Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sat za planet Zemlju 2019. [ugasimo svjetla]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.03.2019. 10:15 
Naslov:  Sat za planet Zemlju 2019. [ugasimo svjetla]
30.03.2019. 20:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“, WWF-ova inicijativa Sat za planet Zemlju 30. ožujka 2019., ponovno će ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju predanost planetu. Zemlja je suočena s dvostrukim izazovom klimatskih promjena i propadanja biološke raznolikosti, te je najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti. WWF poziva sve pojedince, gradove i poduzeća da se uključe u akciju gašenjem svjetla ali i pozivom svjetskim vladama da uvedu globalni pravno obvezujući sporazum da se spriječi zagađenje mora plastikom!

Jedan sat koji provodimo u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta. Priroda nam je od vitalne važnosti, ona podupire naš ekonomski napredak i razvoj, naše zdravlje, blagostanje i opstanak. Ali mi guramo planet do granica i priroda je ozbiljno ugrožena“, ističe Petra Boić Petrač, voditeljica inicijative u WWF Adriji. „Plastična kriza koju smo uzrokovali velika je prijetnja opstanku naših mora i zbog toga se moramo zajedno izboriti za bolju budućnost bez plastike. Ovaj Sat za planet Zemlju idealna je prilika za stvaranje nezaustavljivog pokreta za prirodu i za donošenje odluka koje će utjecati na bolje sutra.

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, Sat za planet Zemlju danas se obilježava u više od 180 zemalja i teritorija. Najpoznatije svjetske znamenitosti poput Eiffelovog tornja, rimskog Coloseuma ili londonskog Big Bena gašenjem javne i dekorativne rasvjete ponovno će utonuti u mrak. Hrvatska je dio ove akcije od 2009. godine, a u WWF-u vjeruju da će se u akciju uključiti najmanje onih 82 grada koji su to učinili lani.

U subotu, 30. ožujka, gašenjem svjetla od 20:30-21:30 sati, svi se stanovnici svijeta i gradovi u kojima žive mogu uključiti u najveću globalnu volontersku akciju


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.03.2019. 23:00 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gašenje svetla na sat vremena? Djetinjasto. Problem zagađenja okoliša je puno dublji.
Zagađena priroda posljedica je zagađenog društva. Kad očistimo društvo očistit ćemo i prirodu.
Kad čovjek čovjeku ne bude više vuk, neće ni čovjek prirodi biti više vuk, nego čovjek.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: