Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Okrugli stol o poduzetništvu i gospodarstvu Osijeka – uspješne poduzetničke priče

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.03.2019. 20:14 
Naslov:  Okrugli stol o poduzetništvu i gospodarstvu Osijeka – uspješne poduzetničke priče
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Okrugli stol o poduzetništvu i gospodarstvu Osijeka, održan 27. ožujka na Ekonomskom fakultetu – okupio je niz uspješnih osječkih tvrtki iz različitih sektora koje dokazuju, da se iz Osijeka može dobro poslovati i graditi međunarodni uspjeh.

- Rast prihoda od poreza i prireza na dohodak, omogućio nam je znatno uvećanje poticaja i potpora poduzetništvu – naglasila je u uvodnom obraćanju zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i ukratko razložila raznolike mjere Grada Osijeka.

Kratko predstavljajući svoje uspješne poduzetničke priče, svi dionici isticali su važnost poticaja i potpora Gradske uprave koja im svojim mjerama umnogome olakšava poslovanje. Rođeni Požežanin, naš sugrađanin Ivan Jelušić iz tvrtke Orqa – posebno je istaknuo vrlo pozitivan sentiment Osijeka i Osječana prema gradu, kvaliteti života i poslovnosti općenito.

-Okrugli stol donio je niz pozitivnih, ohrabrujućih poslovnih priča te podcrtao neke probleme koji nisu u nadležnosti Grada, a koje ćemo pokušati rješavati u dijalogu s Osječko-baranjskom županijom i resornim ministarstvima – zaključno je istaknula Gamoš.

Uočeni su problemi u području strukovnoga obrazovanja jer na tržištu rada manjka različitih profila, poput stolara ili tapetara. Riječ je o nizu zanimanja koja danas sa srednjom stručnom spremom, mogu ostvarivati iste, ili čak veće prihode od onih sa završenim fakultetima. Slična je situacija i s visokim obrazovanjem, prisnažili su predstavnici tvrtki iz IT sektora, izražavajući nadu da će Sveučilište brže i još djelotvornije prilagoditi studijske programe sve većoj tržišnoj potražnji u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama.





Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: