Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi": Međunarodni Dan žena [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.03.2019. 10:27 
Naslov:  Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi": Međunarodni Dan žena [2019.]
08.03.2019. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sve je počelo 1909. godine kada su tekstilne radnice tražile bolje uvjete rada, veće plaće i pravo glasa.

1910. godine u Kopenhagenu na inicijativu Klare Cetkin borca za ženska prava održava se prva Međunarodna konferencija Ujedinjenih naroda i službeno se proglašava 1977. godine Međunarodni dan žena i od tada se obilježava širom svijeta.

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ poziva vas povodom obilježavanja Međunarodnog Dana žena 08. ožujka 2019. ( petak ) u 10 sati u prostorije Udruge, Strossmayerova 68.

Žene se moraju izboriti za tri osnovna cilja: svoje mjesto u društvu, radna mjesta i mjesto u obitelji.

Dan žena se obilježava kao simbol ženske borbe za ravnopravnost, a danas bi trebao biti praznik kojim žene slave sve što je postignuto na tom području.

Na žalost služi kao podsjetnik da ravnopravnost i diskriminacija nad ženama postoji, naročito na području rada i zapošljavanja.

U Republici Hrvatskoj ne postoji potpora ženama s djecom kako bi neopterećeno ušle u svijet rada i ne donose se mjere kako bi žene lakše uskladile profesionalni život s obiteljskim.

Žene starije dobi žive u krajnjem siromaštvu i nakon više od 100 godina ni u jednoj zemlji nije postignuta puna ravnopravnost između žene i muškaraca.

Živimo u teškim vremenima, obitelji si ne mogu pružiti dostojan život. Današnji svijet sve je dalje od toga da u njemu iako približno budu jednaki svi građani u dostojanstvu. Jedino smo mjesto u Gradu Osijeku gdje se na jednom mjestu javno okupi svakog mjeseca preko tisuće i tisuće ljudi.

Treba preživjeti i ne stidjeti se prehraniti svoju obitelj uz pomoć drugih.

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ će tom prigodom obiteljima u socijalnoj potrebi podijeliti prehrambene proizvode i osigurati obiteljima kruh, a dječici čokolade i igračke kako bi svi zadovoljni i zbrinuti otišli svojim najmilijima.

„Rijeka ljubavi“ želi potaknuti obitelji u socijalnoj potrebi da bar na kratko zaborave krizu i vrijeme u kojem se nalaze i spoznaju da nisu zaboravljeni i da su voljeni.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: