Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Međunarodni dan žena u Magisu - Policijski službenici sinoć ženama podijelili karanfile

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.03.2019. 12:14 
Naslov:  Međunarodni dan žena u Magisu - Policijski službenici sinoć ženama podijelili karanfile
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Broj slučajeva nasilja u obitelji na području osječko-baranjske županije 2018. godine smanjen je za 10% u odnosu na godinu ranije.

To je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena izjavio Robert Škorvaga, policijski službenik za prevenciju iz Odjela prevencije PU osječko-baranjske. Tako je u 2017. godini na području naše županije evidentirano 758 slučajeva nasilja u obitelji, a u 2018. bilo ih je 686, što je desetak posto manje.

Za PU osječko-baranjsku riječ je o značajnom statističkom smanjenju. Iz policije su podsjetili da je zadaća cijele zajednice raditi na prevenciji kako bi se takvi slučajevi spriječili i njihov broj umanjio.

Obzirom da je nasilje u obitelji prisutno u svim socijalnim skupinama, nije presudna dob, zanimanje ili stupanj obrazovanja, često se pripisuje socio-ekonomskim razlozima, a u najvećem broju slučajeva potiče ga alkohol. Stoga PU osječko-baranjska provodi brojne aktivnosti u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ nastojeći uključiti nevladine udruge, medije i sve zainteresirane za problem nasilja u obitelji, kako bi javnost senzibilizirali i upozorili da to nije tuđi problem, nego se tiče svih nas. Projekt je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i njihovim roditeljima, provodi se na području cijele županije, a korisnike se uči kako prepoznati nasilje i kako na njega reagirati.

U sklopu projekta „Živim život bez nasilja“, u Poetry Caffeu Magis u Osijeku sinoć je osmu godinu zaredom održan glazbeno-scenski program „Jer žena zna“ u organizaciji PU osječko-baranjske i udruge Lega grad koji je okupio brojne osječke umjetnike - glumce, glazbenike, pjesnike, bubnjarski bend „RitmOS“ itd.







Tekst: Osijek031.com
Foto: PU osječko branjska


Najava: Poetry caffe Magis: "Žena može" glazbeno-scenski program

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: