Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej Slavonije: Otvorenje izložbe "Suvremena fotografija vjenčanja"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65677
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.04.2019. 10:13 
Naslov:  Muzej Slavonije: Otvorenje izložbe "Suvremena fotografija vjenčanja"
05.04.2019. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu prve fotografske radionice “East” u organizaciji Tomislava Marcijuš i Lare Barišić, u petak 5. travnja 2019. s početkom u 19:00 sati održat će se otvorenje grupne izložbe fotografija pod nazivom “Suvremena fotografija vjenčanja”, u Muzeju Slavonije.

„Ovo je izvanredna prilika da se Osijeku i okolici prikažu radovi polaznika radionice koji različitim stilovima fotografiju vjenčanja diljem svijeta. Pored društvenih mreža, i dalje je lijepo i veoma važno izlagati svoje radove užoj i široj publici. Svrha ove izložbe je da se polaznici radionice kroz izložene radove povežu te možda na drugačiji način shvate i dožive tuđi rad.“ – naglašava organizator radionice i fotografske izložbe Tomislav Marcijuš.

Svijet vjenčane fotografije promijenio je priču još prije nekoliko godina. Fotografi su počeli bilježiti, na dokumentaran način, stvarne i istinske trenutke, fotografirati detalje, hvatati svjetlo i sjene, stvarati svoju subjektivnu sliku vjenčanja. Svrha dokumentarne fotografije je da utječe na javnost i potakne određene društvene promjene. Upravo ova izložba prikazuje dokumentarne fotografije raznih fotografa iz Hrvatske i susjednih zemalja koja potiče na promijene i kreativnost u gradu. Filmska i dramatična atmosfera odabranih i izloženih fotografija prikazat će novi pristup vjenčanoj fotografiji, kao i novo viđenje iste. „Promjene su dobre i treba ih podržavati u svakom poslu. Kada primijetiš da se mijenjaš, da želiš raditi na novim stvarima i mijenjati iste, tada rasteš u svom poslu.“ – naglašava Marcijuš.

Izlagači fotografija su Nina Roland, Ana Alšić, Nebojša Mrđa, Milica Obradović, Vladimir Veličković, Marija Veljković, Ines Krivec, Nika Lazendić, SanjaTušek, Mateja Stanojević, Jelena Vlatković, Tomica Rašetina, Luka Radek i Gaja L Kutnjak.

Muzej Slavonije koristi prigodu gostovanja izložbe “Suvremena fotografija vjenčanja” kako bi, simbolično, obilježio 110 godina od osnutka najdugovječnijeg osječkog fotografskog atelijera Varnai i 100 godina od smrti utemeljitelja toga atelijera fotografa Ludwiga Luje Varnaia. Unatoč sveopćoj popularnosti i dugovječnosti ovog fotoatelijera u fundusu Muzeja Slavonije čuva se relativno mali broj fotografija koje su u njemu nastale. U Zbirci fotografija Muzeja Slavonije nalazi se secesijski oslikani pano s fotografijama koji je osječki građanim Friml posvetio stotoj obljetnici proglašenja Osijeka Slobodnim i kraljevskim gradom. Taj je pano ujedno jedan od prvih Varnaievih radova nastao u godini osnutka njegovog osječkog atelijera 1909. godine. U fundusu se čuva i nekoliko vjenčanih fotografija po kojima je atelijer stekao veliku slavu, osobito u drugoj polovici 20. stoljeća.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 17. travnja 2019.. Posjetitelji mogu posjetiti izložbu od utorka do subote u vremenu od 10:00 do 18:00 sati.

Veselimo se vašem odazivu te želimo srdačnu dobrodošlicu u Muzej Slavonije. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: