Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Partneri iz Litve i Grčke na edukacijskom tjednu u Osijeku u okviru međunarodnoga projekta razvoja medijske pismenosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65674
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.04.2019. 9:35 
Naslov:  Partneri iz Litve i Grčke na edukacijskom tjednu u Osijeku u okviru međunarodnoga projekta razvoja m
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od jučer do petka, 5. travnja u posjetu Osijeku te Slavoniji i Baranji nalazi ukupno 14 gostiju (nastavnika srednjih škola i visokih učilišta) iz Litve i Grčke, u okviru Erasmus+ KA2 projekta suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse pod nazivom The Implementation of Media Education in Schools (iMES) - Media To Understand and Create (Implementacija medijskog obrazovanja u škole).

Ovaj veliki međunarodni projekt primarno je okrenut medijskoj pismenosti i načinima kako stvoriti ili poboljšati kurikule kroz koje se medijska pismenost poučava. Ovaj međunarodni susret četvrti je u nizu sastanaka i susreta u dvogodišnjem projektu u kojemu sudjeluje šest partnera iz tri države – Vilnius Salomeja Neris Gymnasium (Litva), Vilnius Gediminas Technical University (Litva), 4th Lyceum if Katerini (Grčka), KEK KEPA Pierias (Grčka) te Elektrotehnička i prometna škola Osijek i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku kao hrvatski partneri. Rezultat ovoga projekta bit će novi kurikul za medijsku pismenost koji će sastavljati svi sudionici; u Litvi će se provoditi uklopljen u redovnu nastavu gimnazijskog programa, a u Grčkoj i Hrvatskoj kao izvannastavna aktivnost.

Valja podsjetiti kako su gosti iz Litve i Grčke u nešto manjem broju nedavno (7. i 8. ožujka) boravili u Osijeku na tzv. transnacionalnom sastanku. Razlog sadašnjega dolaska jest Learning Teaching Training Week, odnosno edukacijski tjedan, u okviru kojega pohađaju multimedijalna predavanja i radionice s medijskom tematikom koje su za njih na engleskom jeziku, zajedno sa suradnicima, osmislili i pripremili Tomislav Levak i Snježana Barić-Šelmić, sudionici projekta i asistenti Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. U sklopu boravka i edukacije gosti će zajedno s domaćinima razgledati Osijek, Park prirode Kopački rit, Baranju, Vukovar i Muzej vučedolske kulture, sastati se s predstavnicima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Akademije i Grada Osijeka te se upoznati s primjerima dobre prakse iz područja društvenih mreža i komunikacijskih platformi, koje su glavna tema ovoga edukacijskoga tjedna.





Tekst i foto: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: