Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započinju radovi na sveobuhvatnoj obnovi osječke Tvrđe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.02.2019. 13:18 
Naslov:  Započinju radovi na sveobuhvatnoj obnovi osječke Tvrđe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječka će Tvrđa u iduće četiri godine biti veliko radilište i gradilište.

Naime, danas je u Muzeju Slavonije u Osijeku svečano potpisan ugovor o razvoju i unaprjeđenju osječke Tvrđe. Ugovor su potpisali osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric.

Riječ je o najvećem pojedinačnom projektu u sklopu ITU Urbane aglomeracije Osijek vrijednom 90 milijuna kuna, od čega su 65 milijuna iz EU fondova, dok će 25 milijuna doći iz domaće komponente.



Projekt će trajati četiri godine, a riječ je o ogromnom prostornom obuhvatu koji će pokriti čak 30.000 m2 i uključit će sveobuhvatnu obnovu Tvrđe: oborinsku kanalizacijsku mrežu, telekomunikacijsku mrežu, elektroenergetsku mrežu, postavljanje nove ekološki prihvatljive LED javne rasvjete te kompletnu obnovu svih ulica, pješačkih staza i trgova u starom dijelu grada.

Gradonačelnik Vrkić istaknuo je kako je riječ o trećem velikom projektu obnove u Tvrđi, nakon što su započeli radovi na objektu obnove Stare pekare i Trgu Vatroslava Lisinskog. Samo u obnovu Tvrđe do sada je uloženo više od 170 milijuna kuna, a kada se tome pribroje i ostali projekti u gradu, radi se o više od milijardu kuna.





Očekuje se kako će radovi započeti vrlo skoro, a predstavnici Grada i državnih institucija mole građane za strpljenje tijekom iduće četiri godine ali obećavaju da će se strpljenje isplatiti jer će Tvrđa zablistati novim sjajem, po prvi put u svojoj dugoj povijesti.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.02.2019. 0:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Što kažu konzervatori?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: