Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Centar Osobne Moći: Ciklus predavanja o Karakternim Obranama, Komunikator @ dvorana Yoga Home

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.03.2019. 17:39 
Naslov:  Centar Osobne Moći: Ciklus predavanja o Karakternim Obranama, Komunikator @ dvorana Yoga Home
30.03.2019. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

30. ožujka 2019. u Centru osobne moći, dvorani Yoga home održat će se ciklus predavanja o Karakternim Obranama, Komunikator.

Iako se podjela na um i tijelo javlja još kod starih Grka, u zapadnim društvima 21.stoljeća um i "racionalno" je postavljeno kao najviša vrednota koja ima primat nad svim ostalim aspektima ljudskoga bića. Za razliku od takvog stava, tjelesno-orijentirani psihoterapeuti, počevši s Wilhelmom Reichom, s kojim je sve počelo, a kasnije i Alexanderom Lowenom, Johnom Perriakosom i ostalima, gledaju na osobu u cijeloj njenoj ukupnosti, dakle um, emocije, i tijelo su nedovojivi jedno od drugoga i utječu jedni na druge.

Naime, Wilhelm Reich, koji je prvotno bio Freudov učenik, je zapazio da ljudi koji mu dolaze na terapiju sa sličnim problemima imaju i sličnu tjelesnu građu. S vremenom je razvio novu vrstu terapije koju je nazvao karakterna analiza, a koja počiva na premisi da je naš mišićni oklop/građa tijela naš karakterni oklop izražen u tijelu.

Dakle, ovisno o tome u kojem periodu i fazi djetetovog rasta i razvoja se dogodila povreda/trauma, razlikujemo pet karakternih struktura: shizoidnu, oralnu, mazohističku, psihoptasku, i rigidnu.

U subotu, 30.3., bit će riječi o oralnoj (alternativni naziv: komunikator) karakternoj obrani. Ova karakterna obrana nastaje u periodu od rođenja do druge godine života, što kasnije rezultira osobom koja je vrlo potrebita, no to je sklona negirati. Za takve osobe često znamo reći da su "energetski vampiri" jer se nakon druženja znaju ostaviti potpuno iscrpljenima, a nije nam jasno zašto. U društvu i popularnoj kulturi oralitet je jako naglašen, bilo kroz glazbu ili kroz filmove, pogotovo one romantične tematike.

Teme koje ćemo proći na predavanju su:
Općenito o karakternim obranama
Kako nastaju karakterne obrane
Kako nastaje oralna karakterna obrana
Kako se manifestira u svakodnevnom životu, u tijelu i u ponašanju
Koje se problemi ove karakterne obrane
Koji su darovi ove karakterne obrane
Iskustvene vježbe
I na kraju, vrijeme za pitanja
Preporučujem vam da si ponesete olovku i papir kako bi si mogli zapisati ono što smatrate vama bitnim, kao i iskustva doživljena u vježbama.

LOKACIJA: Yoga Home dvorana, Centar Osobne Moći, Fakultetska 4, Osijek
VRIJEME: 30.3.2019. u 19h
ULAZ JE SLOBODAN

TERMINI OSTALIH PREDAVANJA IZ CIKLUSA:
20.4. Mazohistička k.o. - Trpitelj
18.5. Psihopatska k.o. - Vođa
15.6. Rigidna k.o. - Perfekcionist

O predavaču:
Jasenka Anić - Freelancer, content writer, i kreativac. Trenutno na trećoj godini Škole Osobnog Razvoja u Centru Osobne Moći, Osijek. A u isto vrijeme, na Pravnom Fakultetu u Osijeku sam na zadnjoj godini studija prava, kazneni smjer. U slobodno vrijeme pohađam radionice plesa 5 Ritmova kad god mi se ukaže prilika, a također i organiziram satove i radionice plesa 5 Ritmova u Osijeku, u čemu stvarno uživam.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: