Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek se neće pridružiti sutrašnjem prosvjedu za klimu u Zagrebu i Splitu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.03.2019. 10:08 
Naslov:  Osijek se neće pridružiti sutrašnjem prosvjedu za klimu u Zagrebu i Splitu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sutra (petak 15. ožujka) u 12:30 sati učenici zagrebačkih škola okupljaju se i kreću u prosvjed za borbu za klimu s ostatkom svijeta.

Istog dana u 13 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu održat će se istovjetan prosvjed splitskih srednjoškolaca.

Hrvatska se tako pridružila globalnom aktivističkom pokretu srednjoškolaca School Strike 4 Climate koji je pokrenula 16-godišnja Šveđanka Greta Thunberg a čiji je cilj osvijestiti ozbiljnost globalnog zatopljenja i klimatskih promjena koje je ono donijelo, ali i pozvati na akciju svih dionika, prije svega političara, da se ono spriječi. Prosvjedi su se do sada organizirali u Belgiji, Velikoj Britaniji, SAD-u i Australiji u više od 800 gradova, a sutra im se priključuje i Hrvatska.

Želimo da nas čuju, da vide da smo u strahu i da nećemo odustati dok nema vidljive promjene. Zemlji je ostalo još 11 godina za smanjenje globalnih emisija za 50% kako bi se zaustavio daljnji rast temperature. Krećemo u borbu za sebe, našu budućnost i budućnost cijelog svijeta. Odgovornost je pala na nas mlade. Hoće li uvjeti na zemlji 2050. godine biti pogodni za život ili će sam izlazak iz kuće biti opasan ovisi o onome što učinimo sada.“, stoji na Facebook stranici hrvatskog pokreta.

A gdje je tu Osijek, pitate se? Nema ga, barem kako sada stvari stoje. Razgovarali smo s nekoliko ravnatelj(ic)a osječkih srednjih škola i nitko nema nikakvu informaciju da će sličnog prosvjeda u Osijeku biti.

Nadajmo se samo da nije u pitanju lijenost ili nezainteresiranost mladih u Slavoniji za klimatske poremećaje koji imaju ogroman utjecaj na našu regiju te da će se i srednjoškolci iz Osijeka i drugih slavonskih gradova pridružiti ovoj akciji kako bi se čuo i njihov glas.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.03.2019. 15:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako nema Osijeka? Pa mi tu prednjačimo. Mi se možemo pohvaliti da smo u proteklih tridesetak godina zatvorili gotovo svu industriju a na taj način i sve industrijske zagađivače u Osijeku i Slavoniji. Još smo uspjeli smanjiti i broj stanovnika pa i s te strane imamo manje zagađenje. Vidite kako se može, samo kad se ima vizija.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: