Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Turistička ponuda Slavonije i Baranje nalazi mjesto u ponudi hrvatskih i stranih turističkih agencija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.02.2019. 12:16 
Naslov:  Turistička ponuda Slavonije i Baranje nalazi mjesto u ponudi hrvatskih i stranih turističkih agencij
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U dvodnevni posjet Osječko-baranjskoj županiji stigli su predstavnici turističkih agencija iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Srbije. Studijsko putovanje prilikom kojeg obilaze turističke lokalitete organizirano je u okviru projekta „Central Danube Tour - Enhancing the tourism development in the Central Danube cross-border region“, a započeli su ga jučer u Baranji. Partneri projekta su JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Dunavski centar za kompetenciju i Grad Ilok, a uz Županijsku razvojnu agenciju njihov je boravak na području naše županije organizirala Turistička-zajednica Osječko-baranjske županije. U Osijeku su se susreli s pročelnicom Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjanom Roth i županom Ivanom Anušićem.

- Ovakvi susreti samo su jedna od aktivnosti na kojima svakodnevno radimo u vezi turističke ponude i razvijanja turizma u Slavoniji i Baranji, razmijenili smo iskustva koja će nama pomoći da bolje usmjerimo svoju turističku ponudu prema krajnjim korisnicima usluga ovih agencija, a oni će moći iz prve ruke govoriti o bogatoj ponudi naše regije – rekao je župan Anušić i dodao kako najveći turistički događaj za Slavoniju tek slijedi, a to su Dani hrvatskog turizma koji će biti u Osijeku i Osječko-baranjskoj i ostalim slavonskim županijama.



Projekt Central Danube Tour ukupne je vrijednosti 575.856,20 €, traje 20 mjeseci i upravo se aktivnostima tijekom idućih mjesec dana privodi kraju.

- Cilj projekta je poticanje razvoja turizma u prekograničnom područja putem povećanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude kroz stvaranje i promociju zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja, uz stvaranje novih prekograničnih tematskih ruta, umrežavanje, povećanje znanja i kapaciteta dionika te valorizaciju turističkog potencijala cijele prekogranične regije – rekla je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.



- Imamo mnoge sličnosti koje možemo ponuditi i domaćim i stranim turistima, a ovo studijsko putovanje samo je dio projekta koji završava za mjesec dana - kaže Mislav Matišić, koordinator projekta te najavljuje predstavljanje na turističkim sajmovima u Berlinu, Beogradu i Zagrebu.



Sudionici studijskog putovanja s oduševljenjem govore o turističkim potencijalima koje su upoznali i koje će zasigurno uvrstiti u ponudu svojih agencija.



- Dalmatinac sam, ali Slavonija i Baranja je jedno od mjesta gdje se osjećam kao doma. Kada govorimo o turističkim biserima Hrvatske najčešće spominjemo Hvar, Dubrovnik, Opatiju, međutim na području Osječko-baranjske županije, bez obzira u koje doba godine došli, uvijek se ima što vidjeti i što raditi, od vinarija do Kopačkog rita koji za Osijek treba biti kao Sljeme za Zagreb – rekao je Dan Vidošević iz agencije B Travel.

Studijsko putovanje nastavlja se do kraja vikenda, danas će obići Aljmaš i Erdut, a iduća će dva dana boraviti u Vojvodini.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: