Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tramvaj zvan čežnja – Josipovac i dalje traži produženje tramvajske pruge

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.03.2019. 11:15 
Naslov:  Tramvaj zvan čežnja – Josipovac i dalje traži produženje tramvajske pruge
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je povodom blagdana svetog Josipa održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Josipovac.

Na sjednici je predsjednik Vijeća Jakov Mihaljević istaknuo kako Grad za rješavanje komunalnih prioriteta u Josipovcu izdvaja oko 430.000 kuna što je dovoljno samo za postavljanje javne rasvjete i izgradnju nogostupa.

Josipovčani traže i kapitalne investicije, a prioriteti su izgradnja kružnog toka na ipsilonu - križanju Osječke i Bizovačke ulice, izgradnja i uređenje parkirališta kod crkve i škole te rješavanje problema oborinskih voda u Josipovcu, posebice u dijelu Župe svetog Luke koji kod svake poplave „pliva“. Grad će ove godine za odvodnju oborinskih voda izraditi projektnu dokumentaciju, nakon čega će se krenuti u realizaciju te investicije, izjavila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Gradit će se i dva nova autobusna stajališta s ugibalištima i okretištem na kraju Osječke ulice što će također financirati Grad, a tu je i gradnja krunskog nasipa od Josipovca prema Višnjevcu što će financirati Hrvatske vode. Također će u suradnji s HŽ Infrastrukturom započeti denivelacija pružnog prijelaza u Ulici Stjepana Držislava.

Ipak, pitanje koje već čitavo desetljeće najviše muči Josipovčane je pitanje produljenja tramvajske pruge do njihovog mjesta, no čini se da od toga još uvijek nema ništa. Gamoš je izjavila kako je potrebno napraviti ozbiljnu studiju o tome je li pruga kroz Josipovac isplativa ili taj novac treba usmjeriti u druge projekte.

Vijećnici Mjesnog odbora složni su u tome da treba ustrajati na tome da tramvaj dođe u Josipovac, možda kroz projekte EU koji idu prema GPP-u koji je za modernizaciju i razvoj gradskog prijevoza iz EU fondova dobio 100 milijuna eura.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps, Dino Spaić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: