Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prevaranti opet u akciji: Predstavljali se kao humanitarci i varali starije ljude

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65768
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.03.2019. 11:14 
Naslov:  Prevaranti opet u akciji: Predstavljali se kao humanitarci i varali starije ljude
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, pred Općinskim sudom u Osijeku podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1979.) i hrvatske državljanke (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare.

Okrivljenike se tereti da su od svibnja do studenog 2018. godine u Osijeku i u drugim mjestima u okolici Osijeka, u nakani da se nepripadno okoriste, lažno se predstavljali kao djelatnici Crvenog križa, Centra za socijalnu skrb i Ujedinjenih naroda, te osobama starije životne dobi i loših imovinskih prilika lažno navodili da će im osigurati pomoć u vidu paketa s hranom i higijenskim potrepštinama, kao i novčanu pomoć.

Kada bi im starije osobe povjerovale da će dobiti pomoć, okrivljenici su im lažno navodili da moraju potpisati neke dokumente i zatim bi ih odvozili kod raznih teleoperatera gdje bi zapravo potpisivali pretplatničke ugovore na osnovu kojih su dobivali razne vrijedne mobilne uređaje koje bi okrivljenici odmah preuzeli i zadržali za sebe. Teleoperateri su potom račune za korištenje tih uređaja i za njihovu kupnju dostavljali osobama koje su prethodno okrivljenici na opisani način doveli u zabludu.

Okrivljenike se tereti da su na opisani način doveli u zabludu 18 osoba starije životne dobi i preuzimanjem vrijednih mobitela pribavili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 128.000 kuna. U optužnici je predloženo i produljenje istražnog zatvora protiv oboje okrivljenika.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.03.2019. 16:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ni ti teleopreateri nisu puno bolji od navedenih prevaranata.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: