Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad podigao iznos uskrsnica za umirovljenike i socijalno ugrožene osobe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65678
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.03.2019. 12:16 
Naslov:  Grad podigao iznos uskrsnica za umirovljenike i socijalno ugrožene osobe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Vrkić i njegovi suradnici predstavili su detalje isplate uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama s prebivalištem na području Grada Osijeka za 2019.

Prema riječima gradonačelnika Vrkića, Grad je ove godine u proračunu osigurao novac za uskrsnice i božićnice u iznosu od ukupno 3,2 milijuna kuna, od čega polovica (1,56 milijuna) otpada na uskrsnice koje će dobiti oko 9000 korisnika (6000 umirovljenika i 3000 ostalih).

Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća, pojasnio je kako su ove godine povećane uskrsnice za sve korisnike koji na njih ostvaruju pravo. Novost je i to što su uvedena četiri financijska razreda umjesto tri kao prethodnih godina: umirovljenici s mirovinama do 1000 kn mjesečno dobit će 400 kuna uskrsnice, umirovljenici s mirovinom od 1000 do 1200 kuna mirovine dobit će 300 kuna, umirovljenici s mirovinom od 1200 do 1700 kuna dobit će 250 kuna, a umirovljenici s mirovinom od 1700 do 2000 kuna dobit će 150 kuna uskrsnice.

Uskrsnice će dobiti umirovljenici s punom starosnom mirovinom, prijevremenom starosnom mirovinom, obiteljskom mirovinom i invalidskom mirovinom. Oni ne moraju podnositi zahtjev za isplatom uskrsnice jer su podaci o njima stigli iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Novi umirovljenici koji još nisu uvedeni u popis Zavoda, korisnici mirovina prema međunarodnim ugovorima i korisnici invalidskih mirovina koji su u radnom odnosu, moraju podnijeti zahtjev za uskrsnicom u gradskom Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo ili u gradskoj četvrti, odnosno mjesnom odboru kojem pripadaju. Rok za prijavu započinje 1. travnja, a traje do kraja travnja.

Uskrsnice će se isplatiti umirovljenicima na kućnu adresu putem Hrvatske pošte.

Kada je riječ o socijalno ugroženim osobama, 300 kuna uskrsnice dobit će korisnici naknade za troškove stanovanja, korisnici pučke kuhinje dobit će 200 kuna, a beskućnici će dobiti 200 kuna uskrsnice, svi putem poklon kartice Zagrebačke banke. Umirovljenici i socijalni slučajevi poklon karticu mogu podići u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, dok će beskućnici poklon karticu primiti u Domu Sv. Vinka.

Isplata uskrsnice započet će u tjednu prije Uskrsa, a trajat će zaključno do 31. svibnja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu, gradskim četvrtima i mjesnim odborima, ili na info telefon 031/ 229-108.

Gradonačelnik Vrkić na kraju je dodao kako Grad izdvaja za socijalne programe 30 milijuna kuna, no kada se tomu pribroje neizravni oblici socijalne pomoći (socijalni stanovi po subvencioniranim cijenama najamnine, subvencionirane cijene vrtića, prehrane u školama itd.) ukupan iznos penje se na 105 milijuna kuna. To je moguće uslijed stabiliziranih financija Grada, prepolovljenih dugovanja, ali i pozitivnih trendova u gospodarstvu kao što je rast broja zaposlenih, rast broja novootvorenih tvrtki, rast izvoza te odlični rezultati u privlačenju EU fondova.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.03.2019. 19:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Korisnici invalidskih mirovina koji su u radnom odnosu" vjerojatno postoje samo u Hrvatskoj i možda Ruandi. Ako je netko toliko invalid da ne može ništa raditi ili ga zbog invaliditeta ne želi nitko zaposliti, pa mora u mirovinu, nejasno je kako sad on može normalno raditi. Za tu glupost ipak je kriva država a ne gradske vlasti.

No ni u gradskoj vlasti ne sjede sveci. Vidim da znaju kako se dobivaju izbori. Podijeliš po stotinjak tuđih kuna i eto ti glasača. Daj ovcama šaku hrane a poslije ih možeš i na klanje odvesti, neće se buniti.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: