Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek na popisu 11 tajnih europskih gradova koje morate posjetiti portala Culturetrip

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.03.2019. 10:13 
Naslov:  Osijek na popisu 11 tajnih europskih gradova koje morate posjetiti portala Culturetrip
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poznati turistički portal Culture Trip koji piše o turističkim destinacijama diljem svijeta nedavno je objavio članak i o gradu na Dravi.

U tekstu naslovljenom „11 tajnih europskih gradova koje morate posjetiti“ autorica Ethel Dilouambaka piše kako već odavno svi sve znaju o hit destinacijama poput Milana, Londona, Pariza ili Barcelone, ali Europa ima mnoštvo destinacija koje čitatelji portala možda nisu prije posjetili, a trebali bi… Kao, upravo sada.

Među tih 11 tajnih favorita našao se i Osijek. Smješten na rijeci Dravi, Osijek se može pohvaliti elegantnom arhitekturom s kraja 19. stoljeća, obnovljenim utvrđenim središtem (Tvrđa) iz 18. stoljeća, savršenim za dnevna istraživanja, veličanstvenom crkvom sv. Petra i Pavla te raširenom mrežom šetnica uz rijeku.



Autorica potencijalnim posjetiteljima predlaže da istraže skrivene kafiće i barove i kušaju rakiju, pri čemu posebno naglašava šljivovicu kao omiljeno piće. Kao „insajderski tip“ navodi da se u gradu nalazi najstarija pivovara u Hrvatskoj, Osječka pivovara, osnovana 1697. godine. „Svakako isprobajte jednu od verzija ovog piva dostupnih u gotovo svim barovima“, zaključuje kratki pregled na portalu Culture Trip koji, od gradova u regiji, navodi još samo crnogorski Kotor.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Bruno Colić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.03.2019. 23:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kad ti turisti koji nagrnu u baroknu Tvrđu upitaju kakve su to betonske konstrukcije na Trgu Vatroslava Lisinskog. mi ćemo im šeretski odgovoriti da je to rimski beton iz doba cara Hadrijana Wink.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: