Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na glavnoj tržnici održan prvi Osječki Eko trg!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65680
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.04.2019. 9:31 
Naslov:  Na glavnoj tržnici održan prvi Osječki Eko trg!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tržnica d.o.o. Osijek danas je započela projekt afirmiranja domaćih ekoloških proizvođača pod nazivom Osječki Eko trg čiji je cilj stvoriti vidljivo, kvalitetno i pouzdano lokalno tržište ekoloških proizvoda.

S tim ciljem na osječkoj Tržnici je uređen i jumbo fotografijama voća i povrća označen prostor na kojem će svoje proizvode svakoga četvrtka, petka i subote u vremenu od 9:00 do 12:00 sati prodavati isključivo ekološki certificirani proizvođači.



Osim toga, svakog četvrtka organizirat će se tematsko događanje kao prošireni format Zelenog četvrtka, a teme će biti vezane uz eko standarde, trendove, inovacije i novitete u eko proizvodnji. U fokusu će biti lokalni ekološki proizvođači i promocija njihovih proizvoda, a kroz edukacije i degustacije namjera je uključiti širu javnost u eko priču i razvijati dobre i zdrave navike kada je o hrani riječ.



Prvi Zeleni četvrtak u novom formatu bio je posvećen Svjetskom danu zdravlja, kojeg pod sloganom „Zdravlje za sve“ obilježava i Grad Osijek. Za tu prigodu svi prodavači na Tržnici imali su na sebi majice s logom „Osijek – zdrav grad“.



Na prvom Eko trgu sudjelovali su posjetiteljima dobro poznati proizvođači ekoloških proizvoda s područja cijele Slavonije i Baranje koji su nudili široku paletu ekoloških proizvoda, od voća, povrća, sokova, ulja, meda, čajeva, kruha sa sjemenkama i brojnih drugih proizvoda.



Tijekom prvog Eko trga Tržnica d.o.o. svim posjetiteljima i klijentima Tržnice pripremila je ugodno gastronomsko iznenađenje - 600 porcija omleta s povrćem. Ujedno su najavljena i tri događaja koja slijede: „Osijek zdrav grad“, „BikeOS urbani festival“ i „FERIVI polumaraton“.

Projekt je realiziran u suradnji Tržnice d.o.o., Solidarne EKO grupe te Udruge SLAP i njihovog projekta E-ceker.











Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Osijek031.com


Najava: "Osječki EKO trg" svakog četvrtka, petka i subote na osječkoj tržnici

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: