Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pomicanje sata u cijeloj Europskoj uniji ukida se 2021.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.03.2019. 9:33 
Naslov:  Pomicanje sata u cijeloj Europskoj uniji ukida se 2021.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je Odbor Europskog parlamenta s 23 glasa za i 11 glasova protiv donio rezoluciju kojom će se od 2021. u cijeloj Europskoj uniji ukinuti pomicanje sata, odnosno ljetno i zimsko računanje vremena.

Od zemalja članica zatraženo je da se odluče na kojem vremenu pojedina zemlja ostaje, a rok za odluku je travanj 2020. godine.

Tako će one zemlje koje ostanu na ljetnom računanju vremena kazaljke posljednji put pomaknuti krajem ožujka 2021., a one koje ostaju na zimskom vremenu to će učiniti posljednje nedjelje u listopadu te godine.

Time je prihvaćena odluka Europske komisije da se ukine pomicanje sata, ali je provedba prolongirana za dvije godine. Od članica EU očekuje se da svoje odluke koordiniraju jedna s drugom, a Komisija će osigurati da prihvaćanje ljetnog vremena u nekim zemljama, a zimskog u drugima neće imati negativan utjecaj na funkcioniranje unutarnjeg tržišta.

Ukoliko Komisija ocijeni da bi ukidanje pomicanja sata moglo izazvati velike probleme, pogotovo u kopnenom i zrakoplovnom prometu, primjena rezolucije mogla bi se odgoditi ali za najviše 12 mjeseci.

Rezoluciju sada treba potvrditi svaka država članica EU i Europski parlament.
Ukidanje pomicanja sata je logično jer se u velikoj prošlogodišnjoj anketi više od 80% građana EU izjasnilo za ukidanje.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.03.2019. 23:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mogli su odgoditi i do 2122. godine. Da je na stolu bio prijedlog za povećanje naknada EU birokratama, početak primjene bi bio od sutra ujutro.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: