Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Budućnost je stigla i u Osijek, troši od 2 do 4 litre: Mitsubishi Outlander PHEV

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.03.2019. 9:35 
Naslov:  Budućnost je stigla i u Osijek, troši od 2 do 4 litre: Mitsubishi Outlander PHEV
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dugo trajanje punjenja baterije i mali doseg jednim punjenjem i dalje su najveći problem električnih automobila pa se onima koji žele iskusiti sve čari vožnje na struju a da ne žrtvuju većinu praktičnih prednosti automobila s konvencionalnim pogonskim sustavima kao logično rješenje nameću plug-in hibridi.

Outlander PHEV je najnaprednije i najprodavanije plug-in hibridno vozilo na Svijetu. Riječ je o ELEKTRIČNOM vozilu koje nudi samostalno (plug in) punjenje i vožnju isključivo na struju/pogon baterije uz mogućnost potpomaganja benzinskog motora . Nudi upotrebljivost, praktičnost i niske troškove s kojima se malo koje vozilo može mjeriti:
- na 1900kg mase i 470 cm dužine uz 4x4 pogon troši tek 2.0 lit/100km
- 4x4 pogon sa opcijama snow i sport
- samostalno (plug in) punjenje kod kuće ili javnim punionicama (za razliku od običnih “lakih” hibrida)
- vožnja isključivo na pogon baterije uz uključivanje benzinskog motora po potrebi
- doseg preko 700 km uz 54 km na EV pogon
- zadovoljava Euro 6d normu uz tek 46 g/km CO2
- osam godina jamstva na baterije i PHEV sustav

Plug in hibridi za razliku od “lakih”, običnih hibridnih vozila daju vam mogućnost odabira gdje želite napuniti svoje vozilo - na prvoj utičnici ili javnim punjačima za električnu energiju ili na benzinskoj postaji. Sve u svemu novi je Outlander PHEV pomaknuo granicu potrošnje što je rezultat koji modeli poput CR-V-a i RAV4 s hibridnim motorima (ali ne i Plug-in) ni blizu ne mogu postići. Razlog je što su to tzv. „laki“ hibridi koji se ne pune strujom osim u vožnji pa im je i kapacitet baterije bitno manji, a time se udio vožnje na struju ni blizu ne može mjeriti s ovakvim plug-in hibridom.



Outlander PHEV je najprodavanije plug in hibridno SUV vozilo, jer nudi značajne uštede u odnosu na slična SUV diesel vozila i idealno je vozilo za međugradske relacije koje se postižu i uz 0 litara goriva potrošnje. Nudi izvrstan ukupan doseg od preko 700km od toga 54km na EV pogon. Iznenađujuće je tih u EV modu te nudi uživanje u udobnosti i lebdenju karoserije bez nepotrebnog uključivanja benzinskog motora.

Kao stvoren je za one koji žive nadomak punjača (obične kućne utičnice) te primjerice relacije Osijek – Đakovo ili Osijek – Vinkovci prelaze se u potpunosti na električni pogon i uz potrošnju 0 lit/100km te se po dolasku na destinaciju vozilo jednostavno spaja na kućnu utičnicu i napuni za povratak. No čak ako se prelazi i preko 100km u jednoj dionici bez punjenja (a krenuli ste sa punom baterijom) računajte da prvih 50km nema potrošnje goriva a drugih 50 km će se potrošnja u zbroju sa početnih 0 litara popeti tek na 2 litre goriva na 100 km!


Idealan za vozače koji znaju planirati dan. Uz vozilo se dobija i pristupni kod aplikacije za pametne telefone koja omogućava planiranje punjenja vozila po najpovoljnijoj cijeni električne energije te mogućnost podešavanja da vas vozilo prije polaska dočeka već toplo, ugrijano jer ste tako podesili parametre. Baterijama je dovoljno samo 25 minuta punjenja na brzom punjaču da im se kapacitet ponovno obnovi na 80 posto, dok na standardnom, kućnom punjaču punjenje traje četiri i pol sata.

Outlander PHEV radi mnogo uglađenije, mirnije i tiše, neusporedivo bolje nego prethodni model. Obilježava ge ukupna snaga motora od 225 KS (dva električna motora te 2.4 litreni benzinski motor) uz pogon 4x4 i jednoliko ubrzanje bez “propadanja brzina i mjenjača” koje se dobilo zbog prijenosa pogona uz pomoć elektromotora, a ne preko benzinskog motora (kao kod “lakih” hibrida).

U unutrašnjosti vas pak očekuju nova grijana prednja sjedala od brušene kože, sad su ugrađeni i kanali ventilacije za stražnja sjedala, nova ploča s instrumentima i prekidači na konzoli pored automatskog mjenjača. Riječ je o najprostranijem i najkomfornijem Mitsubishi vozilu sa vrhunskom opremom i niskom razinom buke.



Dobiva se pet godina tvorničkog jamstva na sva Mitsubishi motors vozila uz osam godina jamstva na baterije i PHEV sustav te dvanaest godina jamstva na karoseriju od prohrđavanja.

Cijena za Mitsubishi Outlander PHEV MY19 je 312.900 kuna u Intense opremi a uključuje pogon na sve kotače, automatski dvozonski klima uređaj, tempomat, pokretanje vozila bez ključa, DAB radio prijemnik, bluetooth povezivost, kamera za vožnju unatrag, sjedala u kombinaciji brušene kože i alcantare, grijana prednja sjedala, 18-inčne aluminijske naplatke i još mnogo toga.

Vozilo Outlander PHEV je stiglo i u Osijek te vas Autocentar Buljubašić kao ovlašteni distributer i serviser Mitsubishi vozila poziva da posjetite salon, dogovorite probnu vožnju i uvjerite se sami u ljepotu i kvalitet Mitsubishi motors vozila

Autocentar Buljubašić
Web: Mitsubishi-osijek.com
Email: osijek[at]mitsubishi-motors[dot]hr
tel: 031 540 000

[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: