Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Centar za posjetitelje započet će se graditi na jesen

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.03.2019. 13:53 
Naslov:  Centar za posjetitelje započet će se graditi na jesen
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima danas je u gradskoj upravi predstavio projekt budućeg regionalnog prijemno info-turističkog Centra za posjetitelje Tvrđa.

Projekt je predstavila Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe Europske unije Grada Osijeka. Cilj ovog projekta je pridonijeti prepoznatljivosti Tvrđe i Osijeka kao turističkog središta kontinentalne Hrvatske te pretvoriti zapušteni povijesni prostor u objekt čiji će sadržaji promovirati sve turističke atrakcije grada, županije ali i cijele regije istoka Hrvatske.



Budući Centar je vrijedan 15 milijuna kuna, a nalazit će se na prostoru vanjskog obrambenog prstena Hornwerka kod križanja Trpimirove ceste i Europske avenije na površini od 40.000 m2. Sredstva dolaze iz ITU projekta (Integralna teritorijalna ulaganja), a projekt će se odvijati u tri faze, od kojih je prva obnova i dogradnja dva objekta – male i velike vojarne – predstavljena danas.



Budući Centar za posjetitelje pružit će visok standard usluge posjetiteljima i turistima: na jednom mjestu pružit će turističke informacije o gradu, županiji i široj regiji, osigurat će parkirališna mjesta za autobuse, taksije i osobna vozila, trgovački dio za lokalne, regionalne i nacionalne proizvode, sanitarni čvor, turističke agencije, usluge za ciklo turiste (servis, najam bicikala, trezor za čuvanje), prostor za turističke vodiče itd.



Osim pružanja informacija, u budućem Centru će se nalaziti i moderna multimedijska dvorana, suvenirnica, trgovina, ugostiteljski objekt te mjenjačnica s velikim sanitarnim čvorom.

Projekt je planiran za prijavu u okviru drugog kvartala 2019. godine, projektna dokumentacija je dovršena, sredstva su već osigurana a javna nabava izvođača radova predviđena je za ljeto kako bi radovi na izgradnji budućeg Centra mogli početi na jesen. Predviđeno je da će trajati dvije godine, ali u Gradu se nadaju kako će se taj rok skratiti.

Gradonačelnik je u izjavi za medije istaknuo kako Centar za posjetitelje nije šminka već važan razvojni projekt grada koji će povećati vidljivost grada u smislu turističke ponude, a gradska uprava ima za cilj taj prostor obnoviti, staviti u funkciju i učiniti ga samoodrživim.



[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]






















Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek031.com, Grad Osijek


Pročitajte i..
[VIDEO] Pogledajte kako će izgledati budući Centar za posjetitelje Tvrđa
Grad će nominirati još pet projekata obnove osječke Tvrđe novcem iz EU fondova

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: