se radi o nasljednicima velikih Led Zeppelina! Ove godine rasprodali su kompletnu američku turneju i nastupali na gigantskim pozornicama festivala kao što su Coachella, Lollapalooza i Rock Am Ring, a ovog mjeseca njihov album prvijenac stigao je na sam vrh američke top liste! Na EXIT dolazi i Phil Anselmo, čuveni frontmen Pantere, jednog od najvećih metal bendova svih vremena, koji na tvrđavu vodi svoj novi bend The Illegals sa specijalnim nastupom nazvanim A Vulgar Display of 101 Proof. U pitanju je prava ekskluziva i veoma rijedak set sastavljen isključivo od pjesama Pantere, rezerviran samo za odabrane festivale na predstojećoj turneji! Na drugoj strani tvrđave, pred publiku omiljene Addiko Fusion pozornice istupit će neponovljiva operna metal diva Tarja Turunen, čiji moćni vokal fanovi obožavaju još od vremena kada je pjevala u kultnom nordijskom bendu Nightwish! Pravoj vojsci gitara na ovogodišnjem Exitu pridružit će se kultni engleski ska bend The Selecter, norveški metalci Arcturus, famozni britanski pankeri Peter and the Test Tube Babies, pioniri švedske metal scene Entombed A.D i kalifornijski hardcore veterani Total Chaos!






Greta Van Fleet, bend koji čine tri brata i njihov prijatelj iz djetinjstva, na svakom nastupu podsjećaju na samu esenciju rock'n'rolla: rifovi koji opsjedaju tijelo, bas i bubanj koji ga pokreću i supersoničan glas koji zajedno potvrđuju da je rock'n'roll zaista vječan! Prosjek godina u bendu jedva prebacuje dvadeset, a iza sebe već imaju osvojenu američke top liste jer se njihov album prvijenac „Anthem of the Peaceful Army“, izdan u listopadu, našao na samom tronu Billboard Hard Rock i Top Rock albuma te na visokom trećem mjestu opće Billboard liste albuma na kojoj u ovom cijelom stoljeću dominiraju pop izvođači! Žestoki tenor 22-godišnjeg Josha Kiszke osvaja na prvo slušanje, a lakoća s kojom pjeva i najzahtjevnije dionice, izaziva nevjericu i povlači usporedbu sa živim rock božanstvom, frontmenom Led Zeppelina Robertom Plantom! U intervjuu ove godine, upitan da izdvoji svoje mlade glazbene favorite, Plant je rekao “Postoji bend u Detroitu koji se zove Greta Van Fleet. Oni su Led Zeppelin i imaju divnog mladog pjevača“, a na opasku novinara da je nevjerojatno kako neko tako mlad može tako moćno pjevati, Plant je šaljivo dodao - „Mrzim ga!” Pečat odobrenja, osim od Rogera Glovera, basist benda Deep Purple te čuvenog glumca Toma Hanksa, dobili su i od glazbene ikone Eltona Johna, koji ih je osobno pozvao i rekao „Ovo je najbolji rock'n'roll koji sam čuo u posljednjih 20 godina!“ Greta Van Fleet zvjezdanu prašinu digli su još prošle godine hitom „Highway Tune“, prvim od čak tri njihova singla koji su se našli na prvom mjestu Billboard liste rock pjesama, a posljednji u nizu jeste najnoviji hit „When The Curtain Falls“. Njihov eksplozivni uspjeh, kakav dugo nije viđen na rock sceni, odveo ih je na prestižnu listu Forbes magazina „30 under 30“ te omogućio nagradu Loudwire magazina za najbolje nove izvođače!



Na glavnoj pozornici EXIT festivala, pravi zemljotres priredit će i metal legenda silovitog vokala i pjevač Pantere Phil Anselmo sa svojim sastavom The Illegals, a ovaj nastup, koji će se u potpunosti sastojati od pjesama Pantere, bit će obavezna stavka za sve istinske heavy metal znalce! Philip H. Anselmo & The Illegals ove godine izdali su njihov drugi album „Choosing Mental Illness“, bogat doom, thrash, punk i grindcore utjecajima. Krajnji proizvod, prepun gitarske distorzije i Anselmovog dominirajućeg vokala, priziva revolucionarni zvuk Pantere, koja je nepovratno podigla ljestvicu čitave metal scene i zadržala status jednog od najboljih heavy metal sastava u povijesti glazbe.




Na EXIT festival stiže još jedna figura koja je sudjelovala u trajnom oblikovanju metal scene, Tarja Turunen! Kultna frontmenica najpoznatijeg finskog benda Nightwish, miješanjem svog opernog vokala i metal zvuka, doprinijela je rađanju i popularizaciji čitavog žanra. Nakon odlaska iz benda posvetila se uspješnoj solo karijeri te se album „The Shadow Self“, izdan 2016., u roku samo nekoliko sati našao na vrhu rock i heavy metal lista na iTunes servisima u nekoliko zemalja! Njen ovogodišnji poduhvat, live-art album „Act II (Live)“, osim maestralnog „šetanja“ između intimnog i grandioznog, potvrđuje da je Tarja jedan od najboljih live vokala koji je ikada potekao iz Skandinavije.






Na Petrovaradinsku tvrđavu i njenu najžešću Explosive pozornicu osvojit će avangardni black metal sastav i velikani norveške scene Arcturus te pioniri švedske death metal scene Entombed A.D. Uz njih na tvrđavu stižu čak tri kultna benda proslaviti svoja tri velika jubileja! Dva kultna britanska benda, ska legende The Selecter, i čuveni pankeri Peter and the Test Tube Babies na EXIT dolaze proslaviti po 40 godina neumornog rada, dok kalifornijski hardcore pankeri Total Chaos na tvrđavu stižu u godini kad obilježavaju tri desetljeća svirke!

Aktualna cijena ulaznica do 29. studenoga!
Trenutno je u prodaji ograničeni kontingent kompleta EXIT karata po cijeni od 445 kn, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na završnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 199 kn. Za isti dan su u prodaji i ulaznice za FAN PIT po cijeni od 299 kn, kao i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. srpnja po 799 kn. Aktualna cijena ulaznica vrijedit će samo do 29. studenoga, nakon čega će cijena biti viša. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice Exitfest.org.


[9.11.2018.] Nakon najave da će rock ikone The Cure otvoriti EXIT festival, stigla je potvrda da će službeno najbolje rangirani svetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike nastupiti na velikoj žurci zatvaranja glavne pozornice EXIT festivala u nedjelju 7. srpnja! Publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imat će priliku doživjeti njihov novi audio-vizualni spektakl i uvjeri se zbog čega Dimitri Vegas i Like Mike vrijede za jedne od najboljih zabavljača na svijetu! Braća grčkog porijekla i belgijske adrese, godinama unatrag su službeno najbolje rangiran DJ duo na čuvenoj Top 100 DJs listi DJ Maga, na kojoj su s jednim prvim i čak četiri druga mjesta ostavili iza sebe imena kao što su David Guetta, Tiesto, Hardwell, Calvin Harris i Skrillex! Godinama su domaćini na čuvenom Tomorrowlandu i, već po pravilu, njihovi nastupi smatraju se vrhuncem ovog gigantskog događaja, dok se u Njemačkoj njihov show pred 45 tisuća posjetitelja smatra najvećim elektronskim nastupom desetljeća! Rekorderi su i u rodnoj Belgiji, jer su sa 60 tisuća prodanih ulaznica u tri dana, prestigli imena kao što su Madonna i U2! Ove godine su priredili svoj prepoznatljivi "Madness" show i priredili pravu "ludnicu" za publiku Sea Star, ali i Sea Dance festivala, a koliko su se dobro proveli u Crnoj Gori, najbolje govori činjenica da nakon spektakla na glavnoj pozornici, provod nastavili i na kultnoj No Sleep pozornici provodeći se uz set techno heroine Nine Kraviz!




Zarazne melodije i stvari ovog dvojca broje preko 800 milijuna YouTube pregleda na njihovom službenom kanalu te će publika EXIT festivala zasigurno jedva dočekati da čuje velike hitove “Tremor”, “The Hum”, “Complicated” i “Melody” koju je belgijski nogometni tim 2016. godine usvojio kao službenu himnu! Poznati po hitmakerskim sposobnostima, ali i sklonosti ka eksperimentiranju, nedavno su objavili idealnu pjesmu za festivalske pozornice i hit u najavi “Bounce”, u vidu kolaboracije s planetarno obožavanim reperom Snoop Doggom, u kojoj je jasno da je trap glazbena groznica zarazila i ove elektronske titane! Za suradnju s njima utrkivala su se i druga svjetska imena, kao što su David Guetta, Martin Garrix, Afrojack i Diplo, dok su svoj pečat ostavili i na remiksima hitova zvijezda kao što su The Weeknd, Major Lazer, Calvin Harris i drugi. Njihov utjecaj proširio se i na druge grane umjetnosti pa su tako dobili priliku surađivati s velikanima filmske industrije, a najbolji primjer za to je remix sada već kultne filmske teme “He’s A Pirate” obožavanog Hansa Zimmera, za potrebe posljednjeg nastavka franšize Pirati s Kariba!



Braća Dimitri i Michael Thiavos započeli su svoju zajedničku DJ karijeru kao tinejdžeri, a među zvijezde su se lansirali 2009. godine zahvaljujući remixu „Work That Body“ kojim su pridobili pažnju velikog Axwella, koji im je i pomogao da se dalje predstave svijetu. Danas su festivalske scene i najveće pozornice njihovo prirodno stanište i druga kuća. Tako se veliki Tomorrowland danas ne može zamisliti bez njih, jer su svojim nastupima od 2010. zaradili titulu rezidenta i dobili čast napisati festivalsku himnu pa čak i priliku biti zvijezde svojeg Tomorrowland stripa, čiji je autor Paul Jenkins, zaslužan za čuvene Spiderman stripove!

Veliki interes za ulaznice s 55% popusta!

Trenutno je u prodaji ograničeni kontingent kompleta EXIT karata po cijeni od 445 kn, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na završnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 199 kn. Za isti dan su u prodaji i ulaznice za FAN PIT po cijeni od 299 kn, kao i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. srpnja po 799 kn. Aktualna cijena ulaznica vrijedit će samo do 29. studenoga, nakon čega će cijena biti viša. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice Exitfest.org.

[1.11.2018.] Vijest da najveći alt-rock bend svih vremena The Cure otvara EXIT festival 4. srpnja snažno je odjeknula u cijeloj Europi, zbog čega su i prve serije ulaznica rasprodane za samo 13 minuta! A među prvim vjesnicima ostatka impresivnog i uvijek raznovrsnog programa ovogodišnjeg Exita je i njujorški tandem u strelovitom usponu na svjetskoj sceni - Sofi Tukker! Munjeviti uspjeh započeli su singlom “Drinkee”, da bi svijet osvojili mega hitom “Best Friend”, koji ih je lansirao među nove heroje mlađe generacije. Zaraznosti ove pjesme nije odolio Apple, koristeći je za reklamu za megapopularni Iphone X, kao ni EA sports, koji su je uključili u glazbu za čuvenu video igru FIFA 18. Mediji ih opisuju kao “najuzbudljiviji dvojac na dance sceni još od pojave Disclosure”, dok je kruna dosadašnjeg uspjeha bila nominacija na prošlogodišnjim Grammyjima za najbolju dance pjesmu, iako u tom momentu nisu imali izdan studijski album ili EP izdanje!

Hot New York tandem Sofi Tukker to perform at EXIT 2019



Poput brojnih njujorških uspješnih sastava, i Sofi Tukker imaju krajnje prepoznatljiv i moderan zvuk, koji je u njihovom slučaju inspiriran glazbom iz devedesetih, od jungle-pop vibracija, preko zaraznih house, afro i latino ritmova. Za njihov umjetnički izraz Sophie je rekla: “Praviti glazbu je spiritualna stvar. Sve je u apsorpciji ritma i vibracija”, dok druga polovica benda, DJ Tucker Halpern, navodi da je cilj njihovog prvog singla bio da se publika izgubi u repetitivnosti riječi i u pokretima tijela, stvarajući svojevrsnu šamansku atmosferu, koja će se idealno uklopiti u sljedeće izdanje EXIT festivala s temom “plemena” (EXIT Tribe).



Predanost Sofi Tukker kreiranju world glazbe s dance i techno prizvukom u samoj je srži njihovog stvaralaštva. Njihova estetika ogleda se upravo u raznolikosti, kao što je kontrast bongo instrumenata s gitarskim dionicama. Od samog početka stavili su svima do znanja da se ne boje eksperimentiranja te je Sophie Hawley-Ward, pjevačica benda, njihov singl prvenac “Drinkee” otpjevala na portugalskom, a dvojac je s razlogom bio uvjeren da će preskočiti jezičnu barijeru i svidjeti se razigranoj publici, jer ih je spomenuti singl učinio prepoznatljivim u house krugovima. Ubrzo je uslijedilo prvo EP izdanje pod nazivom “Soft Animals”, a nakon megapopularnog singla "Best Friend", izdali su album prvijenac „Treehouse“, koji su kritičari ocijenili kao živopisno izdanje s eksplozijom razigranosti, iskrenosti i pozitivne energije.

U prodaji ulaznice za EXIT s 55% popusta!
Trenutno je u prodaji ograničeni kontingent kompleta EXIT ulaznica po cijeni od 445 kn, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na završnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 199 kn. Za isti dan su u prodaji i ulaznice za FAN PIT po cijeni od 299 kn, kao i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. srpnja po 799 kn. Ulaznice će biti dostupne na prodajnim mjestima Entrio i Ticketshop.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.02.2019. 14:13 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[22.12.2018.] Najpopularniji DJ svih vremena, a za mnoge i sam simbol ove profesije, veliki Carl Cox, odazvao se pozivu fanova i potvrdio dolazak na legendarnu Dance Arenu narednog ljeta! Zahvaljujući njemu energija idućeg Exita bit će visoka od samog starta jer nas već prvog dana, u četvrtak, 4. srpnja, očekuje specijalni, trosatni set do najranijih jutarnjih sati! Bit će ovo ujedno i obilježavanje desetogodišnjice čuvenog nastupa iz 2009. godine koji se ubraja među najveće partyje u povijesti elektronske glazbe. "To je bilo jedno od mojih najboljih iskustava", potvrdio je Carl Cox i dodao da se na Dance Areni mora nastupati punim srcem: "Novac ne može kupiti taj osjećaj, ovdje moraš dati svoju dušu, biti ono što jesi i to je zaista posebno kod Exita!"



Iako je Coxova veza s Exitom dosta duga i snažna, ipak ga dugo nismo vidjeli na Dance Areni, kao ni u Srbiji, a glavni razlog za to je njegova odluka od prije nekoliko godina da maksimalno smanji broj nastupa. Zato je svako njegovo pojavljivanje pred publikom danas pravi praznik i jedno od iskustava koje se ne propušta: “Svi unutar Exit tima smo izuzetno uzbuđeni dolaskom Carla na EXIT iduće godine!” izjavio je osnivač festivala Dušan Kovačević i dodao “U pitanju je prava ekskluziva, jer otkako je odlučio prije nekoliko godina smanjiti broj nastupa i pojavljuje se samo u posebnim prilikama, postavilo se pitanje hoće li ikada ponovno doći u naše krajeve. Na sreću, emotivni poziv koji smo mu uputili zajedno s fanovima je dao rezultat i njegov menadžment nam je potvrdio da Carl ima veliku želju vratiti se na EXIT te da je zbog toga odbio višestruko veće ponude nekih zemalja u okruženju. Ono što je sigurno da nas na otvaranju Exita sljedeće godine očekuje zaista posebna večer i zabava koja će nesumnjivo ispisati nove stranice povijesti Dance Arene”.

Povratku ovog DJ velikana na EXIT prethodila je uzbudljiva zajednička akcija organizatora i njegovih brojnih fanova - nakon što je objavljeno da je apsolutni pobjednik godišnje ankete u kojoj je publika Exita sa svih krajeva planeta izabrala koga želi vidjeti na Dance Areni, prošli tjedan na svim službenim kanalima Exita objavljen je video u kojem su organizatori pozvali "Kralja Karla" da se vrati na tvrđavu, u što su se odmah uključili i mnogobrojni fanovi koji su podijelili video uz hashtag #CarlCoxEXIT, pozivajući ovu živu ikonu za miks pultom da se vrati pred "najeksplozivniju publiku", kako ju je osobno nazvao u jednom od brojnih intervjua gdje je govorio o Exitu. Potvrda za njegov nastup na službeno Najboljem europskom festivalu stigla je tijekom prethodne noći od njega osobno, a on sam je nakon prve europske titule prorekao da će "dobiti još jednu, dvije, tri takve nagrade u budućnosti", što se i ostvarilo!

Carl Cox već desetljećima vrijedi za jednog od najtraženijih DJ-eva svijeta, a nakon petnaest sezona njegovih legendarnih "Revolution" partyja na Ibizi, 2016. godine je Space napustio kao osoba koja je od njega napravila jedan od najvećih klubova na svijetu, poslije čega je Cox neslužbeno okrunjen kao kralj ovog jedinstvenog otoka. Uz to, do 2017. godine vodio je svoj voljeni Global Radio Show koji je, nakon 16 godina postojanja, imao i do 17 milijuna slušatelja tjedno u 35 zemalja!

Uz EXIT nema zime: svaka karta vodi i na MORE!

U susret praznicima, EXIT je najavio veliku novogodišnju akciju, gdje se kupovinom ulaznice za EXIT festival po promotivnoj cijeni od 455 kn, na poklon mogu dobiti i ulaznice za morske festivale u organizaciji EXIT tima, Sea Star festival, koji će 24.-25. svibnja biti održan u Umagu, kao i Sea Dance festival koji će krajem kolovoza biti održan na plaži Buljarica u Budvi! Uvjet za stjecanje ulaznica za najsunčanije Exitove festivale je prijava u razdoblju od 1. do 28. veljače na stranici www.exitfest.org, čime se potvrđuje dolazak. Prijava će vrijediti za sve postojeće kupce, kao i one koji ulaznice za EXIT 2019 kupe do isteka akcije! U prazničnom duhu, EXIT će nekima od kupaca darovati i smještaj i prijevoz za dvije osobe za Sea Star i Sea Dance festivale! Ulaznice za EXIT festival dostupne su putem stranice exitfest.org.

EXIT festival bit će održan od 4. do 7. srpnja 2019. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a već su potvrđeni i prvi izvođači, među kojima su The Cure, Greta Van Fleet, Carl Cox, Dimitri Vegas & Like Mike, Phil Anselmo & The Illegals, Sofi Tukker, Tarja, The Selecter, kao i gitarski heroji, Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babes i Total Chaos.





[18.12.2018.] U susret praznicima, EXIT je danas najavio veliku novogodišnju akciju, gdje se kupovinom ulaznice za EXIT festival po promotivnoj cijeni od 445 kn, na poklon mogu dobiti i ulaznice za morske festivale u organizaciji EXIT tima, Sea Star festival, koji će 24.-25. svibnja biti održan u Umagu, kao i Sea Dance festival koji će krajem kolovoza biti održan na plaži Buljarica u Budvi! Uvjet za stjecanje ulaznica za najsunčanije Exitove festivale je prijava u razdoblju od 1. do 28. veljače na stranici exitfest.org, čime se potvrđuje dolazak. Prijava će vrijediti za sve postojeće kupce, kao i one koji ulaznice za EXIT 2019. kupe do isteka akcije! U prazničnom duhu, EXIT će nekima od kupaca darovati i smještaj i prijevoz za dvije osobe za Sea Star i Sea Dance festivale!

Ulaznice za EXIT festival dostupne su na Ticketshop i Entrio pretprodajnim mjestima. U prodaji je i veoma ograničen broj turističkih paketa za EXIT festival sa 65% popusta, već od 69 €. Paketi sadrže ulaznice i smještaj u festivalskom kampu na Dunavu, a na stranici Exit Tripa, službenog turističkog servisa EXIT festivala, moguće je odabrati i drugi smještaj, u hotelima ili hostelima. Više informacija na exittrip.org.

EXIT Festival bit će održan od 4. do 7. srpnja 2019. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a već su potvrđeni i prvi izvođači, među kojima su rock divovi The Cure, najupečatljiviji rokenrol bend današnjice Greta Van Fleet, vodeći svjetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, čuveni frontmen Pantere Phil Anselmo sa svojim bendom The Illegals koji će izvoditi rijedak set sastavljen isključivo od pjesama Pantere, njujorški tandem koji je osvojio svijet Sofi Tukker, neponovljiva operna metal diva i nekadašnja frontmenica sastava Nightwish Tarja, kultni ska sastav The Selecter, kao i gitarski heroji, Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babes i Total Chaos.

Nakon gigantskog festivalskog poduhvata EXIT Freedom u 2018. godini koji je okupio više od 355.000 ljudi u pet zemalja regije, EXIT Tribe će u 2019. godini obuhvatiti 6 festivala na 6 lokacija u pet različitih država širom regije: EXIT u Novom Sadu, Festival 84 na Jahorini, Sea Star u Umagu, Revolution u Temišvaru, Sea Dance u Budvi i No Sleep u Beogradu. Uskoro će biti objavljeni datumi svih festivala, ali i novi izvođači za EXIT, kao i prvi izvođači za ostale festivale iz velike EXIT Tribe 2019 obitelji.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.03.2019. 9:39 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[18.01.2019.] Najjači Sea Star do sada svoje će ovogodišnje adute publici predstaviti kroz nekoliko valova u sljedećim tjednima, od kojih prvi danas donosi line up predvođen s dva giganta svjetske elektronske scene! Svoje nastupe u laguni Stella Maris potvrdili su čovjek koji je stvarao glazbenu povijest, trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svetskog DJ-a, te jedan od otaca techno pokreta, veliki i neponovljivi Sven Väth, a s njim stiže i apsolutna liderica modernog elektronskog zvuka, karizmatična i jedinstvena Nina Kraviz! Dok je Papa Sven, kako ga zovu svi fanovi i štovatelji netko tko stoji kao simbol europskog plesnog zvuka i neokrunjenog kralja Ibize čije Cocoon partije pratimo rekordnih 20 sezona, istovremeno aktualni trenutak nitko ne definira bolje od Nine Kraviz, vjerojatno i najtraženijeg DJ-a današnjice i udarnog headlinera najvećih svjetskih glazbenih festivala. Nina je prethodne dvije godine obilježila EXIT festival, puštajući glazbu u najprestižnijem slotu zatvaranja legendarne Dance Arene tijekom kojeg joj desetine tisuća ljudi nije dopuštalo da siđe s pozornice pozivajući je na bis i skandirajući njeno ime kao na stadionskim rock koncertima, što do tada nije bilo zabilježeno u elektronskoj glazbi!





Uz Ninu i Svena nastup je potvrdio i dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog techno DJ-a u 2018. godini Ilario Alicante koji je u međuvremenu izbio među udarne zvijezde najvećih festivala. Zahvaljujući ovoj trojci, ali i spektakularnoj produkciji s glavnih pozornica EXIT festivala, duh globalno famozne Exitove Dance Arene materijalizirat će se 24. svibnja na impresivnom Addiko Tesla Stageu, glavnoj pozornici Sea Stara, u jedinstvenom spoju povijesti, sadašnjosti i budućnosti elektronske glazbe.

Sea Star festival – stižu najveći titani elektronske scene:



Jednako uzbudljivo bit će i sutradan na susjednoj Nautilus Areni gdje će amfiteatar u kojem se odigravaju ATP turniri napunit selekcija inozemnih i domaćih vedeta. Ultimativna zvijezda večeri je Enrico Sangiuliano, najprodavaniji techno izvođač na Beatportu 2016. godine, koji je otad krenuo strelovito i danas se uz Alicantea smatra jednim od predvodnika nove generacije techno headlinera. S njim dolazi i zagrebački mag Petar Dundov te nova generacija domaćih zvijezda u kojoj su splitski wunderkind DJ Jock, šibenska zvijezda u usponu Lawrence Klein i već internacionalno popularan DJ iz Pule, Unique. Subotnji techno program na Nautilusu napravljen je u suradnji s portalom Klubska scena i predstavlja čak tri višestruka ovogodišnja dobitnika glazbene nagrade “Ambasador”.

Predstavljanje ovogodišnjeg line-upa Sea Stara odvijat će se kroz niz žanrovski šarolikih etapa tempiranih od danas do kraja veljače. Drugim riječima – sljedeća superstar objava stiže već za par tjedana! Svoje treće izdanje Sea Star će doživjeti od 24. do 25. svibnja 2019. godine u predivnoj laguni Stella Maris čijih je više od 80 tisuća posjetitelja i brojna velika glazbena imena već postavilo festival među najvažnije na Mediteranu.

Sea Star festival 2018 | The Official Aftermovie:



Više od 35 godina ime Svena Vätha sinonim je za revoluciju i inovaciju u elektronskoj glazbi. Usudili bi se reći da teško da postoji osoba čije djelo je više vezano, kako uz stvaranje i promoviranje esencijalno underground zvuka, tako i uz njegov proboj među milijunski auditorij, ali bez ikakvih učinjenih kompromisa. Svenova vizija, počevši od prvih koraka davne 1982. preko nebrojenih izdanja i klupske revolucije na Ibizi te progresivnog Cocoon Recordingsa, oduvijek je bila priznanje pozitive koju plesna glazba nosi sa sobom. Upravo to je istaknuto kad mu je Frankfurt 2015. dodijelio Goetheovu plaketu za izniman doprinos kulturnom životu grada. U 2019., posebno svečanoj godini, u kojoj se zaokružuje impresivnih 20 godina Cocoon Ibize, partyja koji su zauvijek promijenili DNA klupske kulture, Papa Sven svojim će gramofonima u laguni Stella Maris stvoriti unikatan miks kakav i priliči najvećem Sea Star festivalu.

Ne postoji nitko poput Nine Kraviz tko ima takvu predanost, beskompromisan stav i iznad svega hrabrost da konstantno pomiče granice, radoznalost da uvijek ispituje, želju da konstantno uči i svojim primjerom vodi globalnu elektronsku scenu uz brojna priznanja, uključujući i priznanje Mixmaga za najboljeg svjetskog DJ-a! Nakon povijesnih nastupa u finalu Exita u proteklih nekoliko godina, kao i nebrojenih headlinerskih setova na vodećim festivalima svijeta, Nina Kraviz stiže u magičnu lagunu Stella Maris u trenutku kada cijela svjetska javnost prati svaki njezin korak. Njezina jedinstvena etiketa "трип" nedavno je objavila svoje 23. izdanje s izvođačima poput Aphex Twin, Nikita Zabelin, Marc Arcadipane, PTU i brojnim drugim.

Ilario Alicante, talijanski producent i DJ u vrtoglavom usponu na elektronski Olimp, prvo izdanje ima s 15 godina, a u međuvremenu se od glazbenog wunderkinda pretvorio u veliko i ugledno ime kojeg objavljuju i vrte velikani kao što su Richie Hawtin, Dubfire ili osobno Sven Väth. Upravo radovima za legendarnu izdavačku kuću Cocoon, Alicante je zaslužio nagradu za Najboljeg techno artista 2018. koju je osvojio na DJ nagradama sredinom rujna, u konkurenciji uglednih imena kao što su Alan Fitzpatrick, Amelie Lens, Charlotte De Witte i Nastia. Nakon pozornica festivala kao što su Awakenings i Tomorrowland te brojnih Cocoon i Elrow partyja, krajem nadolazećeg svibnja nastupit će i na trećem Sea Star festivalu.

Treće izdanje Sea Star festivala održat će se u famoznoj laguni Stella Maris u Umagu, 24. i 25. svibnja, uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. svibnja. Prvi kontingent ulaznica pušten 12. prosinca rezultirao je prodajom njih čak 5.000 i to prije roka! U prodaji su trenutno ulaznice po promotivnoj cijeni, od samo 229 kn što je velikih 50% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Uz njih, u ponudi su i VIP Gold ulaznice po cijeni od 750 kn, a sve ulaznice mogu se kupiti na prodajnim mjestima te online u sustavima Ticketshop.hr i Entrio.


[14.01.2019.] Danas smo na točno pola puta od prošlog do idućeg Exita, a i dalje aktualni nositelj titule najboljeg europskog festivala sljedeće okupljanje pod temom EXIT Tribe zakazao je od 4. do 7. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Prošlogodišnji festivalski poduhvat EXIT Freedom okupio je više od 355.000 ljudi na pet festivala u pet zemalja regije, dok je samo EXIT festival posjetilo gotovo 200.000 glazbenih hodočasnika. Prošlogodišnja tema uhvaćena je u istoimenom kratkom filmu "EXIT Freedom", a u pitanju je svojevrsno premotavanje uzbudljivih trenutaka s prošlog EXIT festivala iz vizure protagonista koje dočaravaju mladi glumci s novosadske Akademije umjetnosti Đorđe Mitrović, Nikolina Vujević, Nenad Popović, Anica Petrović, Nevena Nerandžić i Ognjen Nikola Radulović, dok režiju potpisuje Jelena Mitrović, a montažu Lazar Nikolić. Uoči najveće festivalske godine dosad, svi koji film do 24. siječnja podijele na Facebooku uz hashtag #EXITfilm mogu osvojiti i vrijedne nagrade, od ulaznica i backstage propusnica pa do kompletnih putovanja na neki od šest Exitovih festivala ove godine!

EXIT Freedom - Throwback to last summer



Ovaj kratki film vodi nas kroz glazbeni labirint od preko 40 zona i pozornica širom tvrđave, gdje su nastupale brojne svjetske zvijezde kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Ziggy Marley, Alice Merton, Martin Garrix, Fever Ray, French Montana, ZHU, LP, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Dog Eat Dog, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Sevdaliza, Jax Jones, Ofenbach, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Helena Hauff, Ben Klock, Joseph Capriati, Slaves, Idles, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Kolsch, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers i brojni drugi!



I ove godine stižu stotine izvođača iz svih dijelova svijeta, a ranije nego ikad prije, poznati su i prvi izvođači koje predvode rock giganti The Cure, najupečatljiviji rokenrol bend današnjice Greta Van Fleet, najpopularniji DJ svih vremena Carl Cox, vodeći svjetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, čuveni Phil Anselmo koji će s svojim novim bendom The Illegals izvoditi specijalni set sastavljen isključivo od pjesama Pantere, njujorški tandem Sofi Tukker, operna metal diva Tarja, čuveni ska sastav The Selecter, novosadski heroji Atheist Rap, kao i kultni bendovi Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babes i Total Chaos.

Samo danas i sutra uz EXIT kartu na poklon i more!


Uz svaku kupljenu ulaznicu za EXIT fanovi na poklon mogu dobiti ulaznice i za Sea Star i Sea Dance festivale! Akcija vrijedi za sve postojeće kupce, kao i za one koji svoju EXIT ulaznicu kupe do utorka 15. siječnja do kraja dana. Za dodatne ulaznice poslije je potrebno samo potvrditi dolazak kratkom prijavom, koja će biti otvorena od 1. do 28. veljače na stranici exitfest.org, a neki od kupaca mogu osvojiti i prijevoz i smještaj za dvije osobe na ove morske festivale!

Ulaznice za EXIT festival po promotivnoj cijeni od 445 kn, dostupne su putem stranice exitfest.org. U prodaji je i veoma ograničen broj turističkih paketa za EXIT festival već od 69€, što trenutno donosi čak 65% uštede. Paketi sadrže ulaznice i smještaj u festivalskom kampu na Dunavu, a prodaju se na exittrip.org gdje je moguće izabrati i drugi smještaj, u hotelima ili hostelima.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.04.2019. 13:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[13.2.2019.] Ekstremna pozornica za ekstremne ljude, čuveni Explosive Stage smješten u rovovima Tvrđave, ove godine bit će pravo poprište fanova žešćeg zvuka EXIT festivala. Uz već najavljene Phila Anselma koji će na glavnoj pozornici uz svoj novi bend The Illegals izvesti set koji se sastoji od pjesama Pantere, kao i operne metal dive Tarje Turunen koja stiže na Addiko Fusion pozornicu, na EXIT i Explosive stižu Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babies i Total Chaos, ali i niz drugih domaćih, regionalnih i svjetskih izvođača spremnih za opasnu svirku. Nova pojačanja predvodi jedno od vodećih svjetskih deathcore imena, Whitechapel, koji premijerno stižu na ove prostore i čiji živi nastupi predstavljaju pravu energetsku bombu koja se ne propušta, dok se giganti švedske melodic death scene, Soilwork, također pripremaju za svoj premijerni nastup u Srbiji, kako bi publiku poveli na zvučno putovanje kroz svoju bogatu karijeru, ali i podijelili s njom pjesme s najnovijeg studijskog albuma Verkligheten! Evoluciju svog zvuka i desetogodišnjicu karijere na Explosive pozornici proslavit će Booze & Glory, neustrašiv street punk/Oi! sastav iz Londona s herojskom posvećenošću nastupima uživo, a jedan od svojih karakteristično lucidnih nastupa priredit će njemačke i svjetske legende dark wave industrial scene, Das Ich, koji su od osnivanja krajem osamdesetih do danas inspirirali bezbroj umjetnika širom svijeta.

Whitechapel "Elitist Ones" (OFFICIAL VIDEO):





Silovite rifove donosi i Enforcer, jedan od najjačih heavy speed metal bendova iz Švedske u stalnom usponu popularnosti već 14 godina, kao i jedno od najcjenjenijih doom metal imena ove unikatne i mračne scene, švedski October Tide, nizozemski hardcore sastav, Vitamin X, donijet će svoj prepoznatljiv zvuk koji opisuje furiozni punk/HC pomiješan s thrash metalom i rock rifovima iz sedamdesetih, zatim dolazi i mladi engleski punk bend Grade 2, čiji se zvuk može opisati kao snažan i brz, uključujući melodičnu gitaru i pjevljive vokalne dijelove, dok iz ruskog smrznutog pakla stiže crossover banda Siberian Meat Grinder, miješajući hardcore thrash s mnoštvom žanrova - od black metala do rapa. Publici Explosive pozornice predstavit će se i rumunjski Sur Austru, bend koji je oformljen od preostalih članova kultnog sastava Negura Bunget, s ciljem održavanja besmrtnog duha tog benda, a iz regije stiže slovenski sastav KAOZ, velenjski metal starosjedioci prisutni na sceni više od 20 godina, stvarajući soničnu thrash džunglu svojim jedinstvenim pristupom glazbi.



Uz njih, eksplozivnu vojsku na ovogodišnjem Exitu činit će i Scandal, melodični street punk sastav koji dolazi iz Rumunjske, situiran u Londonu te Otvoreni Prelom, anarho hardcore pankeri iz Srbije, zatim Asphalt Chant kao vodeći domaći dark wave bend, kao i veterani rumunjske gothic doom scene – Grimegod. Najekstremniju pozornicu na Petrovaradinskoj tvrđavi pokorit će i malteški ekstremni metalci MartYriuM, hardcore band iz Beograda, Bronze, dok iz regije stiže pojačanje u vidu dva zagrebačka sastava – hardcore grupe Ponor i metalcore benda Pale Origins, a za oldschool heavy metal prizvuk bit će zadužen domaći sastav Thundersteel.



Petrovaradinsku tvrđavu na sljedećem izdanju EXIT festivala od 4. do 7. srpnja posjetit će neka od najaktualnijih imena, ali i žive legende svjetske glazbene scene, među kojima su rock titani The Cure, rock bend o kome se trenutno najviše priča Greta Van Fleet, najčuveniji DJ svih vremena Carl Cox, ikona žestoke scene i nekadašnji frontmen Pantere Phil Anselmo sa svojim bendom The Illegals, metal diva besprijekornog vokala Tarja Turunen, kao i Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Lost Frequencies, Sofi Tukker, Tom Walker, 65daysofstatic, The Selecter, Whitechapel, Arcturus, Soilwork, Entombed A.D , Peter and the Test Tube Babies, Booze & Glory, Total Chaos, Das Ich i Atheist Rap, kao i mnoga druga velika imena koja će biti objavljena u sljedećim tjednama.



U prodaji EXIT paket od 55% popusta!

Trenutno je u prodaji ograničeni kontingent kompleta EXIT ulaznica po cijeni od 445 kn, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 220 kn za parter i 299 kn za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. srpnja 799 kn. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice exitfest.org.




[7.2.2019.] Nakon što je svoj povratak na jednu od najvećih svjetskih elektronskih pozornica prvi potvrdio veliki Carl Cox, i ostali najtraženiji headlineri današnjice redom su upisali nastup na Exitu u svoje kalendare! Sudeći po produkciji iz prethodnih godina, spektakularna mts Dance Arena ove će godine još jednom pomjeriti već visoku ljestvicu na potpuno novu razinu, a iako u sljedećim tjednima stiže još zvijezda iz najvišeg reda, EXIT je danas, ranije nego ikad, objavio čak 22 izvođača za povijesnu postavu Arene u kojoj se brišu žanrovske podjele i u kojoj su zajamčeni vrhunski nastupi od prvog do posljednjeg sata! Dovoljno je reći da na Arenu stiže jedan od najvećih producenata današnjice i berlinski umjetnik stadionskih razmjera Paul Kalbrenner, čiji nastup pred pola milijuna ljudi povodom obilježavanja pada Berlinskog zida ušao u glazbenu povijest. S njima stižu i junakinje novog doba i pravi fenomeni elektronske scene Amelie Lens i Charlotte de Witte, koje su u prethodne dvije godine prešle nevjerojatan put od belgijskih talenata u usponu do svjetskih superzvijezda koje rame uz rame stoje s najvećim imenima elektronske scene i nastupaju pred desetinama tisuća ljudi na najvećim festivalskim pozornicama širom planeta!

EXIT Dance Arena 2019 - The biggest year ever:



Svoj futuristički zvuk u ambijent kolosalne Petrovaradinske tvrđave donosi i detroitski techno virtouz Jeff Mills, koji je zbog doprinosa svjetskoj glazbi proglašen za Viteza umjetnosti u Francuskoj, a čiji nastup ove godine su već ubilježili gotovo svi vodeći elektronski festivali! Još jedan uzbudljiv debi na Areni imat će korejska heroina Peggy Gou, čiji izbor glazbe i osjećaj za publiku mnogi smatraju izvanserijskim talentom, dok je njena famozna stvar "Itgehane" obilježila prošlu godinu. Na jednu od svojih omiljenih pozornica stiže i veliki Maceo Plex, ultimativni headliner najvećih festivala i producent maksimalnog zvuka koji je samostalno promijenio elektronsku glazbu i obrisao žanrovske granice, a koji je za EXIT više puta ponovio da je jedan od najboljih svjetskih festivala. Areni se ponovno raduje i Boris Brejcha, još jedan istinski superheroj svjetske scene i jedan od najtraženijih izvođača današnjice koji je usprkos trasiranim glazbenim putanjama ipak odlučio stvoriti svoj zvuk i dočekati da njegov "high tech minimal" bude jedan od najpopularnijih pravaca danas, a on da nastupa na svim najvećim svjetskim festivalima uz prepoznatljivu "džoker" masku.

Možda i najzanimljiviji debi na Areni ove godine imat će britansko-berlinski mag za kojeg se utjecajni Mixmag, Groove Magazine i DJ Mag utrkuju proglasiti za najboljeg DJ-a nove generacije, Dax J, dok on sam obilježava ravno deset godina otkako je prvi put nastupio na Exitu kao anonimni izvođač i pobjednik Exitovog DJ natjecanja iz 2009. godine! Prvi put na Areni nastupit će i Monika Kruse, njemačka techno šefica jedne od najvažnijih izdavačkih kuća na svijetu - Terminal M, s nesagledivom karijerom dugom preko četvrt stoljeća i nastupima na svim najvažnijim festivalima svijeta! A nakon brojnih zahtjeva publike i u trenutku kad su na vlastitiom vrhuncu, u nepregledne rovove donjeg grada Petrovaradinske tvrđave, također premijerno stiže i popularni tandem Adriatique! Još dva velika debija dolaze u "live" izdanju, dvije zvijezde u usponu i jedni od najuzbudljivijih imena trenutno, Johannes Brecht sa Solomunove etikete Diynamic, kao i nova svjetska, ali jednako i balkanska senzacija Satori, čije je pravo ime Đorđe Petrović, inače odrastao u srpsko-južnoafričkoj obitelji u Nizozemskoj!

Kako raste regionalna scena, tako je i sve snažnija godišnja postava rezidenata koji dolaze s vrha Beatport lista gdje se nose rame uz rame, baš poput nastupa na mts Dance Areni, s najvećim zvijezdama današnjice! Ove godine slušat ćemo regionalni tandem broj 1 koji čine banjalučki producenti Mladen Tomić i Siniša Tamamović, kao i trenutno najistaknutijeg heroja domaće scene Iliju Djokovića čiji se autorski hit singl "Atom" nalazi na prvom mjestu najvažnije svjetske techno top liste! Još upečatljivih b2b setova donose hrvatski producent Lawrence Klein i sarajevski DJ Forniva te domaći tandem Miloš Vujović i Ranchatek, čiju glazbu izdaje i Carl Cox! Ove godine na Areni priliku će dobiti i nove nade kao što su sve popularniji house DJ Runy te beogradski producent Coeus, čiju glazbu vrti i super-popularni duo Tale of Us!

Nestaju EXIT ulaznice s uštedom od čak 55%!
Trenutno je u prodaji ograničeni kontingent kompleta EXIT ulaznica po cijeni od 445 kn, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 220 kn za parter i 299 kn za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. srpnja 799 kn. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti putem exitfest.org.




[26.01.2019.] Tom Walker, tvorac jednog od najvećih hitova desetljeća “Leave a Light On”, koji je osvojio top liste i srca publike širom planeta, nastupit će na glavnoj pozornici EXIT festivala u subotu 6. srpnja. Strani mediji ga nazivaju najvećom britanskom novom zvijezdom, što su potvrdile i predstojeće Brit nagrade nominirajući ga u dvije kategorije, za najboljeg novog izvođača i najbolji britanski singl. Kritičari njegov moćan glas i glazbeni stil uspoređuju s izvođačima kao što su Ed Sheeran i Rag’n’Bone Man, dok glazbena scena s nestrpljenjem očekuje njegov album najavljen za ožujak, a na kojem je surađivao s producentima zvijezda kao što su Adele, Arctic Monkeys, Years&Years, ali i sam Ed Sheeran. Zvjezdanom programu ovogodišnjeg Exita pridružuje se i Lost Frequencies, jedan od najvećih hitmakera današnjice, Youtube „milijarder“ i pravi wunderkind glazbene industrije koji posljednjih nekoliko godina ne silazi sa top lista, radio valova i najvećih festivalskih pozornica, uključujući i Tomorrowland na kojem već četiri godine zaredom ima i svoju pozornicu!

Tom Walker and Lost Frequencies announced for EXIT 2019:




Društveno-angažirana pjesma koja govori o borbi Tomovog bliskog prijatelja protiv droge. Njena iskrenost i moćna energija doprla je do srca publike širom planeta te je streamana nevjerojatnih 300 milijuna puta, s prodajom od preko dva milijuna primjeraka! Publika EXIT festivala imat će priliku u srpnju čuti i druge pjesme s njegovog predstojećeg debitantskog albuma „What a time to be Alive“ za koji se već sada pretpostavlja da će doseći platinastu nakladu i osvojiti brojne nagrade.



Belgijski hitmaker Lost Frequencies predstavlja pravu senzaciju čiji hitovi godinama ne silaze s trona najvažnijih glazbenih top lista, među kojima je „Are You With Me“ dostigla i najvišu, dijamantsku nakladu u Nemačkoj. Nakon što je prošlog ljeta razmrdao publiku na festivalima širom Europe, uključujući i Sea Dance, Felix De Laet se na ovogodišnji EXIT vraća s novim, još većima hitovima kao što su "Crazy", "Like I Love You" ili aktualni hit „Melody“ koji pjeva jedinstveni James Blunt. Lost Frequencies nam vraća i novu verzija popularne pjesme s kraja prošlog stoljeća "What Is Love" koja je oduševila i njenog originalnog izvođača, čuvenog Haddawaya! Zanimljiva je činjenica da je zajedno s Netskym izbacio singl „Here With You“ čiji je video posvećen našem čuvenom znanstveniku Nikoli Tesli. Iako ima samo 25 godina, Felix je izgradio je karijeru na kojoj bi mu mnoge starije kolege pozavidjele, između ostalog i zbog činjenice da mu je festivalski div Tomorrowland već četvrtu godinu zaredom ukazao čast da bude domaćin vlastite pozornice pod nazivom Lost Frequencies & Friends Stage! Glazbenoj zvijezdi iz Belgije prvog dana festivala na glavnoj pozornici pridružit će se i sunarodnici Two Pauz koji će donijeti miks sirovog i emotivnog elektronskog zvuka prožetog snažnim basevima, ali i 65daysofstatic, britanski sastav koji su članovi The Cure osobno odabrali kao predgrupu za svoj nastup na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Petrovaradinsku tvrđavu na sljedećom izdanju EXIT festivala od 4. do 7. srpnja pohodit će neka od najaktualnijih imena, ali i živih legendi svjetske glazbene scene, među kojima su rock titani The Cure te rock bend o kome se trenutno najviše priča Greta Van Fleet, najčuveniji DJ svih vremena Carl Cox i službeno najpopularniji DJ tandem Dimitri Vegas & Like Mike. Tu su i Phil Anselmo, Sofi Tukker, Tarja Turunen, ali i plejada sjajnih bendova poput 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Arcturus, Total Chaos, kao i mnoga druga velika imena koja će biti objavljeni u sljedećim tjednima.

Velika akcija još samo danas: uz EXIT kartu na MORE!
Samo do kraja dana kupovinom ulaznice za EXIT festival po promotivnoj cijeni od 445 kn, na poklon se mogu dobiti i ulaznice za morske festivale u organizaciji EXIT tima, Sea Star festival, koji će 24.-25. svibnja biti održan u Umagu, kao i Sea Dance festival koji će krajem kolovoza biti održan na plaži Buljarica u Budvi! Uvjet za stjecanje ulaznica za najsunčanije Exitove festivale je prijava u razdoblju od 1. do 28. veljače na stranici www.exitfest.org, čime se potvrđuje dolazak. Prijava će vrijediti za sve postojeće kupce, kao i one koji ulaznice za EXIT 2019 kupe do 25. siječnja, a EXIT će nekima od kupaca pokloniti i smještaj i prijevoz za dvije osobe za Sea Star i Sea Dance festivale! Ulaznice za EXIT festival dostupne su putem stranice exitfest.org.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.04.2019. 9:00 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[21.2.2019.] David Guetta, najuspješniji glazbeni producent 21. stoljeća i jedan od najtraženijih glazbenih izvođača na svijetu, predvodit će program do sada najjačeg izdanja Sea Dance festivala, koji će biti održan od 30. kolovoza do 1. rujna 2019. godine! Publika iz cijelog svijeta imat će jedinstvenu priliku vidjeti francuskog superstara koji je najzaslužniji za revoluciju glazbene industrije s početka ovog desetljeća, kada je elektronska glazba postala vodeći glazbeni pravac, a DJ-evi najveće svjetske zvijezde. O tome govori i činjenica da je Guetta jedan od najpopularnijih svjetskih izvođača s nevjerojatnih 11 milijardi Youtube pregleda i preko 100 milijuna fanova na društvenim mrežama! Popis glazbenika s kojima je surađivao i koji su potpisani na njegovim singlovima uključuje najveća imena u povijesti popularne kulture, kao što su David Bowie, Rihanna, Snoop Dogg, Sia, Nicky Minaj, Avicii i brojni drugi. On je ujedno i jedini DJ koji je prodao vrtoglavih 50 milijuna albuma i singlova, a dobitnik je i brojnih vodećih glazbenih nagrada, kao što su dva Grammyja te priznanja koja dodjeljuju Billboard, MTV, DJ Mag i brojni drugi. Sea Dance je prošle godine na prekrasnoj plaži Buljarica okupio gotovo 50.000 posjetitelja iz cijelog svijeta, što ga je odvelo u samo finale borbe za najbolji europski festival!

David Guetta to headline Sea Dance Festival 2019:





Najveći hitmaker današnjice krajem godine objavio je suradnju „Say My Name“ s mladim zvijezdama Bebe Rexhom i J Balvinom, koja već ima preko 300 milijuna pregleda! Time je Guetta zaokružio već uspješnu 2018. godinu, tijekom koje je objavio megahitove s Martinom Garrixom „Like I Do“ i „So Far Away“, zarazni singl „2U“ s Justinom Bieberom, a na Spotify servisu njegove pjesme preslušane su čak dvije milijarde puta, što se preračunava u nevjerojatnih 116 milijuna sati! Ipak, najradosnija vijest za njegove fanove svakako je bilo objavljivanje novog albuma „7“, prvog nakon punih pet godina, s čak 27 pjesama, na kojima je surađivao s miljenicima top lista među kojima su Sia, Jason Derulo, Nicki Minaj, Lil Uzi Vert i G-Eazy, ali i elektronskim zvijezdama kao što su Black Coffee ili Steve Aoki! Očekivano, album se našao na prvom mjestu globalne iTunes liste.

Sea Dance Festival 2018 | The Official Aftermovie:





Osim preslušavanja zaraznih hitova ovog superpopularnog Francuza, fanovi festivalskog provoda mogu se zagrijavati za novo izdanje Sea Dance festivala i uz nedavno objavljeni službeni „Sea Dance Aftermovie“! Kratki film na upečatljiv način objedinjuje najbolje trenutke izdanja iz 2018. godine koje se u sklopu ovogodišnjeg izbora za najbolje festivale u Europi (European Festival Awards) našao, peti put uzastopno, među 10 najboljih festivala Europe u kategoriji najboljeg festivala do 40.000 posjetitelja dnevno! Ovom nominacijom Sea Dance je još jednom potvrdio status jednog od vodećih festivala na Mediteranu, koji će se ove godine, na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi, održati od 30. kolovoza do 1. rujna.

Zgrabi prve ulaznice za Sea Dance i uštedi čak 50%!
5. ožujka točno u podne u prodaji će se naći najpovoljnije ulaznice za Sea Dance s čak 50% popusta, po cijeni od 210 kn! U prodaji će biti i VIP GOLD trodnevne ulaznice po cijeni od 840 kn, kao i ulaznice za festivalski kamp po cijeni od 210 kn. Ulaznice će biti dostupne preko stranice www.seadancefestival.me, dok će, također od 5. ožujka, putem službene turističke agencije EXIT Trip posetiteljima biti dostupni i turistički paketi sa 60% popusta, koji će, uz ulaznice, imati i razne mogućnosti za smještaj i prijevoz i to po cijeni već od 49 €.




[20.2.2019.] Za petama kolosalne objave ovogodišnje mts Dance Arene, na koju su se redom upisala jednako i kultna imena i zvijezde novih generacija, među kojima su Carl Cox, Paul Kalkbrenner, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Jeff Mills, Peggy Gou, Maceo Plex i Boris Brejcha, EXIT je objelodanio i prvo poglavlje besanog programa nikad popularnije No Sleep Novi Sad pozornice! Fascinantni techno klub MMA - Mixed Munich Arts iz Münchena, smješten u pogonskoj hali nekadašnje elektrane čiji je svod visok čak 37 metara, u proteklih pet godina ugostio je neke od najvećih elektronskih umjetnika današnjice i služio kao višenamjenski kulturni centar bavarske metropole. Nažalost, klub se danas nalazi pred gašenjem, a kultna No Sleep Novi Sad pozornica EXIT festivala, poznata po svom konceptu suradnje s vodećim klupskim institucijama, pridružit će se borbi za spas jednog od najupečatljivijih europskih klubova! Na poziv No Sleep obitelji da u četvrtak, 4. srpnja, nastupe pod parolom #SaveMMA, odazvali su se prijatelji kluba i trenutno jedni od najtraženijih techno izvođača u svijetu I Hate Models, SHDW & Obscure Shape i Boston 168, a njima će se pridružiti i rezidentice kluba Black Lotus i Marcella te Ana Rs iz Crne Gore!

Nakon što je I Hate Models briljirao na nedavno održanom No Sleep festivalu u Beogradu, već visok broj zahtjeva da se dovede na EXIT se doslovno utrostručio i misteriozni Francuz na tvrđavu dolazi već prve noći! Jedan od najtalentiranijih producenata današnjice, eksplodirao je na svjetskoj sceni s furioznim, katarzičnim zvukom koji je svijet otkrio putem njegovih remiksa za Depeche Mode, dok se danas njegove brojne numere slušaju u milijunskim brojkama! Poput I Hate Models, i njemački tandem SHDW & Obscure Shape za kratko vrijeme je izgradio čvrsto jezgro lojalnih sljedbenika, zahvaljujući tvrdom zvuku ubrizganim dramatičnim i trance trenucima. Sam naziv njihove etikete, “From Another Mind” već nagovještava njihovo razmišljanje izvan ustaljenih glazbenih tokova, a jedan od rezultata ove skladne, ali jake techno simbioze jeste titula “Najboljeg novog izvođača” prema izboru Groove magazina 2016. godine. Svoju snagu, 90-minutnim live nastupom pokazat će još jedan dvojac, talijanski acid techno istraživači Boston 168 čiji rad je prepoznala i Ellen Allien, šefica univerzalno poštovane etikete “Bpitch Control” na kojoj je karijeru počeo i Paul Kalkbrenner.

Nakon što je publiku osvojila intenzivnim setovima u famoznim klubovima Griessmuehle, Suicide Circus i KitKat, rođenoj Berlinki i multimedijalnoj umjetnici Black Lotus mnogi danas predviđaju vrtoglav uspjeh na svjetskoj sceni, a njen nedavni EP "Resilience" to i nagovještava. Jaku fajtersku postavu toga dana zaokružit će i članica MMA familije, Marcella, koja u čuvenom minhenskom klubu nastupa redovno uz imena kao što su Amelie Lens, Helena Hauff ili Francois X, dok na tvrđavu, nakon dva zapažena nastupa na morskom izdanju No Sleep pozornice na Sea Dance festivalu, dolazi nova crnogorska nada Ana Rs!

U prodaji EXIT paket od 55% popusta!

Trenutno je u prodaji ograničeni kontingent kompleta EXIT ulaznica po cijeni od 445 kn, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 220 kn za parter i 299 kn za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. srpnja 799 kn. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice exitfest.org.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2019. 12:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[27.2.2019.] Vodeći njemački DJ i producent Robin Schulz pridružit će se Davidu Guetti u pokretanju nove ere za Sea Dance festival. Robin Schulz iza sebe ima više od 15 milijuna prodanih albuma i singlova te više od četiri milijarde streamova, uz preko 250 zlatnih i platinastih naklada širom svijeta! Sve to donijelo mu je i četiri najprestižnije njemačke ECHO nagrade te nominaciju za najvažniju svjetsku Grammy nagradu. Danas je među udarnim zvijezdama najvećih festivala, a na popisu glazbenika s kojima je surađivao nalaze se David Guetta, Moby, James Blunt i brojni drugi. Njemačkom zabavljaču pridružit će se i i francuski hit duo Ofenbach, čiji su hitovi pokorili top liste širom svijeta i koji na Jadran dolaze nakon što su ljetos na prepunoj glavnoj pozornici EXIT festivala oduševili desetine tisuća fanova! Publika na Sea Dance festivalu imat će priliku uživati u njihovom energičnom setu koji mediji uspoređuju s doživljajem pravog stadionskog rock koncerta! Sea Dance festival bit će održan od 30. kolovoza do 1. rujna na plaži Buljarica u Budvi.

Robin Schulz and Ofenbach added to Sea Dance Festival 2019.:





Svjetsku slavu Robinu Schulzu donio je remiks singla “Waves”, a iste godine objavio je debitantski album “Prayer” na kome su se našli mega hitovi “Prayer in C”, i “Sun Goes Down”, dok je sljedeći album iznjedrio ljetni megahit “Sugar” koji danas bilježi više od 400 milijuna YouTube pregleda. Ovaj talentirani producent vrijedi za najnagrađivanijeg njemačkog umjetnika, koji se može pohvaliti i s preko šest milijuna fanova na društvenim mrežama, i čak 20 milijuna preslušavanja na Spotifyu, i to svakog mjeseca. Najnoviji singl “Speechless” koji je nedavno objavio u suradnji s novom nadom glazbene scene, pjevačicom Erikom Sirolom prava je najava za njegov nastup na Sea Dance festivalu.

Francusku senzaciju Ofenbach čine Dorian Lo i Cesar de Rummel. Najpoznatiji su po multiplatinastom singlu “Be Mine”, s kojim su dokazali da uspješno miješaju utjecaje rokenrola i elektronske glazbe. Nakon objavljivanja numera “Around the Fire” i “You Don’t Know Me” stekli su fanove među superzvijezdama kao što su Robin Schulz i Tiesto, a DJ Mag ih je nominirao za najbolje debitante na sceni. Iste godine izdaju zarazni hit “Katchi” koji je za kratko vrijeme dosegao nevjerojatnu radijsku popularnost i potvrdio da su na svjetsku scenu donijeli potpuno novi glazbeni stil! U svoje nastupe ne libe se ubaciti pjesme AC/DC-ja, Red Hot Chili Peppersa, Nirvane i Daft Punka koji u njihovim remiksima provjereno prave festivalsku euforiju.

Sea Dance Festival 2018 | The Official Aftermovie





Zgrabi prve ulaznice za Sea Dance i uštedi čak 50%!
5. ožujka točno u podne u prodaji će se naći najpovoljnije ulaznice za Sea Dance s čak 50% popusta, po cijeni od 210 kn! U prodaji će biti i VIP GOLD trodnevne ulaznice po cijeni od 840 kn, kao i ulaznice za festivalski kamp po cijeni od 210 kn. Ulaznice će biti dostupne preko stranice seadancefestival.me, dok će, također od 5. ožujka, putem službene turističke agencije EXIT Trip, posjetiteljima biti dostupni i turistički paketi sa 60% popusta, koji će, uz ulaznice, sadržavati i razne mogućnosti za smještaj i prijevoz.




[26.2.2019.] DJ Snake, jedan od najpopularnijih glazbenih izvođača na svijetu i tvorac niza najslušanijih globalnih hitova, potvrdio je nastup na glavnoj pozornici EXIT festivala u subotu, 6. srpnja! Megahitovi koje potpisuje ovaj francuski superstar, poput “Taki Taki”, “Lean On”, “Turn Down for What” i drugi, uspeli su stići do vrtoglavih osam milijardi YouTube pregleda i pet milijardi Spotify slušanja! Najpopularnije svjetske zvijezde kao što su Lady Gaga, Ed Sheeran, Cardi B i Skrillex utrkuju se za suradnju s njim, a među njima je i Justin Bieber koji je gostovao na njegovoj pjesmi "Let Me Love You", čiji pregledi na video servisima su već dostigli impresivnih 1,4 milijarde!

DJ Snake brings world hits to EXIT Festival 2019:



Njegov megahit "Taki Taki" na kojem gostuju Cardi B i Selena Gomez, za samo četiri mjeseca premašio je milijardu video pregleda, čime je postao i najbrži video u povijestii kojem je to uspjelo! Još jedan rekord drži s hitom "Lean On" i grupom Major Lazer, a koji je uz preko 2,5 milijardi YouTube pregleda ujedno bila i najslušanija pjesma na Spotify platformi od njenog osnivanja! Popularni Parižanin danas je headliner najvećih svjetskih festivala kao što su Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland i brojnih drugih gdje se nerijetko nalazi kao jedini DJ headliner u rangu s najvećim grupama današnjice, kao što su The Killers, Muse ili Migos! DJ Snake dobitnik je i dvije Billboard i jedne MTV nagrade, dok mu je prvu Grammy nominaciju donijela suradnja s Lady Gagom na albumu “Born This Way”. Zbog ovih nevjerojatnih uspjeha, mediji ga uspoređuju s njegovim sugrađaninom Davidom Guettom, a kada je ovo gradsko rivalstvo u pitanju, zanimljivo je i da je DJ Snake prvi glazbenik u povijesti koji je u direktnom prijenosu nastupio na čuvenoj Trijumfalnim vratima u Parizu, dok na Petrovaradinsku tvrđavu dolazi direktno s još jednog nastupa u Francuskoj, i to na utvrđenju iz 17. stoljeća!



Talentirani Francuz alžirskog porijekla objavio je album “Encore” 2016. godin, te ukupno 23 singla, od kojih se većina smjestila na top liste širom svijeta. Posljednji u nizu, "Taki Taki", dospio je do broja jedan u čak petnaest zemalja, dok je i nakon četiri mjeseca u samom vrhu top lista u cijelom svijetu, uključujući i u Srbiji. Priznanje njegovom originalnom glazbenom stilu odao je magazin koji predstavlja bibliju glazbene scene, Rolling Stone, navodeći da "DJ Snake usavršava svoju vlastitu otrovnu, nepopustljivu, arhetipsku verziju bass glazbe uz koju možete skakati gore-dolje". DJ Snake je i dio Pardon My French francuskog DJ kolektiva te osnivač sve popularnije izdavačke kuće "Premiere Classe".

Petrovaradinsku tvrđavu na sljedećem izdanju EXIT festivala od 4. do 7. srpnja pohodit će neka od najaktualnijih imena, ali i žive legende svjetske scene, među kojima su rock titani The Cure, rock bend o kome se trenutno najviše priča Greta Van Fleet, najčuveniji DJ svih vremena Carl Cox, službeno najpopularniji DJ tandem Dimitri Vegas & Like Mike te hitmakeri Lost Frequencies, Sofi Tukker i Tom Walker. Tu su i Maceo Plex, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, Phil Anselmo, Tarja Turunen, ali i plejada sjajnih bendova poput 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Atheist Rap, Arcturus, Total Chaos, kao i druga velika imena koja će biti objavljena u sljedećim tjednima.

Aktualne EXIT ulaznice donose uštedu od čak 55%!
Trenutno je u prodaji ograničeni kontingent kompleta EXIT ulaznica po cijeni od 455 kn, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 220 kn za parter i 299 kn za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. srpnja 799 kn. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice exitfest.org.


[25.2.2019.] Danas je pokrenuta velika regionalna društvena kampanja #ShareLove čiji nosioci dolaze iz Zadra, Novog Sada i Sarajeva, a očekuje se da će joj se ubrzo pridružiti i druge organizacije i pojedinci iz svih krajeva Balkana. Vijest da je Jure Zubčić iz Zadra svojim hrabrim aktom ispravio grafit mržnje u natpis koji poziva na ljubav, ove je godine pokrenula cijelu regiju i brojni ljudi su javno pozdravili ovakav potez na svojim društvenim mrežama, ali i putem medija. Motivirani ovim, i sličnim poduhvatima istaknutih ličnosti, sa željom da se ovakvi plemeniti potezi prošire i vide širom regije, EXIT fondacija iz Novog Sada, u suradnji s Munja Inkubatorom Društvenih Inovacija iz Sarajeva, najposjećenijom info platformom za osnaživanje mladih hocu.ba i Festivalom 84, pokrenula je regionalnu kampanju #ShareLove.

Akcija je danas je lansirana na društvenim mrežama svih događaja iz Exitove festivalske porodice u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji, gdje se ljudi pozivaju da na svojim društvenim mrežama podijele pozitivne poruke ili primjere kao što je ovaj nedavni iz Zadra. Najbolje i najautentičnije objave na Instagramu i Facebooku koje pozivaju na toleranciju, ljubav i poštovanje među ljudima u regiji, a sadrže i obavezne hashtagove #sharelove i #tihabalkanskavecina, bit će nagrađeni ulaznicama za EXIT, Sea Dance i Sea Star festivale. Akcija traje do 1. lipnja, a prikupljene poruke bit će upućene direktno s pozornica na Exitu i drugim festivalima širom regije.

Jure Zubčić iz Zadra, čiji je kreativni potez pravi primer širenja ljubavi, smatra da moramo biti okrenuti budućnosti, a ne prošlosti, iz koje moramo izvući pouke.

– Nacionaliste ne određuje pripadnost narodu kako to oni vole naglasiti, njih određuje samo nesposobnost stvaranje boljeg društva. Društvo koje živi od samodopadnosti, a ne prihvaćajući različitosti osuđeno je na propast. Jasnim i glasnim stavom, ali i djelovanjem na svaki njihov govor mržnje može se učiniti mnogo. Krenimo od tog koraka pa će svaki sljedeći korak biti sve lakši – rekao je Zubčić.

Ova inicijativa dio je platforme "Tiha balkanska većina", koju je EXIT u travnju 2016. godine formirao kao odgovor na rastuće tenzije među državama u regiji. Nastala prvo kao neformalna grupa umjetnika i istaknutih javnih ličnosti, koji su uputili otvoren poziv javnosti da se suprotstavi ekstremnoj nacionalističkoj retorici, ona je danas jedan širi front i regionalni pokret za suradnju među ljudima koji su većina usprkos fabriciranim sukobima koje kreiraju pojedine nacionalističke struje. U organizaciji "Tihe balkanske većine" održane su brojne tribine i kampanje, a koje su za cilj imale poslati glasnu poruku da su ljudi koji razumiju značaj jačanja dobrosusjedskih odnosa i uzajamnog poštovanja među narodima i pojedincima na Balkanu daleko brojniji i da više ne žele biti tihi!

EXIT je jedini veliki svjetski festival koji je nastao iz društvenog aktivizma, i kao takav nastoji da kroz sve svoje aktivnosti ukaže na važnost zajedništva, jedinstva i kreiranja boljeg društva, koje se suprotstavlja govoru mržnje i fabriciranju međunacionalnih sukoba.

Akciju #ShareLove je podržala Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.05.2019. 13:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[13.3.2019.] Nakon niza udarnih gitarskih bendova i najvećih zvijezda elektronske glazbe, EXIT će ovog ljeta okupiti i najveće hip-hop pleme uz dovoljno imena da proglase festival ovog žanra na tvrđavi od 4. do 7. srpnja! Ovu postavu predvodit će britanski kralj rima, reper i aktivist Skepta, jedini MC koji je londonski zvuk ulice uspio popularizirati u Americi, što je potvrdio i planetarni megahit „Praise the Lord" koji je snimio s A$AP Rockyjem. Među njegovim fanovima javno su deklarirane brojne poznate osobe kao što su Mick Jagger s kojim je snimio zajednički singl ili Drake koji je istetovirao inicijale Skeptine izdavačke kuće “Boy Better Know”! Višestrukog dobitnika BRIT, BET, Mercury, MOBO i NME nagrada izuzetno cijene i Pharrell Williams koji mu je producirao hit album "Konnichiwa" te Naomi Campbell s kojom je bio u vezi. S britanskog otoka stiže i fenomenalna IAMDDB, koju je i moćni BBC smjestio na listu izvođača čiji je zvuk obilježio prethodnu godinu, dok su njeni trap-jazz bangeri "Shade", "Drippy" i "Kurr£ncy", danas neizostavni na najboljim hip-hop i RnB tulumima. Za veliko nedjeljno finale na glavnoj pozornici pobrinut će se uživo besprijekorni Desiigner, tvorac najzaraznije hip-hop pjesme u ovom desetljeću „Panda“, koja je dospjela na sam vrh američke top liste i do danas izbrojala čak 1,3 milijarde YouTube pregleda!

EXIT Gang 2019 - Hip-Hop side of the festival:



I ove godine, u duhu svog imena, sve žanrove pomiješat će kultna Addiko Fusion pozornica, a na nju stižu balkanska rap kraljica Sajsi MC i neponovljivi reperski trio Bad Copy! Svojevrsni hip-hop festival u festivalu kroz sve četiri noći Exita proširit će i Cockta Beats pozornica, nova obavezna destinacija za sve rap fanove koja će od ove godine imati samo izvođače iz svog žanra! Njenu udarnu postavu predvode trenutno najveće regionalne hip-hop zvijezde Vojko V i Krešo Bengalka te popularni regionalni sastavi Atlas Erotika, Bekfleš, Buntai, Hazze, High5, I.N.D.I.G.O, Krankšvester i 30Zona, ali i novi talenti Klinac i Elon, čija je zvjezdana karijera više nego izvjesna. Ultimativni gang na tvrđavi okupit će i najpopularniji DJ kolektivi i majstori za miks pultom kao što su Vatra, Cake Boys, FAM, Irie Scratch & Shorty P, Bajko Felix, DJ Laki & DJ Rokam, Palace, Traples, Luka Brasi, PLYZ, New Wave, In Da Klub, Trepaj il krepaj, Vaske, Yung Rosh, Zimski i Lil Yung!



Dok je tadašnja glazbena industrija okretala leđa uličnom fenomenu "grime" glazbe, Skepta je postao najpoznatiji predstavnik ovog stila koji mnogi nazivaju i novim punkom! Prošlo je više od desetljeća otkako je Skepta zaludio svijet karakterističnim plesom iz spota “Rolex Sweep”, a od tada je pokupio i prestižne trofeje poput Mercury, BRIT, BET, MOBO i NME nagrada. Našao se i na utjecajnoj GQ listi najbolje obučenih poznatih ličnosti, a upravo na naslovnici ovog magazina prošle godine bio je sa supermodelom i svojom bivšom djevojkom, Naomi Campbell. Skepta neprestano govori o aktualnoj društveno-političkoj klimi i gorućoj temi rasizma u svijetu, zbog čega ga mnogi nazivaju aktivistom, a ne klasičnim reperom. U svoju bogatu biografiju upisao je i duetsku pjesmu "England Lost" s frontmenom Stonesa, Mickom Jaggerom, dok je Drake, njegov veliki prijatelj i poštovatelj, često znao da kroz svoje tekstove odaje priznanje najpoznatijem londonskom MC-u.



Utjecajni hip hop magazin XXL Desiignera je proglasio novom hip-hop zvijezdom na “Freshman Class” listi za 2016. godinu, a samo nekoliko mjeseci kasnije izbacio je megahit „Panda“ i „pokupio“ Billboard trofej za najbolju rap pjesmu, ostavljajući iza sebe Migose s pjesmom „Bad and Boujee“ ili Rae Sremmurda s numerom „Black Beatles“! Primijetio ga je i Kanye West koji ga je potpisao za svoju izdavačku kuću G.O.O.D. Music uz nove singlove „Soul“ i „Earned It“. Nizale su se i druge milijunske numere „Tiimmy Turner” i „Liife”, na kojoj se nalazi i trap legenda Gucci Mane.



Dokaz da Manchester nije samo grad brit-popa stiže u obliku mlade umjetnice IAMDDB, čiji je pseudonim skraćenica za I Am Diana Debrito, koja sebe naziva „djetetom trapa i jazza“. Ova neustrašiva dama smjestila se na visokom trećem mjestu BBC liste „Sound of 2018“, a njeno ime našlo se i na prestižnoj Forbes listi najutjecajnijih 30 mladih Europljana ispod 30 godina.

Nestaju ulaznice s 55% popusta - uskoro nove cijene!

Sve brže nestaje serija EXIT ulaznica po cijeni od 445 kn, koja i dalje donosi visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Aktualna cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, sada iznosi 220 kn za parter i 345 kn za FAN PIT. Trenutna cijena GOLD VIP ulaznica za prvu noć je 799 kn. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice exitfest.org, a na stranici službene turističke agencije festivala, EXIT Trip, u prodaji su i turistički paketi koji obuhvaćaju ulaznicu, smještaj i prijevoz.

Petrovaradinsku tvrđavu na sljedećem izdanju EXIT festivala od 4. do 7. srpnja pohodit će neka od najaktualnijih imena, ali i žive legende svjetske scene, među kojima su rock titani The Cure, te Greta Van Fleet, Carl Cox, Skepta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Desiigner, Lost Frequencies, IAMDDB, Sofi Tukker, Tom Walker, Maceo Plex, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, Phil Anselmo & The Illegals, Tarja Turunen, 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Whitechapel, Atheist Rap, Arcturus, Total Chaos, kao i druga velika imena koja će biti objavljena u sljedećim tjednima.




[1.3.2019.] U suradnji s Dritom, najvećim regionalnim klupskim trap i hip hop festivalom, Sea Star predstavlja svoj drugi val zvijezda, opasnu postavu koja stiže u Stella Maris, a čiji hype melje i regionalno i globalno! Svoj dolazak "drito u lagunu" potvrdila je i rapidno rastuća zvijezda IAMDDB, koju je i moćni BBC radio pozicionirao na visoko trećem mjesto liste izvođača čiji će zvuk obilježiti godinu pred nama! Njeni fuzionirani trap-jazz bangeri "Shade", "Drippy" i "Kurr£ncy" danas su neizostavni u klubovima i najboljim hip-hop i RnB partyjima. A neizostavan je i Vojko V, najtraženiji hip hop "čovik" regije koji je bez sumnje obilježio proteklu godinu. Nakon što nas je prošlog ljeta počastio nastupom Dječaka, u lagunu Stella Maris dolazi sa svojim samostalnim nastupom koji je u proteklih godinu dana napravio pravu ludnicu na sceni. S njim stiže i dvojac Krankšvester bez čijih je hitova je apsolutno nemoguće zamisliti festivalsko ludilo te megapopularni novosadski trap guru Fox čiji hitovi sa lakoćom stvaraju YouTube milijune. Ovu udarnu hip-hop postavu pojačat će i moćna ekipa koju čine High5, Buntai, Smoke Mardeljano i Hazze koji će svi skupa dovesti lagunu do točke usijanja! A već za nekoliko dana bit će objavljeno i još jedno, povijesno veliko i univerzalno voljeno ime, za čije nastupe ni ludnica nije dovoljan opis! Sve to donosi dosad najjači Sea Star koji će biti isporučen u laguni Stella Maris 24. i 25. svibnja, uz dan zagrijavanja prije i oproštajni party dan poslije!

Drito sa Sea Stara:



Prozvana britanskom verzijom Migosa, mančesterska reperica i vokalistica IAMDDB jedna je od najuzbudljivijih novih glazbenih nada. Svoj stil definira kao urban jazz koji uz neo soul i R&B kombinira na trap i hip hop beatove čineći tako izuzetno svjež, eklektičan i autentičan izričaj. Pravim imenom Diana De Brito, utjecaje vuče iz svojih portugalskih i angolskih korijena, kao i iz sambe, Boba Marleyja, Nat King Colea te afričkih bendova koje voli istraživati. Prvu pjesmu snimila je sa samo 11 godina, a definitivna odluka da će se baviti glazbom pala je nakon šestomjesečnog puta u Angolu s ocem kada je nastupala na nacionalnom jazz festivalu gdje je u redovima sjedio čak i predsjednik! Dosad je objavila pet studijskih projekata, od kojih je posljednji "Swervvvvv.5" vani tek nekoliko dana, a još od prvog singla "Leaned" preko "Shade" koji broji više od 20 milijuna Youtube pogleda, karijera joj rapidno raste. Iako ima samo 22 godine, njezine vokalne sposobnosti, ali i snažan osjećaj za scenu uz dozu zrelosti dokazuju da joj ništa neće stati na putu.



Nakon raspada hip hop trojca Dječaci, splitski reper i producent Vojko V doživio je procvat samostane karijere, započete još iz faze hvaljenog underground albuma "Kuje i laseri" te nastavljene djelovanjem u kolektivu Kiša metaka. Samostalnim albumom "Vojko" (2018.) ušao na sve godišnje liste protekle godine, a svojim frazama iz pjesama utjecao je na sleng i opću kulturu te postao apsolutni fenomen među širokom publikom. Nakon rasprodanog koncerta u Domu sportova niže nastupe po klubovima i festivalima, a među posljednje uspjehe svakako treba ubrojiti i čak šest nominacija za nagradu Porin ove godine. Originalan, duhovit I s fantastičnim opažanjem ljudske svakodnevnice Vojko je u kratkom roku postao najtraženiji čovjek regije zahvaljujući hitovima "Zovi čovika", "Pasta Italiana", "Ne može" i "Kako to".



Otrovan i pronicljiv osječki hip hop dvojac Krankšvester predstavlja jedne od najboljih karikaturista i satiričara modernog doba na ovim prostorima. Vrhunskom produkcijom prate svjetske klupske trendove, dok se tekstovima ne ustručavaju udariti na niz društvenih stereotipa i klišeja, kao i na političku korektnost koristeći pritom vulgarnu liriku kao alat i „spuštanje za razinu“ onih koje izruguju. Za svoju glazbu prvenstveno kažu da je zabavna, čemu svakako u prilog ide i njihov hit "Gaber", neslužbena party himna svakog tuluma koji drži do sebe. Duo kojeg čine Sett i 3ki Stil dosad je izdao četiri studijska albuma od kojih je posljednji, "Krankšvester IV" (2017.), doživio i spektakularnu promociju u prepunom Domu spotova. Na Sea Staru već udomaćeni protekle dvije godine, u lagunu Stella Maris dolaze i po treći put da još jednom prirede show za pamćenje.



Novosadski trap guru FOX na sceni je već 15 godina. Ipak, ključna godina za njega je 2013. kada se zacementirao u regionalnu trap scenu prvom srpskom trap classic pjesmom "Ceo Dan“, dok je "Sujetu zaboravi" značajno pomogla razvijanju trap žanra te ga svrstala među pionire trapa u Srbiji. Njegov album "Trap Guru Trap Boss" (2014.) uzburkao je domaću hip-hop scenu i donio mu višemiljunske poglede na Youtubeu. Svoju elokventnost u prenošenju iskustva s ulice duguje studiranju filozofije. Može se pohvaliti brojnim nastupima u Srbiji i inozemstvu, kao i svojom uspješnom linijom odjeće TGTB Wear. Surađivao je s mnogim velikim glazbenim imenima u regiji kao što su Rimski, Corona, Sajfer, Vuk Mob, Jala, Juice, Toni Der Assi, Rolex, KUKU$ i drugi. Zbog velike angažiranosti u otkrivanju mladih izvođača stekao je epitet "bijeli Gucci Mane".



"Drito sa Sea Stara“ u Stella Marisu će dodatno začiniti zagrebačka trap grupa Buntai, srpski trap kolektiv Hazze i perjanica tvrdog rapa Smoke Mardeljano. Dosad su svoj dolazak u lagunu Stella Maris potvrdili i elektronski biseri - revolucionar Sven Vath, karizmatična Nina Kraviz i nadolazeća zvijezda Ilario Alicante, kao i punokrvna techno postava u sastavu Enrico Sangiuliano, Petar Dundov, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique.

Uskoro nestaju ulaznice s visokih 50% uštede!
Sea Star festival održat će se 24. i 25. svibnja u očaravajućoj laguni Stella Maris u Umagu, uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. svibnja. U prodaji su festivalske ulaznice po promotivnoj cijeni od samo 229 kn što je velikih 50% uštede u odnosu na finalnu cijenu, dok se VIP Gold ulaznice trenutno prodaju po cijeni od 750 kn. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima te online u sustavima Ticketshop.hr i Entrio.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.06.2019. 9:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[5.4.2019.] Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan potvrdila je dolazak na Sea Star Festival i to u okviru velike svjetske turneje na kojoj rasprodaju neke od najvećih arena u Americi i Europi! Nakon nastupa u Berlinu, Londonu, Parizu i drugim europskim metropolama, Wu-Tang Clan stižu u Umag, a njihov nastup na Addiko Tesla pozornici, bit će ekskluzivan za cijelu središnju, južnu i istočnu Europu! U Istri se očekuje desetine tisuća fanova iz cijele regije i brojnih zemalja koje nije obuhvatila njihova ovogodišnja "Gods of Rap" turneja, u okviru koje obilježavaju 25 godina od izlaska možda i najutjecajnijeg rap albuma - "Enter the Wu-Tang (36 Chambers)"! Pregovori oko nastupa u Umagu trajali su čak sedam mjeseci, a glavni razlog je insistiranje organizatora Sea Stara da cijena ulaznica bude maksimalno prilagođena domaćoj i regionalnoj publici i ostane višestruko manja u odnosu na ostatak njihove turneje. Cijena ulaznice za Sea Star sa 50% popusta trenutno iznosi 229 kn za oba dana festivala, a zbog ogromnog interesa iz svih krajeva Europe, ova cjena bit će aktualna najkasnije do 15. travnja. Wu-Tang Clan se pridružuje moćnoj postavi već potvrđenih izvođača za Sea Star koju čine vodeći techno izvođači današnjice Sven Väth i Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, dobitnik Ibiza Awards nagrade za najboljeg techno DJ-a Ilario Alicante, autor najprodavanijeg techno izdanja na Beatportu Enrico Sangiuliano, i brojni drugi!

Wu-Tang Clan to headline Sea Star Festival 2019:



Svjetski mediji za Wu Tang Clan imaju samo riječi hvale pa ih tako Rolling Stone naziva „najboljom rap grupom ikada“, a NME „jednim od najboljih glazbenika desetljeća“, dok Fact dodaje kako su „redefinirali samu srž hip hopa“. U toj ocjeni složne su i hip-hop zvijezde Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Rick Ross, A$AP Rocky i brojni drugi, koji o Wu-Tangu govore u superlativima i navode ih kao svoje uzore. Nije tajna ni da je njihov rad imao direktan utjecaj i na stariju gardu kao što su Jay Z, Nas, Snopp Dogg i The Notorious B.I.G.

Sanjin Đukić, direktor Sea Star festivala istaknuo je da je Wu Tang Clan sastav na čijoj glazbi su odrasle generacije i koji je oblikovao hip-hop scenu kakvu je vidimo danas: "Imati veliki Wu-Tang Clan u punoj postavi na turneji kojom se obilježava 25 godina jednog od najvažnijih albuma u povijesti je samo po sebi glazbeni, kulturni i turistički događaj bez premca! Uložili smo jako puno napora da ovu obljetničku turneju, rezerviranu isključivo za ogromne arene u Americi i Zapadnoj Europi, skrenemo preko 2000km i dovedemo u Umag te očekujemo pravi desant na Stella Maris njihovih fanova iz svih krajeva Europe!"

"Kada smo pravili Sea Star vodili smo se vrijednostima s kojima smo i EXIT izgradili u jedan od vodećih svjetskih festivala, stavljajući domaću i regionalnu publiku na prvo mjesto i insistirajući da im cijene naših ulaznica uvijek budu pristupačne", izjavio je na konferenciji za novinare Sagor Mešković, direktor komunikacija u Exitu i dodao da nije bilo lako osigurati ovakav booking. "Zbog toga su pregovori s menadžmentom Wu-Tang Clana trajali mjesecima, ali smo ih uspjeli dobiti i osigurati da regionalna publika ima najniže cijene ulaznica, koje se na njihovoj turneji ove godine kreću i preko stotinu eura. Osobno sam sretan što ih ponovno dovodimo na ove prostore, jer njihov gotovo mitski koncert na Exitu iz 2007. godine neću zaboraviti dok sam živ", izjavio je Mešković.



Phat Phillie i Frx, osnivači Blackouta i dva velika hip hop autoriteta, složni su u ocjeni da su se Wu Tang Clan već s prvim albumom upisali u povijest: "Sada, na njegovu 25. obljetnicu s velikim pravom ga smatramo nosećim stupom cijelog hip hopa, ne samo onog iz Golden ere. Ogromna snaga benda ležala je oduvijek i u kolektivu. Wu Tang su jedinstven skup nevjerojatno kreativnih glazbenika i lirično superiornih MC-a, neusporediv s bilo čim na sceni".



Njujorški rap revolucionari zaslužni su za tektonske promjene u svom žanru još od spomenutog debija iz 1993., a koji i danas pruža osnovu za mlade naraštaje žedne vrhunskog hip-hopa. Formirani 1992. u New Yorku, Wu-Tang Clan se smatra najvećom grupom u povijesti hip hopa. Inspiraciju su vukli iz kung-fu filmova i stripova o superherojima, a zaslužni za neke od krucijalnih hip hop pjesama s kojima su rastavili i ponovno postavili čitav žanr. Kompletna postava koju čine vođa i vizionar RZA te ostali Wu-Tang ratnici GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa i Cappadonna je legendarna upravo zbog snage, osobnosti i karaktera svakog pojedinog člana čija je privrženost klanu toliko jaka da se međusobno doživljavaju kao obitelj.



Talent im je prepoznat i zabilježen brojnim nagradama, od osvajanja Grammyja (Method Man) pa do titule najutjecajnijeg glazbenog sastava u zadnjih 10 godina koju im je dodijelio NME. Posljednje dvije godine ispunjavaju i uvjete za ulazak u Rock And Roll Hall Of Fame oko čega se nedavno izjasnio i RZA: „Mislim da bi trebali ući, no moglo bi potrajati dok se to dogodi. To bi bilo dobro za nas i za rock and roll jer je hip hop glazba koja uzima iz svakog žanra, a pogotovo iz rocka.“ Bogata Wu-Tang ostavština gurnula je cijeli žanr prema naprijed, a proučavajući riječi pjesama čak 85 hip hop izvođača, dizajner i data znanstvenik Matt Daniels postavio je ljestvicu onih s najvećim vokabularom te su Wu-Tang završili na impresivnom šestom mjestu, dok solo projekti članova također dominiraju listom – GZA na 2. mjestu, RZA na 7., Ghostface na 9., Raekwon na 20. te Method Man na 23. što dokazuje potpunu nadmoć i neosporivu nadarenost kako kolektiva, tako i njegovih pojedinaca. Njihova svestranost proteže se i na polja van glazbe - RZA i Method Man su ostvareni glumci, dok je GZA znanstveni predavač u školama i na fakultetima.

Na Sea Star dolaze i najveće elektronske zvijezde današnjice!
Dosad potvrđena imena lineupa čine bogovi elektronike Sven Vath, Nina Kraviz, Ilario Alicante, Enrico Sangiuliano, Petar Dundov te DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, kao i vrsna hip hop postava u suradnji s Dritom, najvećim regionalnim klupskim trap i hip hop festivalom koju čine nova neo soul i R&B diva IAMDDB, Vojko V, Krankšvester, FOX, High5, Buntai, Smoke Mardeljano i Hazze.

Ulaznice brzo nestaju - aktualne cijene najkasnije do 15. travnja!
Sea Star festival održat će se 24. i 25. svibnja u egzotičnoj laguni Stella Maris u Umagu, uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. svibnja. Festivalske ulaznice po promotivnoj cijeni od samo 229 kn što je velikih 50% uštede u odnosu na finalnu cijenu, bit će u prodaji još samo do 15. travnja, ili ranije, do isteka zaliha, nakon čega će cijena kompleta ulaznica biti viša.

Smještaj za Sea Star već od 7 €!
Posjetitelji Sea Stara mogu rezervirati noćenja u premium kampu te u apartmanima, bungalovima, hotelima, mobilnim kućama, kao i u luksuznim vilama na samoj obali mora i to po cijenama već od 7 € po noćenju za kamp i 8 € dnevno za apartmane. Službena turistička organizacija EXIT festivala EXIT Trip u ponudi ima i izuzetno pristupačne turističke pakete, koji uz ulaznice u ponudi imaju i prijevoz i široku lepezu vrhunskog smještaja u Umagu, a cijene se kreću već od 42 € po paketu za smještaj u premium kampu, dok posjetitelji mogu rezervirati noćenja u apartmanima, bungalovima, hotelima, mobilnim kućama, kao i u luksuznim vilama na samoj obali mora. Odlična opremljenost, predivno prirodno okruženje i dodatni sadržaji te blizina mora i samog festivala čine ove smještajne jedinice idealnim mjestima za napuniti energiju potrebnu za super festivalski provod. Više detalja o turističkim paketima i smještajnim jedinicama dostupno je na službenoj stranici Sea Star festivala.


[2.4.2019.]I prošlog ljeta EXIT je spremio istinski "Arenamagedon" ali ovogodišna postava svjetski famozne mts Dance Arene ipak donosi svoje najjače izdanje ikad! Vijest da je Carl Cox prvi objavio svoj povratak na jedan od najvećih svjetskih raveova na otvorenom, odjeknula je širom svijeta, a njemu su se ubrzo pridružili i sve vodeće elektronske zvijezde današnjice Paul Kalkbrenner, Amelie Lens, Maceo Plex, Jeff Mills, Charlotte de Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Dax J, Monika Kruse, Adriatique, Satori, Johannes Brecht i brojni drugi. Ovu "galaktičku" postavu kompletirat će nitko drugi nego današnji kralj Ibize i najpopularniji svjetski DJ porijeklom s ovih prostora, Mladen Solomun! Popularni šef house scene ove godine stiže u svom čuvenom "+1" formatu uz istoimeni party s kojim je osvojio fanove koji ga iz cijelog svijeta dolaze slušati na Ibizu. Krajnje specifične "Solomun +1" party u čuvenom klubu Pacha smatraju se trenutno najpopularnijim na španjolskom otoku, najvažnijoj svjetskoj destinaciji za noćni provod, a format u kojem Mladen svake nedjelje poziva jednog specijalnog gosta da s njim nastupa cijelu noć, pokazao se kao pun pogodak! Duh Ibize, kojom ležerno vlada već godinama unatrag, na EXIT donijet će uz pomoć ne jednog, već dva gosta za ovu specijalnu priliku! Na Petrovaradinskoj tvrđavi pridružit će mu se vodeći svjetski duo današnje techno i house scene Tale of Us, koji mu uvek gostuju u samoj završnici "Solomun +1" sezone, baš kao i on u finalu njihovog serijala "Afterlife" partyja, zbog čega su mnogi upravo ovaj "back2back" par proglasili za trenutno najtraženiji na svijetu! Ovaj udarni trio u subotu, 6. srpnja "preuzet će" zapovjedništvo nad gigantskom pozornicom na čak šest sati, i to prvo zasebno, a potom i u zajedničkom, dvosatnom nastupu!

Solomun +1 with Tale of Us at EXIT Festival 2019:



Svake nedjelje na Ibizi tijekom izuzetno duge, gotovo petomjesečne ljetne sezone, Solomun osobno bira jednog gosta s kojim dijeli DJ pult u uvek rasprodanom klubu Pacha, a ovaj serijal partyja ostvario je međunarodni uspjeh uz razne Mladenove goste kao što su Sven Vath, Dixon, Black Coffee, DJ Tennis, ali i mnogi drugi umjetnici među kojima je od ljetos i beogradski umjetnik Vladimir Ivković! Za ovu specijalnu priliku odabrao je Tale of Us, talijanski dvojac koji se trenutno nalazi na vrhuncu svoje izuzetno uspješne karijere, a njihov nastup na prošlom izdanju EXIT festivala, ocijenjen je kao jedan od najboljih u posljednjih nekoliko godina. Karm i Mateo nepovratno su osvojili klupsku scenu stvarima kao što su „Another Earth“, "Northern Star", "Monument" i druge, ali i s jednom od najpopularnijih etiketa u posljednjih nekoliko godina.

Uz lokacije kao što su Miami, New York, Pariz, Tulum i naravno, Ibiza, na ekskluzivnoj mapi od ove godine nalazi se i Novi Sad kao dom Exita, glazbenog festivala za koji je Solomun rekao da mu je "jedna od najboljih stvari koju je u životu doživio"! Svoj pohod na svjetski vrh, Solomun je započeo, između ostalog, upravo na EXIT festivalu još 2010. godine kada je prvi put nastupio u uvijek posebnom završnom terminu u ranim jutarnjim satima! Neraskidiva povezanost s festivalom na Petrovaradinskoj tvrđavi potvrđena je i prošle godine, kada je prepunoj Areni „isporučio“ krajnje inspiriran set, potvrđujući svoj status jednog od suvremenih rezidenata Exita te ga je publika ovacijama navela da nastup produži još pola sata! Dobitnik prestižne DJ Awards nagrade za najbolji melodični house i techno u 2018. godini izgleda stiže sve – uz čelne pozicije u izdavačkoj kući Diynamic koja je nedavno proslavila 100. izdanje, nalazi vremena da uz Tale of Us bude glavni lik u najpopularnijoj video igri GTA, ali i da na svjetskoj pozornici predstavlja talent koje ovo podneblje pruža.



Petrovaradinsku tvrđavu na sljedećem izdanju EXIT festivala od 4. do 7. srpnja pohodit će neka od najaktualnijih imena, ali i žive legende svjetske glazbene scene, među kojima su rock titani The Cure, te Greta Van Fleet, Carl Cox, Skepta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Desiigner, Lost Frequencies, IAMDDB, Sofi Tukker, Tom Walker, Maceo Plex, Solomun, Tale of Us, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, Phil Anselmo & The Illegals, Tarja Turunen, 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Whitechapel, Atheist Rap, Arcturus, Total Chaos, kao i druga velika imena koja će biti objavljena u sljedećim nedeljama.

Ulaznice za EXIT po promo cijenama samo do 12. travnja!

Zbog ogromnog interesa za EXIT, četverodnevna (4. - 7. srpnja) ulaznica za festival po promotivnoj cijeni od 445 kn, što predstavlja visokih 55% uštede, bit će u prodaji još samo do petka, 12. travnja do kraja dana. Nakon toga, cijena kompleta ulaznica za EXIT bit će viša. Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 220 kn za parter i 345 kn za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. srpnja 799 kn. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice exitfest.org.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.06.2019. 14:50 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[16.4.2019.] Sarajevo je protekle subote bilo epicentar ljubavi u regiji, a sve u okviru velike društvene kampanje #ShareLove koja za cilj ima stvaranje i širenje dobrih susjedskih odnosa i poticanje mira i tolerancije. U zgradi RTV Doma u Sarajevu održana je panel diskusija “Tiha balkanska većina”, kao i veliki #ShareLove tulum sa zvučnim imenima elektronske scene. Značajnu podršku ovoj regionalnoj akciji prvi put je pružio i “Balkan Tube Fest”, održan istog dana u Sarajevu, i to kroz freestyle rap najpopularnijeg regionalnog youtubera Bake Praseta i Najboljih ortaka! Kampanju #ShareLove pokrenula je EXIT fondacija iz Novog Sada, u suradnji s Munja Inkubatorom Društvenih Inovacija iz Sarajeva, najposjećenijom info platformom za osnaživanje mladih hocu.ba, a uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini.

BalkanTube Fest Sarajevo 2019 - SHARE LOVE by Baka Prase i Najbolji ortaci:


Uvod u pravi #ShareLove spektakl, koji je u subotu drmao Sarajevo, bio je nastup Bake Praseta i Najboljih ortaka te popularnih YouTube zvijezda. Njihove freestyle rime bile su inspirirane kako akcijom širenja ljubavi, tako i platformom “Tihe balkanske većine” koju je EXIT formirao 2016. godine, okupivši istaknute javne ličnosti koje su ustale protiv rastućih tenzija među državama u regiji. Oduševljenu publiku “Balkan Tube Festa” Baka Prase i ekipa doveli su do ushićenja porukama poput onih da “EXIT spaja” i da je “u Sarajevu najjača raja”!



Na tribini “Tihe balkanske većine”, održanoj u popodnevnim satima u RTV Domu, govornici su bili ujedinjeni u tome da mladi trebaju stvarati svjetlu budućnost Balkana kroz konkretne akcije, inovacije, kreativnost i međusobno povezivanje.

Ivan Petrović, predsjednik UO Exit fondacije, koja je pokretač regionalne akcije #ShareLove, istakao je da Exit uvijek šalje pozitivne poruke i pozvao mlade da generiraju pozitivne promjene kroz rad na vlastitom razvoju i unapređenju svog okruženja: “Ključno je da svatko napravi koliko može, a nakon toga udruženi možemo pomjeriti planine. Postoje u biti samo dva pola: na jednoj strani je ljubav, a na drugoj je strah. Sve što treba napraviti je da budete na pozitivnoj strani, na kojoj su ljubav i radost, da svoje akcije i pažnju usmjerite u tom pravcu, da se udružite s ljudima koji pozitivno vibriraju, i onda se događaju čuda.”

Na pitanje voditeljice panela Aide Alilović Jokanović što bi trebalo konkretno da se napravi kako bi se stanje na Balkanu popravilo, direktor Inkubatora društvenih inovacija „Munja“ Jan Zlatan Kulenović podcrtao je nekoliko stvari: “Mladi ljudi prije svega moraju biti proaktivni. Jure će svojim primjerom sigurno motivirati druge da djeluju i samo tako se može stvoriti pozitivni domino učinak. Druga važna stvar je kritičko razmišljanje, jer se ponekad moramo staviti u poziciju drugih ljudi kako bismo ih dobro razumjeli”, rekao je Kulenović i ispričao kako se osobnim kontaktima najbolje ruše predrasude.

Ida Prester, frontmenica “Maike” i “Lollobrigide”, rekla je kako je svog muža upoznala na EXIT festivalu, čime na najbolji način dokazuje da je dio “Tihe balkanske većine": “Ja radim svuda gdje se priča naš jezik i uvijek nosim tu poruku da se mi svi znamo i razumijemo, samo trebamo biti dovoljno pametni da se spojimo i napravimo nešto konstruktivno.”

Publici koja je aktivno sudjelovala na panelu obratio se i Jure Zubčić, aktivist iz Zadra, čiji je akt ispravljanja grafita mržnje u natpis ljubavi u Zadru uzburkao regiju, izjavio je kako svatko ima svoj način da se bori protiv nacionalizma: “Svi smo ovdje drukčiji, netko možda neće uzeti sprej, ali će napraviti nešto drugo. Vjerujem da svi u sebi imamo nagon da reagiramo na ksenofobiju i ne trebamo se bojati djelovati protiv toga, jer postoji ta tiha balkanska većina koja daje podršku i stoji iza ispravnih postupaka.”

Nemanja Cvetković, predsjednik udruženja “Balkanac”, čiji je dokumentarni film “Kuća je tamo gde su mi prijatelji” bio premijerno prikazan nakon panela, istakao je da mladi moraju biti pokretačka snaga regionalnog povezivanja i promjene društva konkretnim djelovanjem.

Pozitivna atmosfera doživjela je vrhunac u večernjim satima kada je u istom prostoru održana i veliki #ShareLove tulum, u organizaciji EXIT festivala i Garden of Dreams, a uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini. Publiku iz cijele regije su na nogama do jutarnjih sati držali danski DJ Matthew Dekay, kao i elektronski umjetnici iz svih republika bivše Jugoslavije After Affair b2b Kristijan Molnar, Alex Ranerro b2b Lawrence Klein i DJ Flooder b2b P.S.

#ShareLove kampanja traje do 1. lipnja
Društvena kampanja #ShareLove poziva ljude da na svojim društvenim mrežama podijele pozitivne poruke i primjere regionalne tolerancije, a najbolje i najautentičnije Instagram i Facebook objave koje sadrže i obavezne hashtagove #sharelove i #tihabalkanskavecina, bit će nagrađeni ulaznicama za EXIT, Sea Dance i Sea Star festivale. Akcija traje do 1. lipnja, a prikupljene poruke bit će upućene direktno s pozornica na Exitu i drugim festivalima širom regije.


[10.4.2019.] Svakog srpnja, Addiko Fusion pozornica na EXIT festivalu, u skladu sa svojim dvodesetljetnim imenom i konceptom, publici na gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave isporuči pažljiv miks žanrova iz svih dijelova glazbenog spektra. I ovog ljeta, od 4. do 7. srpnja okupit će na jednom mjestu brojna kultna imena, ali i heroje novih generacija, a svoje nastupe već su potvrdili nekadašnja pjevačica čuvene grupe Nightwish i metal diva opernog vokala Tarja Turunen te legendarni britanski ska sastav The Selecter, kao i novosadski pankeri Atheist Rap koji će upravo na Exitu proslaviti 30 godina rada i to u postavi koja samo za ovu priliku uključuje i čuvenog Pećinka. Da na Fusionu po tradiciji nikad ne pofali i pravih repera pobrinut će se uvijek britka na mikrofonu Sajsi MC i neprikosnoveni hip-hop trio Bad Copy, čiji su nastupi na Fusionu uvijek krcati dokle pogled seže. A svima njima od danas se pridružuje Svemirko, bend specifičnog zvuka koji je trenutno u žiži regionalne pažnje i zvukom neodoljivo podsjeća na veliki The Cure! Tu su još i mančesterska indie četvorka The K’s te cijela plejada dokazanih regionalnih bendova koju čine Eyesburn, Samostalni referenti, Elvis Jackson, Kal, Sixth June, Mongooz And The Magnet, ABOP i Raiven te novi makedonski dramsko-glazbeni projekt Crnila Remix! Ipak, posebno mjesto u srcu ljubitelja Addiko Fusion pozornice rezervirano je za maestra panonske šansone Zvonka Bogdana, čiji koncerti na Exitu su nešto što bi svako morao nekad da doživi.



Prikladno je da prvog dana festivala, 4. srpnja, kada na Addiko Fusion pozornici nastupa kultni ska sastav The Selecter, EXIT ugosti i domaće legende ove scene, Samostalne referente, najdugovječniji domaći ska bend koji već 23 godine osvajaju svojom plesnom mješavinom punk i ska glazbe, a ove godine razveselit će regiju i novim albumom! Istog dana, svježe lice regionalnog elektropopa i slovenska višestruko talentirana umjetnica Raiven publici će predstaviti svoje pjesme, među kojima će se naći „Sijaj“ i „Jadra“ koje zajedno broje gotovo pola milijuna YouTube pregleda!

Već idućeg dana, u petak 5. srpnja, nadaleko čuvenu glazbenu inovativnost i talent Manchestera pokazat će The K’s, uzbudljiva indie četvorka koji su skrenuli pažnju na sebe debi singlom „Sarajevo“ koji je postao hit na svim glazbenim platformama. Prisutne će istog dana na pravo putovanje kroz žanrove povesti i poznati slovenski bend Elvis Jackson, koji već 20 godina priređuje nastupe nabijene energijom i pjesmama u kojima se prepliću ska, punk, reggae, metal i rock i koje su ih odvele na neke od najvećih europskih glazbenih događaja! Za jake gitarske rifove drugog dana festivala bit će zadužen multikulturalni sastav Mongooz And The Magnet, čiji su članovi porijeklom iz Mađarske, Norveške i Irske, a za čiji je proboj na glazbenoj sceni zaslužan upravo njihov rock blues zvuk koji osvaja na prvo slušanje!

Trećeg dana festivala, scena će biti rezervirana za čuveni crossover sastav Eyesburn koji upravo ove godine obilježava veliki jubilej – 20 godina od prvog velikog nastupa, a prošlog mjeseca održali su dugo očekivani povratnički koncert u Hali sportova koju su napunili gotovo do posljednjeg mjesta! Njihov povratak u velikom stilu na scenu prati i novi spot za pesmu „War Control“ koja je nedavno postala punoljetna i dio je kultnog „Fool Control“ albuma koji je nesumnjivo definirao čitavu generaciju, dok je u isto vreme ostao aktualan koliko i tada, a Eyesburn obećava i nove pjesme u bliskoj budućnosti. Synthpop valove u subotu donijet će voljeni domaći dvojac Sixth June koji je bazu fanova u Srbiji i šire, između ostalog u Njemačkoj, stekao pjesmama kao što je „Drowning“ koja broji gotovo 700 tisuća YouTube pregleda, a o njihovom statusu najbolje govori činjenica da su promociju jednog od albuma imali u čuvenom berlinskom klubu Berghain, dok se do kraja godine očekuje novo izdanje! Glazbeno šarenilo na Addiko Fusion pozornici toga dana demonstrirat će i beogradski sastav Kal, čiji su pravac pojedini inozemni kritičari opisali kao Rock’n'Roma, a koji ih je doveo na scene festivalskih giganata poput danskog Roskildea i mađarskog Sziget festivala, a surađivali su s poznatim imenima među kojima je Rambo Amadeus. Eksperimentalnu stranu glazbe, i umjetnosti uopće, publici će prikazati Crnila Remix, prva i jedina hip-hop predstava u regiji! Ovaj potpuno drukčiji pogled na klasičnu dramu, koju u originalu potpisuje jedan od najeminentnijih makedonskih dramaturga Kole Časule, postavljen je u kontekst modernog hip-hop albuma s tekstovima popularne makedonske grupe „Zad Agolot“.

Novi val imena donosi i jednu od najvećih senzacija na balkanskoj glazbenoj sceni koja će nastupiti na samoj završnici festivala, u nedjelju 7. srpnja - elektropop sastav iz Hrvatske, Svemirko! Ova petorka zaraznog synth zvuka svoju bazu fanova okupila je albumima „Vanilija“ i „Tunguzija“, a pjesme poput „Žena od vanilije“ i „Miris grada“, bez problema „pokupile“ su preko 200 tisuća Youtube pregleda! Zanimljivo je i da ih domaći mediji uspoređuju s obožavanim jugoslavenskim novim valom, ali i bendovima poput The Cure, koji također stižu na ovogodišnji EXIT! Iz susjedstva stiže i audiovizualni sastav ABOP, koji će publiku natjerati na pokret svojom elektronskom glazbom koju uživo izvode te će se Addiko Fusion pozornica zajamčeno pretvoriti u žurku na otvorenom! Živa ritam mašina iz Zagreba već godinama puni veliki broj klubova zahvaljujući pet vrsnih glazbenika koji su nedavno nominirani na Berlin Music Video Awards za spot „Right Now“! Nakon dvije godine, na pozornicu koju mnogi smatraju miljenicom EXIT festivala, vraća se legendarni Zvonko Bogdan, a čiji se posljednji nastup na tvrđavi i dalje prepričava zbog nevjerojatne količine pozitivne energije koja je vladala između publike i čuvenog pjevača.

Još samo tri dana - aktualne cijene najkasnije do petka!
Zbog ogromnog interesa za EXIT, četverodnevna (4.-7. srpnja) ulaznica za festival po cijeni od 445 kn, što predstavlja visokih 55% uštede, bit će u prodaji najkasnije do petka, 12. travnja do ponoći. Nakon toga, cijena kompleta ulaznica za EXIT bit će viša. Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 220 kn za parter i 345 kn za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. srpnja 799 kn. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.07.2019. 13:12 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[18.4.2019.] Kolosalna mts Dance Arena nedavno je popunila svoje dosad najmoćnije izdanje sastavljeno od najvećih svjetskih zvijezda današnjice, a međunarodno hvaljena pozornica EXIT festivala No Sleep Novi Sad svoja nova pojačanja donosi ravno iz Južne Amerike! Nakon što je EXIT 30. ožujka održao svoj prvi No Sleep Brasil party u Sao Paulu, i to u najistaknutijem južnoameričkom klubu D-edge, vrijeme je da Brazilci uzvrate posjet i osvoje Petrovaradinsku tvrđavu na jednu noć, u petak 5. srpnja. Pod zastavom ovog globalno prepoznatljivog brazilskog kluba kojeg od 2003. godine svakog mjeseca posjeti preko 20.000 posjetitelja, uz futuristički dizajn, karakterizira ga i velika glazbena širina pa je za Novi Sad odabrana postava koja počinje uz house, prelazi na progressive pa zatim na tech-house i acid, da bi u finalu prešla u punokrvni techno! Posebno za ovu priliku, u petak 5. srpnja na #NSNS2019 dolaze furiozni britanski techno mag Blawan, izuzetna talijanska glazbenica Giorgia Angiuli te njeni sunarodnjaci iz trenutno jednog od najtraženijih elektronskih tandema 999999999! Tu su rezidenti kluba, južnoamerička heroina BLANCAh i srpsko-brazilski duo Duc in Altum, koje u pohodu na Petrovaradinsku tvrđavu predvodi osnivač kluba D-edge Renato Ratier, dok će ove noći jedan od središnjih slotova zauzeti domaći izvođači i No Sleep rezidenti u svom premijernom zajedničkom "live" setu Lag i Monosaccharide!



Jedna od zvijezda večeri nesumnjivo bit će Jamie Roberts, poznatiji kao Blawan, koji je tijekom proteklog desetljeća svojim talentom i umijećem postao maestro vlastitog techno univerzuma. Njegov prošlogodišnji debi solo album „Wet Will Always Dry“ proglašen je od strane renomiranog DJ Maga za najbolji britanski elektronski album, a uz pregršt drugih pseudonima, kao i uz vlastitu etiketu TERNESC preko kojeg je željnoj publici isporučio analogne produkcije i live setove, Blawan je zacementirao svoje mjesto svježeg lica žestokog industrial techno zvuka. Do sada neviđeni live nastup na No Sleep Novi Sad pozornici priredit će Giorgia Angiuli, poznata po svom eklektičnom pristupu glazbi. S pozadinom obrazovanja u klasičnoj glazbi i kao multi instrumentalistica, Angiuli je svjetski poznata zbog umješnosti kombiniranja klavijature i drugih instrumenata, svojeg glasa, i najzanimljivije, raznoraznih dječjih igračaka, s krajnjim proizvodom vibrirajućeg i energičnog zvuka koji osvaja! Prošlu godinu uspješno je zaokružila izdavši EP „No Body No Pain“, ali i debi album „In a Pink Bubble“ za izdavačku kuću Stil Vor Talent. Još jedan upečatljiv live techno nastup stiže u apstraktnom pakiranju 999999999 (Ninetimesnine), dvojca koji je za kratko vreme postao jedan od najtraženijih na europskoj i svjetskoj sceni zahvaljujući svom sirovom, intenzivnom i improviziranom zvuku, a to potvrđuje i činjenica da su njihova prva tri izdanja na njihovoj istoimenoj etiketi, kao i gostovanje na posebnom Planet Rhythm vinil izdanju pod nazivom „303“, rasprodani za samo nekoliko sati!



„Mozak“ iza megauspješnog kluba D-Edge nesumnjivo je njegov vlasnik, Renato Ratier, koji je sebe izgradio i kao ključno ime svjetske DJ scene. Multitasker Ratier svoje DJ umijeće dokazuje mješavinom utjecaja kao što su Chicago house, electro rock, techno, disco i minimal, a u njegovoj impresivnoj biografiji izdvaja se i stavka kao jednog od vlasnika i rezidenta brazilskog Warung Beach kluba koji mnogi opisuju kao rajski i koji se našao na Mixmag listi najboljih svjetskih klubova! Društvo u petak, 5. srpnja, Ratieru pravit će i BLANCAh, jedna od rezidentica D-Edge kluba koja je u svojoj gotovo dvadesetogodišnjoj karijeri ostavila trag uz pomoć melodičnih kompozicija te inovativnih i mračnih dionica, a prošlu godinu obilježila je, između ostalog, originalnim miksom „Apneia“ izdanim za etiketu Timeless Moment. Snagu domaće scene i umješnost u live formatu toga dana zajedno pokazat će novosadski DJ i producent već bogate internacionalne karijere, Lag, uz beogradski tandem Monosaccharide koji ne prestaje podizati ljestvicu svojim zavodljivim techno zvukom koji uključuje utjecaje iz najrazličitijih glazbenih žanrova. Impresivnu postavu drugog dana EXIT festivala zaokružit će rezidenti D-Edge kluba, dvojac Duc in Altum koji čine bračni par Eric Frizzo Jonsson i Arjana Vrhovac Jonsson, rođena i odrasla u Srbiji!

Ulovi svoju EXIT ulaznicu ovaj tjedan i uštedi čak 45%!

Trenutno je u prodaji ograničen kontingent kompleta EXIT karata po cijeni od 475 kn, što predstavlja visokih 45% uštede u odnosu na završnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 220 kn za parter i 345 kn za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. srpnja 799 kn. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice exitfest.org.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.07.2019. 10:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[29.4.2019.] Nakon što su ovogodišnju impresivnu listu EXIT headlinera otvorili glazbeni giganti The Cure, upravo je objavljeno da na Petrovaradinsku tvrđavu stižu i možda trenutno najpopularnije svjetske zvijezde nove generacije, američki hit sastav The Chainsmokers! Njihova fantastična popularnost u samo posljednjih pet godina donijela im je vrtoglavih deset milijardi YouTube pregleda te nevjerojatne 24 nagrade, uz čak 76 nominacija, od čega jednu Grammy, tri MTV i čak sedam Billboard nagrada! Sve to uspjeli su uz samo dva studijska albuma, kao i 34 singla, od čega je njih 19 dobilo i svoj video spot, čime ovaj ultimativni hit duo svojim uspjesima iza sebe ostavlja i zvijezde poput Lady Gage, Davida Guette i Calvina Harrisa. Osvojili su podjednako sve vodeće globalne glazbene top liste, kao i naslovnice najtiražnijih svjetskih medija, dok ih je Los Angeles Times nedavno predstavio kao najveće pop zvijezde Amerike. Koliki je velik njihov međunarodni ugled govori i činjenica da je čak i čuveni Coldplay pristao na gostovanje kao drugopotpisani u planetarnom hitu "Something Just Like This"! Chainsmokersi se tako pridružuju zvjezdanom programu ovogodišnjeg izdanja EXIT festivala, koji uz The Cure, predvode vodeće rock and roll, hip-hop i elektronske zvijezde današnjice, Greta Van Fleet, Carl Cox, Skepta, DJ Snake, Paul Kalkbrenner, Dimitri Vegas i Like Mike, Solomun, Desiigner, Amelie Lens, Boris Brejcha i mnogi drugi.

World's hottest hit duo The Chainsmokers at EXIT 2019:


Mnogi predviđaju da će njihov treći album, najavljen za ovu godinu, dodatno učvrstiti njihovu dominaciju na glazbenoj sceni, a s ovakvim mišljenjem složan je i čuveni glazbeni kritičar Dragan Ambrozić: „Chainsmokersi predstavljaju jedan od najvećih pop sastava koji se pojavio u posljednje vrijeme na globalnoj glazbenoj sceni. Brzina njihovog uspona na svjetski tron predstavlja poseban fenomen i prava je rijetkost u glazbenim krugovima. Ne izgleda kao da će uskoro otići s njega." Upravo zato se i očekuje da će glavna pozornica EXIT festivala u petak, 5. srpnja, kada je budu preuzeli Chainsmokersi, brzo stići do maksimalnog kapaciteta!



Neumorni tandem čine Alex Pall i Drew Taggart, koji suradnju počinju 2012. godine u New Yorku radeći remikse za indie rock bendove i već od 2013. kreću nizati prve singlove, koji redom bilježe uspjehe na američkoj dance sceni. Prvu multiplatinastu nakladu i Top 10 plasman na američkoj listi stiže uz singl "Roses", a već iduće godine izbacuju "Don't Let Me Down" s kojom osvajaju cijeli planet i svoj prvi Grammy! Slijede nastupi na najvećim festivalima i desetine novih hitova, među kojima i sedmostruko platinasti hit „Closer“ koji drži rekord kao pjesma koja se u 2016. najduže zadržala na prvom mjestu. Njihov album prvijenac „Memories... Do Not Open“ lansirao ih je ravno na prvo mjesto liste najboljih albuma, a među pjesmama s ovog izdanja nalazi se i dvostruko platinasta „Paris“, prema kojoj će se uskoro snimiti i film! Njihova pjesma „Something Just Like This“, koju su snimili s jednim od najvećih bendova u modernoj glazbenoj povijesti, sastavom Coldplay, najdugovječnija je pjesma na dance top listi, a odmah iza nje nalazi se „Lean On“ koju potpisuje još jedna zvijezda ovogodišnjeg Exita, DJ Snake! Neumorni tandem već treću godinu zaredom je službeno i najuspješniji dance izvođač, a ovim postignućem može se pohvaliti još samo Lady Gaga! Prethodnu godinu pamtit će i po čak pet Top 10 singlova, čime su iza sebe ostavili teškaše Davida Guettu i Calvina Harrisa, koji im je nekada bio idol! Baš u godini kada dolaze na Petrovaradinsku tvrđavu, dvojac hitmakerskog dodira objavit će i treći, novi album „World War Joy“, a ovo izdanje, koje već svojim imenom najavljuje pjesme pune pozitivne energije, iznjedrilo je singl „Why Do You Love“ s popularnim sastavom 5 Seconds of Summer, a pjesma se za samo 24 sata našla na prvom mjestu iTunes liste!

Kupi 4, zgrabi 5: Počela popularna EXIT akcija "4+1"!

Od danas kreće i popularna "4+1" akcija, u kojoj društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za EXIT festival, petu dobiva na poklon, a trajat će dok se ne rasproda vrlo ograničen broj ulaznica za ovu akciju. Četverodnevne EXIT ulaznice trenutno su 475 kn, što je visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 220 kn za parter i 345 kn za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. srpnja 799 kn. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko službene stranice exitfest.org. Na stranici službene turističke agencije exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prijevoz.




[24.4.2019.] Bajaga, jedan od najvećih i najvažnijih rock autora našeg podneblja sa svojim će Instruktorima u subotu 25. svibnja pojačati zvjezdani line up fantastičnog trećeg Sea Stara koji predvode najveća hip hop grupa u povijesti Wu-Tang Clan, elektronski otac Sven Vath, karizmatična techno liderica Nina Kraviz, nadolazeća zvijezda Ilario Alicante, britanska trap-jazz umjetnica IAMDDB, najpoznatija hrvatska punk rock grupa Hladno pivo i jaka imena kao što su Vojko V, Fox, Krankšvester, High5, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock i mnogi drugi! Nakon što je lani oduševio preko 30.000 fanova na glavnoj pozornici Exita, u Umag stiže na Addiko Tesla stage gdje donosi bezbroj hitova iz 35 godina besprijekorne karijere uz koje su odrastale brojne generacije diljem regije. Bit će to ujedno i prvi put da Bajaga i Hladno pivo podijele pozornicu u Hrvatskoj nakon što su prošle godine održali veliku lekciju iz regionalne solidarnosti i međusobnog poštivanja u najboljem dobrosusjedskom duhu. Uz Bajagu i Instruktore svoj nastup na trećem izdanju umaškog festivala potvrdio je i možda najbolji istarski pop rock bend Nola, koji ove godine obilježava 25 godina rada. Udarnoj elektroničkoj postavi koju predvode Sven Vath i Nina Kraviz, pridružit će se i beogradski techno doajen svjetskog glasa Marko Nastić i famozna DJ-ica Lady Lee, dok će warm up za rap bogove Wu-Tang Clan pripremiti regionalni hip hop doajen Phat Phillie iz Blackouta. S objavljenim kompletnim postavama pozornica Exotic Laguna i Silent Octopus poznata je većina glazbenog programa Sea Star festivala, što znači da je pravo vrijeme za početak prodaje jednodnevnih ulaznica. Sutra, u srijedu 24. travnja, točno u 10:00, stižu prve jednodnevne ulaznice po poklon cijeni od svega 149 kn. Ova izuzetna cijena donosi čak 40% popusta u odnosu na finalnu, a na snazi bit će najdulje 24 sata ili znatno kraće ukoliko se već tijekom dana rasproda kompletna serija po ovoj, prvoj i najboljoj cijeni.

Bajaga na Sea Star festivalu:





Bajaga i Instruktori, regionalni rock heroji s preko 30 godina fantastične karijere usijat će, već uzavrelu atmosferu u prekrasnoj laguni Stella Maris. Ova ikona rocka posljednjih sezona doživljava ogroman uzlet u cijeloj regiji fantastično posjećenim nastupima na Main stageu EXIT-a i u zagrebačkoj Areni, a u Umag donosi vječne hitove poput „S druge strane jastuka“, „Tišina“, „Verujem ne verujem“, „Život je nekad siv nekad žut“, „Plavi safir“, „Godine prolaze“, „Kad hodaš“ i mnoge mnoge druge. Najpopularniji istarski pop rock bend Nola koji je nedavno proslavio prvih 25 godina glazbenog stvaralaštva popeti će se na festivalsku pozornicu uz svoje najvažnije radove „Dio tebe“ i „Iznad oblaka“, za koju su osvojili i Porin u kategoriji „pjesma godine”. Sjajnom elektronskom line upu Sea Stara pridružuje se Marko Nastić, povratnik na Sea Star, jedan od najvažnijih aktera regionalne glazbene scene i čovjek s više od 200 izdanja za svjetske labele te sjajna mlada DJ-ica Lady Lee. Kao idealan uvod u nastup Wu-Tang Clana DJ pult glavne pozornice preuzet će Phat Phillie, jedan od osnivača Blackouta i ponajveći promoter hip hopa u našoj regiji posljednjih 25 godina.



Objavom novog vala kompletirane je velika većina programa po danima dvije glavne pozornice festivala – Addiko Tesla stagea i Nautilus Arene. U petak 24. svibnja glavnu pozornicu zauzeti će elektronski otac Sven Vath, karizmatična techno liderica Nina Kraviz, nadolazeća zvijezda Ilario Alicante i britanska trap-jazz zvijezda IAMDDB, a uz njih i regijski asovi Vojko V, Fox i High5. Ista večer na Nautilus Areni u suradnji s Dritom donosi Krankšvester, Hazze, Buntai i Smoke Mardeljana kojima će podršku dati Tikach (In da klub), Yung Ile Sosa & Hourglass (Trepaj il krepaj) i Young Leø (In da klub).



U subotu, 25. svibnja, Addiko Tesla pozornica donosi najveću hip hop grupu u povijesti, mitski Wu-Tang Clan, sjajan regionalan trojac Bajaga & Instruktori, Hladno pivo i Nola te Mahmuta Orhana, Lady Lee i Phat Phillieja. Program na stadionu, složen u suradnji s Klubskom scenom donosi izuzetnu techno postavu koju čine Marko Nastić, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique. Uz njih potvrđena je dvodnevna postava za „najtišu“ pozornicu Sea Stara, Silent Octopus, koju čine Kiki B., Sin i Indy dok će atmosferu na Exotic Laguni obje večeri nabrijavati MC Choma, Tito, Jovan M i DJ Sesha.

Najbržima jednodnevne ulaznice za samo 149kn!

Početak prodaje jednodnevnih ulaznica po poklon cijeni od 149 kuna i uz uštedu od 40% starta 24. travnja točno u 10:00 i traje samo 24 sata ili do isteka zaliha. Uz jednodnevne ulaznice u prodaji će se naći i jednodnevni VIP Gold po 400 kn, a osim njih u ponudi se nalaze festivalske ulaznice po cijeni od 259 kn, uz uštedu od 35% od konačne cijene, te festivalski VIP Gold ulaznice po 750 kn. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima i online u sistemima Ticketshop.hr i Entrio te na seastarfestival.com. Sea Star festival održat će se 24. i 25. svibnja u predivnoj laguni Stella Maris u Umagu, uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. svibnja.

U ponudi je široka lepeza smještaja za sve posjetitelje Sea Star festivala. Stella Maris resort nudi premium kamp s četiri zvijezdice, u čiju cijenu je uračunato i korištenje bazena na otvorenom s morskom vodom, te bungalova, apartmana vila ili hotela koji se nalaze neposrednoj blizini festivalskog prostora. Ponude smještaja kreću se od nevjerojatnih 7€ za kamp, 8€ za bungalove i 10.8€ po osobi za noć za festivalske apartmane! Rezervacija smještaja i dodatne informacije o svim opcijama mogu se pronaći na stranici seastarfestival.com/smjestaj/.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: