Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vinska mušica Osijek: Iz Suze s ljubavlju - nova berba Vinarije Pinkert

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.04.2019. 9:39 
Naslov:  Vinska mušica Osijek: Iz Suze s ljubavlju - nova berba Vinarije Pinkert
12.04.2019. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iz Suze s ljubavlju, slogan je Vinarije Pinkert koju ugošćuje nakon dvije godine ponovno u Vinskoj mušici u petak, 12. travnja 2019. Vinarija prepoznatljiva po tulipanu na etiketi i s "recepturom" za vino dolazi s novom berbom, ali i novim promjenama.

Obitelj Pinkert imala je unatrag tri generacije vinogradare, od 1900. godine s prvim vinogradima na Banovu brdu i malim podrumom. S povratkom u Baranju i s početkom 21. stoljeća Zoltan Pinkert s kćeri Kristinom odlučuje pokrenuti vinski biznis. U četvrtoj generaciji stvorili su svoju vinsku priču. Godine 2011. buteljirali su svoje prvo vino - cabernet sauvignon. Obrađuju 15 hektara vinograda, a sva njihova vina nose oznaku "vrhunsko". Kristina Pinkert najstarija od tri Zoltanove kćer, koja je i zaslužna za tulipan na etiketi, odnedavno vodi jednu veliku vinariju u Dalmaciji, tako da je Zoltan opet glavni i odgovorni za vina iz Suze. Inače, otac i kćer su uzdigli frankovku na jedan viši nivo, ali su i vinari koji su odlučili u svojoj paleti imati podjednako zastupljena bijela i crvena vina. Iz njihova podruma izlaze cabernet sauvignon, merlot, frankovka, Cuvée, graševina, sauvignon blanc, chardonnay i muškat žuti te rose.

S obzirom na zanimljivu 2018. godinu kada je, kako su u šali, ali neki i u muci, vinari istoka Hrvatske govorili da je sve grožđe praktično dozrijevalo u isto vrijeme, bit će gušt kušati vina iz nove berbe koju potpisuje Zoltan.

U petak se ponovno okupljaju u 20 sati, kušat će vrhunsku graševinu berbe 2018., rose i muškat žuti 2018. potom merlot iz 2016. i frankovku iz 2017. godine, a bit će tu i pokoje iznenađenje.

Vesele se novom vinskom druženju s vama i sa Zoltanom. Pravila znate, doći do 20 sati, pronaći svoje mjesto, očekuje vas dobro društvo, zanimljiva vinska priča, fina vina i malo meze da lakše klizi, a prije svega toga obavezno je rezervirati svoje mjesto putem Facebook stranice ili kupnjom degustacije u Vinskoj mušici (Kapucinska 39) ili na broj 095 350 99 39. Rezervacija je obavezna zbog ograničenog broja mjesta. Cijena degustacije po osobi je 100 kuna.

Vidimo se u Vinskoj mušici na predstavljanju nove berbe Vinarije Pinkert!


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: