Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Spektakularan završetak 3. Fašničke Karašicke republike

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.03.2019. 12:15 
Naslov:  Spektakularan završetak 3. Fašničke Karašicke republike
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Spaljivanjem stolice i sto lica na ledini između Belišća i Valpova završio je treći po redu fašnik Karašicke Republike.

Čak 11 ekipa je nastupilo na paralelnom Open Air Kvizu i Maskonogometu gdje je isti dvojac morao odgovarati na pitanja i igrati nogomet u kojem je cilj bio pogoditi balu slame s bilo koje strane. Najbolja maskonogometna ekipa drugu godinu zaredom bila je ekipa Oštrog Ganga (Mislav Matišić, Matko Mužević) koja je u finalu pobijedila Zgradare (Matko Šutalo, Dinko Župan). S obzirom na to da je glavni organizator proglašen najboljim igračem, a kad tome dodamo da je u finalu igrao s gradonačelnikom, turnir je sve samo ne namješten. Zanimljivo je kako su prve tri ekipe maskonogometa bile i tri najbolje u kvizu samo se redoslijed okrenuo čime se pokazuje da su nogometaši inteligentniji od ostalog pučanstva. Najpametnijima su proglašeni Marko Barišić i Igor Uranjek.



Republikanci su kao fašnik spalili divovsku stolicu (fotelju) sa sto lica odnosno prekrivenu maskama raznih ekspresija čime se aludiralo na foteljaše, licemjere, dvolične osobe, odnosno Folirante. Upravo je uz Arsenovu pjesmu Foliranti krenuo performans spaljivanja slamnatog fašnika u organizaciji vatrene ekipe iz Slama Land Arta koja je i ove godine oduševila sve prisutne.



U gastro dijelu prezentirana je 1. Jada Slanine gdje se na dvije furune pekla slanina i sve ostalo što se našlo na bogatom repertoaru. Za glazbu je bio zadužen DJ MariManda po prvi i vjerojatno zadnji puta, dok je akustičnu komponentu pokrio mladi i nadareni Pjero Maltar! Pozitivom ispunjena ledina, od najmlađih do najstarijih prolaznika pokazatelj je kako karašicki fašnik na ledini između dva grada ima svjetlu budućnost. Novac, blještavilo i suvremeno influencensiranje mogu se sakriti pored kvartovske ekipe na ledini uz roštilj, loptu, vatricu... kao što se nekada družilo.



Karašicka Republika ove godine je trajala čak mjesec dana. Grofmann Dino Borda svoj kabinet pojačao je s nekolicinom novih ministara tijekom svog mandata tako da Karašicka Republika danas broji 44 ministara.

Novi ministri su:
Josipa Mađarić – Ministrica mooda i rasplodnog raspoloženja
Igor Gubić – Ministar za nabavu zelenih tamića
Bojan Mikolić – Ministar brzog paljenja Tomosa bez čoka
Marijan Mandić – Ministar za prokazivanje vještičarenja i crne magije
Katarina Sopek – Ministrica spremanja strategija u ladice
Nikola Brajnović – Ministar plinskih vjetrova
Ivan Skenderović – Ministar tankih debelokožaca
Marko Barišić – Ministar države hladovine
Eduard Lacković – direktor Antiturističke jedinice Lug/Laško
Dinko Župan – Džingis Karašicke heretičke akademije neznanja (KAHN)









Tekst i foto: Udruga Karašicka Republika

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: