Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Savjet mladih OBŽ obilježio "Dan ružičastih majica"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.02.2019. 11:28 
Naslov:  Savjet mladih OBŽ obilježio "Dan ružičastih majica"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja “Dan ružičastih majica” članovi Savjeta mladih Osječko-baranjske županije u suradnji s Centrom za edukaciju i prevenciju nasilja posjetili su učenike iz Osnovne škole „Luka Botić“ Viškovci, gdje su učenicima kroz kratak dijalog ukazali na problem i posljedice nasilja nad vršnjacima te im podijelili ružičaste majice koje su glavni simbol obilježavanja ovoga dana.

Ideja obilježavanja dana ružičastih majica nastala je u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi kada je jedan dječak obukao ružičastu majicu u znak podrške svojoj teško oboljeloj majci. Iako je njegova gesta bila solidarna, samo zbog ružičaste majice bio je izvrgnut uvredama i izrugivanju, a zatim i fizičkom nasilju svojih vršnjaka. Sljedeći dan su mnogi učenici došli u školu u ružičastim majicama, u znak podrške prijatelju u njegovoj nakani, osuđujući tako vršnjačko nasilje.

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, svakodnevno prisutno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Djeca i mladi su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.





Tekst i foto: Savjet mladih Osječko-baranjske županije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: