Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kupnjom posebnih pakiranja Pan piva pomažete rad Azila u Nemetinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.02.2019. 14:44 
Naslov:  Kupnjom posebnih pakiranja Pan piva pomažete rad Azila u Nemetinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije nekoliko dana Pan pivo je udružilo snage s trgovačkim lancem Lidl u nacionalnoj humanitarnoj akciji pod nazivom „2 kune za zdjelice pune“ kako bi pomogli psima koji su napušteni – ali ne i nezbrinuti. Tim povodom kontaktirali smo Hrvoja Harača iz udruge Pobjede za detalje o samoj akciji, ali i kako bi dobili informaciju o tome što se trenutno događa u Azilu.

Cilj akcije „2 kune za zdjelice pune“ je skupiti što više hrane za pse u četiri skloništa u različitim dijelovima Hrvatske. Svakom kupnjom posebnog pakiranja Pan piva u limenci, tzv. 4-packa označenih slikom crnog psića, na bilo kojem Lidl prodajnom mjestu u Hrvatskoj izdvajaju se dvije kune za nabavu hrane za pse.

Akcija traje od 18. veljače do 10. ožujka ili do isteka zaliha, a prikupljenim sredstvima bit će nabavljena hrana za pse u četiri grada – Splitu, Osijeku, Varaždinu i Zagrebu. U Osijeku će se hrana donirati Udruzi Pobjede koja brine o psima u Azilu u Nemetinu što je Hrvoje istaknuo kao dokaz da je dobar rad udruge prepoznat i izvan lokalne zajednice. Prve reakcije korisnika pivopija na društvenim mrežama su pozitivne, pa se očekuje da će se do kraja akcije prikupiti značajna sredstva za napuniti stomake „ćukama“.

Što se ostalih aktivnosti u Azilu tiče, nastavlja se projekt obnove kućica. Cilj projekta je da svi psi dobiju tople termo kućice koje su dobro izolirane i ljeti i zimi. Prosječno u Azil stiže 4-5 kućica tjedno, samo danas su stigle tri nove kućice i već je više od pola Azila opremljeno novim kućicama, a Hrvoje očekuje kako će sve nove kućice biti postavljene kroz narednih nekoliko mjeseci.

Inače, nabava novih kućica nije baš jeftina jer je cijena jedne kućice 1550 do 2100 kuna s PDV-om ovisno o tipu kućice, a novac dolazi isključivo od donacija sugrađana koji se odazivaju na aukcije putem Facebooka i kroz druge programe Udruge, na čemu im se Hrvoje posebno zahvalio jer bez njih svega ovoga ne bi bilo.

Od ostalih planova u Azilu konstantno rade na infrastrukturnim unapređenjima poput drenaže, mijenjanja podova, zamjene stare i dotrajale ograde novom, a tu je i izgradnja novih bokseva za pse koji moraju biti odijeljeni od ostalih jer su loše socijalizirani.

Zanimljivo je i to da se Udruga Pobjede uključila u Erasmus program za poduzetnike početnike kojim se takvim poduzetnicima omogućuje da otputuju u drugu zemlju na nekoliko mjeseci i steknu dragocjena iskustva. Program je započeo 20. veljače, a u Azil je stigao i tim iz Njemačke koji će ovdje ostati tri dana, pomagati u svakodnevnim obavezama u Azilu i radu sa psima, ali i učiti o upravljanju ovakvim azilom, radu s volonterima, socijalnom poduzetništvu itd.

I za kraj ovog pregleda novosti iz Azila, 25. veljače završio je natječaj za radno mjesto djelatnika u Azilu. Trenutno su u tijeku razgovori s kandidatima koji bi trebali završiti do 1. ožujka kada će novi djelatnik započeti s radom.





Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: