Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Aurel Benović izborio kriterij za nastup na Europskom prvenstvu u poljskom Szczecinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.03.2019. 14:45 
Naslov:  Aurel Benović izborio kriterij za nastup na Europskom prvenstvu u poljskom Szczecinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sokol Centar Osijek prošlu subotu bio je domaći kontrolnog izbornog treninga hrvatske gimnastičke reprezentacije za odlazak na Europsko prvenstvu u poljski Szczecin. Najvažnije od svega – Osječanin Aurel Benović izborio je svoje mjesto uz „velike dečkeSeligmana, Udea i Srbića te će biti jedan od reprezentativaca koji će Hrvatsku predstavljati u Poljskoj.

Iza Benovića plasirali su se Zagrepčani Jakov Vlahek i Matija Baron i time je formiran popis gimnastičara koji će činiti tim za nastup u Szczecinu.

Vrlo smo sretni i zadovoljni što je naš mladi senior Aurel Benović ponovno pokazao svoju kvalitetu, uspio odraditi vježbu na vrlo visokom nivou i probiti se kao najbolji s ovog kontrolnog treninga kao dio seniorske reprezentacije koja će uskoro pokušati doći do visokih plasmana na natjecanju u Poljskoj“, odmah nakon kontrolnog treninga s oduševljenjem je izjavio Mađarević, trener Roberta Seligmana i Aurela Benovića.

Sreća i zadovoljstvo zbog prošlogodišnjih Robertovih srebrnih medalja iz Glasgowa i Tarragone još uvijek su prisutni u mislima cijelog osječkog tima, a Mađarević u ovom trenutku ima velike planove za osječki duo.

Sličnu situaciju, uz malo više truda i sreće, možemo očekivati i od mladog Benovića na tlu. Benović je na neki način mladi nasljednik Tomislava Markovića te od njega u nadolazećim godinama možemo očekivati sjajne rezultate. Ovo je tek njegov početak, a vježba koju je izveo je ispod njegovih kapaciteta. Složili smo ju taktički, tako da prođe sa što manje grešaka, ali ima još jako veliku rezervu s kojom se može nadograditi vježba kroz mjesec dana do nastupa u Poljskoj“.



Kontrolni trening u Sokol Centru, svom sportskom „domu“, Robert Seligman iskoristio je za provjeru forme.

Danas nisam morao nastupati jer sam A kandidat uz Filipa Udea i Tina Srbića. Mogu birati natjecanja i naravno da mi je Europsko prvenstvo jedan od glavnih prioriteta za ovu godinu. Htio sam sebe testirati, po prvi puta ove godine, pred 11 sudaca podići ruku, odvježbati vježbu i na kraju je bilo odlično. Nije bila maksimalna vježba, nedostaje samo jedan element, ali izvedba je bila na viskom nivou s jako malim odbitkom, nešto malo više od jednog boda. Visoka ocjena, 14.600. Zadovoljan sam s ovakvim ulaskom u sezonu. Put Baku i Dohu na dva Svjetska kupa za mene su isključivo tu u svrhu podizanja forme za Europsko prvenstvo. Nema rezultatskog imperativa, tamo ću pokušati podići vježbu na startnu ocjenu 6.1. Samo još jedan element potrebno je ubaciti u već postojeću vježbu i dočekati spreman Europsko prvenstvo gdje opet želim biti kandidat za osvajanje medalje“, prije puta u Baku iskren je bio Seligman.

Baku i Doha kao standardni početak sezone


Vrlo brzo, točnije već ovaj tjedan, kreću Svjetski kupovi na kojem će za otvorenje sezone nastupiti Robert Seligman. Prvi Svjetski kup je tradicionalno za Seligmana u Bakuu, drugi je odmah nakon toga u katarskoj Dohi. Seligman će se dobrim nastupima na ova dva natjecanja boriti za bodove na ljestvici Svjetskog kupa koji je od ove godine i kvalifikacijski za Olimpijske igre, a ukupni pobjednici po spravama imaju direktnu vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Postoji šansa da će Robert kroz taj filter proći, ali puno veća je šansa na koju ozbiljno računamo je plasman u finale Svjetskog prvenstva ove godine u listopadu u Stuttgartu gdje bi trebao dobiti direktnu ulaznicu za Olimpijske igre u Tokiju. To bi zasigurno bila kruna njegove karijere. Osjećamo da je upravo sada najspremniji, pokazuje stabilnost izvedbe, barata s više varijanti svoje vježbe, lakšim i težim. U svim varijantama u datim trenutcima pokazuje izvrsnu izvedbu. Nikada prije nije tako psihički mogao računati na svoj nastup kao sada, ima veliko samopouzdanje, što pokazuje i na manjim natjecanjima, kontrolnim treninzima. Nadamo se da će upravo ova godina biti prekretnica za Roberta, za hrvatsku gimnastiku i za naš klub i da ćemo imati olimpijca, tj. potencijalnog osvajača olimpijske medalje 2020. godine u Tokiju“, rekao je na kraju trener Mađarević.





Tekst i foto: Gimnastičko društvo Osijek - Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: