Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Centar osobne moći: Kaos - cjelodnevna radionica plesa 5 Ritmova @ dvorana Yoga home

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.04.2019. 17:52 
Naslov:  Centar osobne moći: Kaos - cjelodnevna radionica plesa 5 Ritmova @ dvorana Yoga home
14.04.2019. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U nedjelju, 14. travnja 2019. godine s početkom u 11:00 sati u Centru osobne moći, dvorana Yoga home održat će se cjelodnevna radionica plesa 5 Ritmova "Kaos".

Plesna metoda 5Ritmova je iscjeljujući ples u kojem nema zadanih figura i koraka, već je slobodan izričaj našeg cijelog bića u pokretu. Ples čija svrha nije nužno umjetnost, tjelovježba ili estetika, već ples koji nam omogućava da uskladimo um, srce i tijelo, te iscijelimo psihu.

Pet ritmova iz naziva prakse su tečni, stakato, kaos, lirski i duboka tišini u zajedno čine Val koji je osnova ove prakse. Val je prirodna forma i ono što možemo vidjeti u raznim oblicima u svakodnevnom životu, a ritmovi su ključevi prema protočnije, jasnijem, slobodnijem, kreativnijem i prisutnijem pokretu u plesu i kretanju kroz život. Iako se najčešće oslanjamo na cijeli val kao strukturu kroz koju se krećemo, fokus nam je uvijek na nekoj temi. Ovog puta istražujemo dublje ritam kaos

Kaos je ritam na vrhuncu vala. Divalj i nepredvidljiv. Polje intenziteta i sudara različitih energija. I baš stoga kroz njega se učimo omekšati, otvoriti, opustiti, propustiti... kako nas intenzitet ne bi preplavio, kako nas nepredvidljivost ne bi katapultirala iz vlastitog centra. Na fizičkoj razini u kaosu učimo opustiti glavu, povezati je s kralježnicom i pokrenuti taj centralni kanal tjelesne inteligencije. Vježbamo aktivnu relaksaciju kroz vibracije i istražujemo nepredvidljivost kretanja. Na suptilnoj pak razini učimo pustiti kontrolu, dozvoliti otpuštanje onoga što je završilo ili čemu je istekao rok trajanja, osloboditi svoj um iz poznatih obrazaca i otvoriti se za kreativnost i nepredvidljivost života.

Kaos nije poziv na anarhiju, već na duboku svjesnost o promjenjljivosti i sposobnost da se s njome nosimo na kreativan i prisutan način.

Na ovoj cjelodnevnoj radionici istraživat ćemo široko polje ovog ritma, od njegovih suptilnih vibracija i načina na koje nas budi i zavodi u ples, preko visoke krijeste vala sve do dubine prisutnosti koja i u svojem mirovanju vrvi životom.

O VODITELJICI:
Lucija je majka, IT konzultant i akreditirana učiteljica 5Ritmova razina Valovi (od 2008) i Ritam Srca (od 2015). Različitim plesnim tehnikama počela se baviti još u djetinjstu, a na put duhovnog osvještavanja krenula je kao tinejdžerica. S praksom 5 ritmova se susrela 1999 godine i ujedinila ta dva puta. Podučava lokalno i internacionalno, istovremeno nastavljajući s osobnom edukacijom sa svjetski priznatim učiteljima različitih metoda svjesnog pokreta i rada na sebi, a trenutno se educira i u području obitljeskih konstelacija.

Njezin stil podučavanja mekan ali jasan, usmjeren na dubinu iskustva a začinjen laganim direktnim humorom.

"Moja strast u podučavanju jest otvaranje vrata kroz koja drugi mogu proći, dijeljenje moje fasciniranosti s njima tako da im može osvijetliti stazu na njihovom putovanju. Dva su poriva u podlozi moga podučavanja: životna fascinacija tijelom i pokretom te duboka čežnja za širenjem onkraj fizičkog, onkraj ega sve do izvora božanskosti. To s jedne strane znači da volim raditi s jednostavnošću pokreta, istražujući fizikalnost plesa, a s druge da je za mene svaki put konačno odredište znojna, sočna molitva. "

PRAKTIKALIJE

VRIJEME i MJESTO ODRŽAVANJA: NEDJELJA, 14.04. u 11,00 - 18,00h, s pauzom za ručak
(poželjno je da dođete barem 15 min ranije kako bi se presvukli u udobnu odjeću i pripremili za radionicu)

Centar Osobne Moći, dvorana Yoga Home
Fakultetska 4, Tvrđa, 31000 Osijek

CIJENE i PRIJAVE
snižena, za prijave DO kraja dana u nedjelju 7.4. - 300 kn
puna, za prijave od ponedjeljka 8.4. - 350 kn
radni tim - 180 kn (ograničen broj mjesta)

PRIJAVE za radionicu su ISKLJUČIVO putem on-line prijavnice, te vas molimo da kliknete na link ispod:


KONTAKT: Jasenka Anić 099/758-0156, anic.jasenka[at]gmail[dot]com

Datumi preostalih radionica u ciklusu:
5mj - Ritmovi Jednostavno - Lirski (class - 3h) 18.5 - Ivana Cicarelli
6mj - Ritmovi Jednostavno - Duboka tišina (class - 3h) 8.6 - Ivana Cicarelli


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: